HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Nisan 2022 Pazar Saat: 13:29

“ÇOCUKLARI ANLARSAK BAĞIRMAYAN EBEVEYN OLABİLİRİZ”

  Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında ilçeye gelerek “Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitimi” konulu söyleşi gerçekleştirdi.   Kültür ve Sanat Merkezi’nde oldukça yoğun bir katılımın olduğu söyleyişiye Belediye Ba
“ÇOCUKLARI ANLARSAK BAĞIRMAYAN EBEVEYN OLABİLİRİZ”

 

Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında ilçeye gelerek “Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitimi” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

 

Kültür ve Sanat Merkezi’nde oldukça yoğun bir katılımın olduğu söyleyişiye Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve İlçe Müftüsü Hamza Bayram’ da katıldı.

 

Bir saat boyunca Fatsalılara hitap eden Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar  söyleyişi sırasında etrafını saran çocuklara da şefkat göstererek konuşmasını sürdürdü. Yazar Hatice Kübra Tongar’a söyleşi sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay günün anısına bir buket çiçek takdim etti.

 

“ÇOCUĞUN YAŞ DÖNEMLERİNDE NEYE İHTİYACI OLDUĞUNU GÖRMEMİZ LAZIM”

 

Söyleyişi sonunda “Aile İçi İletişim ve Çocuk Eğitimi” konusunda kısa bir açıklama yapan Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Hatice Kübra Tongar, “ Aslında çocuklara bağırmamaktan yola çıkarak onları anlamalıyız. Çünkü benim toplumda gördüğüm temel sıkıntılardan en önemlisi, çocuk gerçeğine biraz yabancı olmamızdır. Toplum olarak çocuğu sevmeyi çok seviyoruz ama çocuğun çocukluğunu sevmiyoruz biraz. Bundan uzak kaldık. İşte çocuk ağlamasın, tutturmasın inatlaşmasın, kardeşini kıskanmasın, hareket etmesin, bir yerde otursun, hanım hanımcık uslu uslu dursun gibi toplumsal şemalarımız var. Biraz buradan çıkmamız lazım. Çünkü bizi bağırtan, bizi tahammülsüz ebeveyne dönüştüren temel unsur çocuk gerçeğinden uzaklaşmak. Dolayısıyla çocukla tanıştığımızda, çocuğun yaş dönemlerinde nasıl ihtiyaçları olduğunu görmemiz lazım. Hayatımızda buna pay açmaya gönüllü olduğumuzda bu sorunun üstesinden geliriz. Temel dokulardan bir tanesi de, peygamberlerin ebeveynlik modelleriydi. Peygamberlerde hayatında bunu yapıyordu. Çocuğa yer açıyorlar, çocuğun çocukluğuna pay açıyorlardı. Biz de bunu yaptığımızda doğal biçimde bağırmayan anne babalara dönüşebiliriz.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız