HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 18:21

AKŞENER: FINDIK 74 LİRA OLMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Nisan ayında gübre çiftçimiz gübre atamadı. O gübreyi bedava verebilirdiniz. Günahtır, günah. Siz buğday üreticisini tarladan çektin aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun. Venezüella
AKŞENER: FINDIK 74 LİRA OLMALI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Nisan ayında gübre çiftçimiz gübre atamadı. O gübreyi bedava verebilirdiniz. Günahtır, günah. Siz buğday üreticisini tarladan çektin aldın, Venezuela çiftçisine para ödüyorsun. Venezüella çiftçisini zengin eden o kirayla biz fındık üreticisine 74 lira verebiliriz. 74 lira vermek zorundayız” dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk durağı Aybastı ilçesi oldu. Akşener’i Aybastı, Kabataş ve Korgan’da il ve ilçe teşkilatı karşıladı. Burada vatandaşlara seslenen Akşener’in gündeminde fındık vardı. Fındık fiyatının en az 74 Lira olmasını isteyen Akşener, “Fındık taban fiyatının en az 74 lira olmalı. Karadeniz kalkınırsa Türkiye kalkınır. Karadeniz genci burada üretirse Türkiye gelişir. Fındık üreticisini ezdirmeyeceğiz. Fındık en az 3,5 dolar yani 74 lira olmalı, dolar artarsa fiyat da artmalı" diye konuştu.

“BUNU İLAN EDİYORUM VE BUNUN PEŞİNDE OLACAĞIZ”

Bugün Ordu’nun ilçelerindeyiz. Fındığı konuşmak için geziyorum biliyor musunuz? Çünkü fındık açıklanacak ağalar sizin sesinizi buradan bizim dilimizden duysunlar diye geziyorum. Onun için geldim. Fındık bu bölgenin hem Ordu'nun hem diğer Karadeniz şehirlerinin içine Düzce ve Bolu'yu koyduğunuz zaman milyonlarca insanın karnını doyurduğu, çocuğunu evlendirdiği, çocuğunu okuttuğu, ev aldığı, hayalini gerçekleştirdiği bir ürün.

Dünyanın yüzde 70'i bizden. Biz buradan bir şeyi ilan edeceğiz ve takibini yapacağız. Önce bizim Karadeniz'deki il başkanlarımız ve Samsun milletvekilimiz Bedri Yaşar ile bir toplantı yaptılar. Sizlerle konuşuldu üreticilerimizle konuşuldu ve bir fiyat ortaya çıktı bu fiyat 3 buçuk dolar ile 4 dolar arasında bir fiyat. Şimdi dolar üzerinden açıklanan. Bizim Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımızla oturduk bu bilgi ışığında. Sizden aldığımız talep ışığında Kalkınma Başkanlığımız ve Ekonomi Başkanlığımız oturdu ve çalıştı. Onların dediği de şu 74 lira olmak zorundadır. Bunu biz nasıl hesapladık. Bakın Türk parası olarak nasıl hesapladık, son 5 yılın girdi ve üretim maliyetlerine, yapılanlara baktık, edilenlere baktık ve son olarak Türkiye'nin geldiği noktaya baktık ve sonuçta 74 lira ile ancak bu işin götürülebileceğini hesapladık. Bunu ilan ediyorum ve bunun peşinde olacağız” açıklamasında bulundu.

“GÜNAHTIR KARDEŞİM GÜNAHTIR"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin Venezüella ziyaretini eleştiren Akşener, "Sen buğday yetiştiricisini, üreticisini tarladan çektin aldın Venezüella çiftçisine para ödüyorsun. Tarım Bakanı övünerek ne ilan etmiş biliyor musunuz? Venezuela'da yer kiralamışlar. Buğday yetiştirmek için toprak kiralamışlar. Günahtır kardeşim günahtır" ifadelerine yer verdi.

"SİZ ÖNCE VELİNİMET OLDUĞUNUZU BİLECEKSİNİZ1”

 Akşener, konuşma sırasında bir vatandaşa "Siz önce velinimet olduğunuzu bileceksiniz. Benim gibi herkesi buraya getireceksiniz karşınızda resmi tazim durduracaksınız. Oylarınızı bedava vermeyeceksiniz. Oylarınızı bizleri imtihana çekerek, en zor şartlarda, en zor imtihanlardan geçirerek vereceksiniz" tavsiyesinde bulundu.

“ESNAF BU ÜLKENİN EKONOMİSİNİN BEL KEMİĞİDİR”

Şu dükkanların içinde hiçbir siyasi partiyi yermedim. Kendi partimi hiç övmedim diyen Akşener, Propaganda hiç yapmadım. Bunları neden yapmadım biliyor musunuz? Çünkü o dükkanların içinde iş gören esnafımız, sanayicinin ürettiğini satar, çiftçinin ürettiğini satar, o olmasa besicinin ürettiği ortada kalır, o olmasa sanayicinin ürettiği ortada kalır. Yani esnaf bu ülkenin ekonomisinin bel kemiğidir. Dolayısıyla çok uzun bir zamandır biz esnafı unuttuk. Esnaf ne yer, ne içer, nasıl bir derdin içindedir, mutlu mudur, mutsuz mudur, unuttuk. O esnaf dükkanlarının içinde en önemli unsurlardan birisi de, esnafın müşterisi velinimetidir. Esnafın müşterisini velinimet kabul ettiği o anlayışı, siyasetçi cenahına da taşıyıp; seçmen velinimettir anlayışını sizlerin talebiyle oturtmak gibi bir hedefle yola çıktık. Gördüm ki, eğer dertler konuşulmazsa, eğer dertlere çare üreterek siyasetçi bir rekabetin içine girmezse, çırak çıkıyorsunuz. Hep beraber çırak çıkılıyor” diye de konuştu.

Bu arada Akşener, dün akşam Ordulu iş insanları ile bir araya gelerek ekonomi ve ülke gündemine ait fikir alışverişinde de bulundu.

Anahtar Kelimeler : AKŞENER:, FINDIK, 74, LİRA, OLMALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız