HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2022 Pazar Saat: 15:07

BAŞKAN GÜLER FINDIĞA SAHİP ÇIKIYOR

Hürriyet gazetesi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Gülerin üreticilerin elinden fındığı düşük fiyatla almaya çalışan şirketlere yönelik yaptığı açıklamaları Fındık İçin Savaşacağım başlığı ile manşeti
BAŞKAN GÜLER FINDIĞA SAHİP ÇIKIYOR

Hürriyet gazetesi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in üreticilerin elinden fındığı düşük fiyatla almaya çalışan şirketlere yönelik yaptığı açıklamaları "Fındık İçin Savaşacağım" başlığı ile manşetine taşıdı. Hürriyet'ten Abdülkadir Selvi'nin sorularını yanıtlayan Başkan Güler, yaptığı açıklamalarla büyük yankı uyandırdı. 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi'nin sorularını yanıtladı. Selvi'nin kaleme aldığı haberde Başkan Güler'in açıklamaları Hürriyet gazetesinin manşetine taşındı. 

 

İşte o haber ve Başkan Güler'in açıklamaları;

 

Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, fındıkta fiyatın 54 TL olarak belirlenmesine rağmen bazı şirketlerin kartel oluşturmaya çalışarak üreticinin elinden daha düşük fiyatla fındık almaya çalıştıklarını belirtti. Ordu’nun fındığı için savaşacağını belirten Güler, “Fındığı birkaç spekülatörün insafına bırakamayız. Buna yeni bir boyut  kazandıracak çalışmalar içindeyiz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ordu’da Fındık taban fiyatlarını 54 TL olarak açıklamıştı. Fındık taban fiyatları başta en çok fındık üretiminin yapıldığı Ordu ve Giresun başta olmak üzere Karadeniz’de olumlu karşılanmıştı. Toprak Mahsulleri Ofisi de alımlara 22 Ağustos pazartesi günü itibarıyla başladı. Ancak fındıkta kartel oluşturmaya çalışan bazı özel sektör kuruluşlarının üreticinin elinden fındığı daha düşük fiyata almaya çalıştığı söyleniyor.

 

‘PİYASAYI AŞAĞIYA ÇEKME ÇALIŞMASI’

 

Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, bu duruma tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fındık taban fiyatlarını açıklamasıyla birlikte başta Ordu olmak üzere bölgede büyük bir memnuniyetin oluştuğunu belirten Güler, “Ordu’da büyük bir coşku ve  güzel bir çalışma ortamı var. Ama şu anda piyasayı aşağıya çekmek isteyen unsurlar da var. Onlara da yeni bir boyut kazandıracak çalışmalar içindeyiz.  Biz hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de üretici olarak bu işin içindeyiz. Ordulular devletin alımlarından ve fiyatlarından memnun ama bunu aşağıya çekmeye çalışan yapılardan da şikâyet ediyorlar” dedi.

 

‘SPEKÜLATÖRLERE BIRAKAMAYIZ’

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı olduğu dönemde Uzanlara karşı ÇEAŞ ve Kepez operasyonunu yöneten Hilmi Güler, fındık alımlarında tekel oluşturarak üreticiyi zarara uğratan şirketlere karşı harekete geçtiğini söyledi. Güler, “Ben bu konuda belli bir tecrübeye sahip biriyim. Burada klasik bir belediye başkanlığı yapmıyorum. Fındığı birkaç spekülatörün insafına bırakamayız. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Dolayısıyla buna yeni bir boyut  kazandıracak çalışmalar içindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, GÜLER, FINDIĞA, SAHİP, ÇIKIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız