HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Haziran 2022 Pazar Saat: 13:50

HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN

Damızlık koç teke alımına %50 hibe desteği başvuruları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aktif küçükbaş hayvan işletmesi olan yetiştiricileri desteklemek amacıyla verilen hibe deştiğine başvurular 24 Haziran 2022 tar
HİBE DESTEĞİNİ KAÇIRMAYIN

Damızlık koç teke alımına %50 hibe desteği başvuruları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aktif küçükbaş hayvan işletmesi olan yetiştiricileri desteklemek amacıyla verilen hibe deştiğine başvurular 24 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.

         Cumhurbaşkanı Kararı ile yayınlanan karar kapsamında Damızlık Koç-Teke Alımı Uygulama Rehberine göre, koç-teke alımına %50 oranında hibe verilecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamada Aktif küçükbaş hayvan işletmesinde bulunan her 30 baş anaç koyuna karşılık 1 baş koç-teke olmak üzere en fazla 5 baş koç-teke alınabilecek.

Damızlık koçlar karayaka, Bafra ve akkaraman ırkı, tekeler  ise kıl keçisi ırkı olup en az 12 en fazla 36 aylık yaşta olacak. Damızlık koç ve tekelerin fiyatları Bakanlık Merkez Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenip 2022 yılı için damızlık koç fiyatı 4.000 TL/baş ve damızlık teke fiyatı 3.500 TL/baş olarak açıklandı.

Öte yandan Koç-tekeleri alan yetiştiriciler 2 yıl kendi işletmelerinde tutmak zorunda olacaklar. Damızlık koç-teke alımına % 50 hibe desteği projesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin Ordu İl Müdürlüğüne 24/06/2022 tarihine kadar başvuru yapmaları istendi. 

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen Aktif küçükbaş hayvan işletmesi olan yetiştiricilerin, nüfus cüzdanı fotokopisi, işletme tescil belgesi, işletmedeki hayvan varlığı listesi yanında bulundurmaları da istendi.

 

Anahtar Kelimeler : HİBE, DESTEĞİNİ, KAÇIRMAYIN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız