HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ekim 2022 Pazar Saat: 14:22

ZENGİN: MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamuda görev yapan şeflerin 3600 mağduriyetleri yasal düzenleme ile giderilmesi gerektiğini söyledi.
ZENGİN: MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR


Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamuda görev yapan şeflerin 3600 mağduriyetleri yasal düzenleme ile giderilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Zengin, yaptığı açıklamada; “Yıllar İçerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında belirli hizmet sınıflarında görev yapan bazı unvanlara yönelik özlük haklarıyla ilgili iyileştirici düzenlemeler yapılmış ise de Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ve Yönetim Hizmetleri Grubunda olan 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 509. Maddesinde bakanlıkların taşra teşkilatı yönetim kademelerinden sayılan Şefler bu düzenlemelerden yararlanamamışlardır” dedi.

Zengin, şöyle devam etti; “Belirli bir mesleki tecrübeden sonra meslekleriyle ilgili olarak yapılan yazılı ve mülakat sınavlarında başarılı olduktan sonra kurum içerisinde göreve atanan Şefler; kurumsal hafızaya hakimlik ve mevzuatsal donanımlarıyla kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişinde önemli bir role sahip olmanın yanında sevk ve idaresinden sorumlu olduğu birimlerinde vatandaşlarımızın ve kurumların sorunlarının çözümü noktasında da en öncelikli müracaat merciidir.

Hiyerarşik pozisyonları açık bir şekilde 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde belirlenmiş Şeflerin kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşa hizmet sunumunda üstlendiği rolü de dikkate alındığında, maiyeti altında görev yapan bazı çalışanlardan daha az ücret almaktadır.

Diğer taraftan 666 SKHK ile her ne kadar farklı kurumlarda aynı işi yapan kamu çalışanlarının ücretlerinin eşitlenmesi düşünülse de Adalet Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı gibi bazı kurumlarda görev yapan Şef’ler diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şeflere göre yaklaşık 2000 TL daha fazla ücret almaktadırlar” diye konuştu.

Şeflerin kapsam dışı kaldığını da ileri süren Başkan Zengin; “Hal böyle iken Meclisten Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 6. Maddesinde “Genel İdare Hizmetleri Sınıfına ” haiz tüm yöneticiler ve bazı alt meslek grupları 3600 ek göstergeden yararlanırken, 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre taşra teşkilatı yöneticilerinden sayılan “Şefler” yine bu iyileştirici düzenlemelerde kapsam dışı bırakılmışlardır.

Söz konusu düzenleme de şeflerin kapsam dışı bırakılması görevlerindeyken ücret ve iş yükü anlamında zaten mağduriyet yaşarken, emekli olduklarında da mağduriyetlerinin artarak devam etmesine neden olmuştur.

Bu çerçevede; kamuda görev yapan Şeflerin Özel Hizmet Tazminatı, Ek gösterge ve taban aylıklarının; hiyerarşik denge, eğitim durumları ve görevlerinin önemi dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi büyük önem taşımaktadır.

Aksi takdirde sistemde yaşanan sorunlar giderilemeyecek, adalet duygusu pekiştirilmeyecek ve kamu görevlileri arasındaki hiyerarşik düzenin temini sağlanamayacaktır. Kamuda görev yapan yaklaşık 30.000 şefin mağduriyetine duyarsız kalınmamalıdır” şeklinde konuştu. SEMRA GENÇOSMANOĞLU


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız