HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Haziran 2022 Perşembe Saat: 14:52

İHANET İÇERİSİNDESİNİZ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı kurumun elinde bulunan fındığı ucuz fiyata sattıkları için sert eleştirdi. Başkan Akça, “41 TL’ye sattığınız fındık fiyatı bu üreticiye, bu ülke
İHANET İÇERİSİNDESİNİZ!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı kurumun elinde bulunan fındığı ucuz fiyata sattıkları için sert eleştirdi. Başkan Akça, “41 TL’ye sattığınız fındık fiyatı bu üreticiye, bu ülkeye ihanettir” dedi.

         2021-2022 sezonu için Ağustos ayında açıklanan 26,5 TL taban fiyatın karşılığı 3,2 dolar olduğunu anımsatan Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, TMO’nun 39-41 TL karşılığı satışa sunduğu fındığın karşılığı ise 2,45 dolar olduğunu söyledi.

         TMO’nun elinde bulunan fındığı neden 41 TL’den satmakta ısrar ediyorsunuz diye soran Başkan Akça, bu fiyatın ülkeye üreticiye ihanet olduğunu ifade etti.

İHANET İÇERİSİNDESİNİZ

         Bu ülkenin, bu çiftçinin hakkını birilerine peşkeş çekmek yerine, bu ülkeye, bu çiftçiye hizmet etme yolunu seçmelisiniz diyen Başkan Akça, “Biz söylemekten yorulduk.

Fındık bu ülkenin milli ürünüdür,400 bin çiftçinin geçim kaynağıdır, fındıkla alakalı piyasanın oyun kurucusu biz olmalıyız, verilecek kararların altında bizim imzamızın olması gerekir diyoruz, demeye de devam edeceğiz.

Ya anlamıyorsunuz ki bu seçeneğe ihmal bile vermiyorum, ya da salağa yatarak bu ülkeye, bu çiftçiye ve bu milli ürüne ihanet içerisindesiniz.

Eyyy TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, defalarca gündeme taşıdık dedik ki 39-41 TL’ye sattığınız fındık fiyatı bu üreticiye, bu ülkeye ihanettir dedik.

2021-2022 sezonu için Ağustos ayında açıklanan 26,5 TL taban fiyatın karşılığı 3,2 dolardı. Sizin 39-41 TL karşılığı satışa sunduğunuz fındığın karşılığı ise 2,45 dolardır. Ayrıca bugünlerde fındığın serbest piyasadaki alışı bile (fındık elinizde, emanette değil ise) 41-42 TL bandındadır ama siz hala fındığın kilosunu 41 TL’ye satmakta ısrar ediyorsunuz, kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz” diye konuştu.

 

BU ÜLKENİN, BU ÇİFTÇİNİN HAKKINI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKMEYİN

Fındık üreticisin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini sonuna kadar üreticinin yanında olacaklarını kaydeden Başkan Akça, “Şimdi diyeceksiniz ki biz fındığın kilosunu 26,5 TL’ye aldık 41 TL’ye satıyoruz daha ne yapacağız aymazlığında bulunabilirsiniz ama kazın ayağı öyle değil sayın yetkililer bu ürünün %90’nı ihraç ediliyor, alışı TL üzerinden ama satışı dolar üzerinden yapılıyor.

O zaman neymiş, bu ürün TMO tarafından satışa sunulurken, dolar karşılığı olan fiyat üzerinden satışa sunulmalıymış. Bu ülkenin, bu çiftçinin hakkını birilerine peşkeş çekmek yerine, bu ülkeye, bu çiftçiye hizmet etme yolunu seçmelisiniz” açıklamasında bulundu.

Başkan Akça, yeni sezonda fındık taban fiyatının 3,5 dolar olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler : İHANET, İÇERİSİNDESİNİZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız