HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2022 Pazartesi Saat: 11:11

“FATSA’YI MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, alt ve üstyapı yatırımlarından çevreye, eğitimden spora, kültür ve sanattan turizme her alanda Fatsa’yı marka bir şehir yapmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kibar’ın konu ile ilgili sat
“FATSA’YI MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ”


Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, alt ve üstyapı yatırımlarından çevreye, eğitimden spora, kültür ve sanattan turizme her alanda Fatsa’yı marka bir şehir yapmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kibar’ın konu ile ilgili satır başlıkları şu şekilde;

Gençlerimizin geleceğine dönük güçlü adımlar atıyoruz. Spor ve gençlik şehri Fatsa’mıza 100 milyon TL üzerinde yatırım yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. 6 adet halı saha, 8 adet basketbol voleybol sahası,  bir adet yarı olimpik yüzme havuzu, bir adet il tipi gençlik merkezi, 3 adet tenis kortu ve FİFA standartlarında 500 kişi seyirci kapasiteli, soyunma odalı sentetik nizami ek saha yapıyoruz. Yine eski şehir stadyumumuzun tadilatı noktasında çalışmalarımız var. 750 kişilik seyirci kapasiteli tribün, aydınlatma ve skorboard ile stadımız modern bir hale gelecek.

“2 KAPALI TENİS KORTU, 2 KAPALI HALI SAHA, OKÇULUK KAMP ALANI YAPACAĞIZ.”

İlave spor yatırımlarımıza yaklaşık 40 Milyon TL olan yeni spor yatırımımızın 20 Kasım’da ihalesi olacak. 120 günlük yapım süresi var.

 “KAYNAK ÜRETİYORUZ. SANAYİ DÜKKAN SATIŞLARINDAN 100 MİLYON TL GELİR ELDE EDECEĞİZ”

 Görev süremizin sonuna kadar olan kaynak planlamamızı tamamladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden 20 dönümlük yer satın aldık. Buraya 150 tane dükkan yapacağız, bu dükkanlar bir nebze dükkan ihtiyacı olan esnaflarımıza bir çare olacak. Kasım ayı itibarıyla Özel Sanayi sitemizde 34 dükkanımızın satışını gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan Dolunay mahallemizde Ayazlı bölgemizde ticari alan eksikliği vardı. Burada da ticaret merkezleri yapıyoruz. Dolunay'da 2 katlı bir iş merkezinde toplamda 5 bin metre kare bir alanda toplamda 27 tane dükkan yapıyoruz. Burası da Ocak ayı sonunda tamamlanmış olacak ve her iki proje tamamlandığında belediyemize 100 milyon TL gelir olacak.

 “KARADENİZ’İN EN BÜYÜK KAPALI PAZAR YERİ ÇOK YAKINDA AÇILIYOR”

 Fatsa Kapalı Pazar yerimizi bir yıl önce açılacak sözü vermiştik. Bir yıldır pazarcı esnafımız ve hemşirelerimiz sabırla bizleri bekliyor. Bu sabrın arkasında ortaya çok muhteşem bir proje ortaya çıktı. Bu sırada kaynak planlamamızdan doğan sıkıntılar oldu. Bugün ortaya çıkan eser bir kurum birlikteliğinden ortaya çıktı, bu kurumların üst çatısı Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'dir. Diğer taraftan Devlet Su işlerinin bu yatırımın yapılması için yapmış olduğu taşkın koruma bizim projemizin bedeline yakın bir yatırımla devreye alındı. Kapalı Pazar Yerimiz için Büyükşehir Belediyemiz 15 milyon, DSİ 10 milyon, Fatsa Belediyemizin 5 milyon TL üzerinde bir yatırımı var. Bugün Fatsa'da Karadeniz'in en büyük Kapalı Pazar Yerini Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hizmete sunarken diğer taraftan da kurum birlikteliğinin şehrin çok kronikleşmiş bir problemini çözülmesi noktasında meyvesini görüyoruz. Kapalı Pazar Yerimizin açılmasıyla Ata caddesi de, çok vizyoner bir caddeye kavuşmuş olacak.

 “KADINLAR İÇİN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROJESİ”

Türkiye geneli 730 projenden ilk 10’ girerek yaklaşık 2 milyonluk Japonya Büyükelçiliği, Fatsa Belediyemiz, İlçe Milli Eğitim ve İŞKUR işbirliği ile hayata geçirdiğimiz Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi ile bölgemizin kalkınmasına ve istihdamına destek sağlıyoruz. Şu ana kadar 200 kişi istihdam edildi. Yıl sonuna kadar hedefimiz 300 kişi. OSB’miz bu anlamda Karadeniz’in en büyük istihdam merkezlerinden biri olacak.

“SIFIR ATIK PROJESİNE ALDIĞIMIZ 750 BİN TL HİBE İLE BELEDİYE OLARAK 2 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPIYORUZ”

 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2019 yılında Emine Erdoğan Hanımefendinin Global İklim Krizi ve Çevre Kirliliğine karşı alınacak tedbirleri  “Sıfır Atık Hareketi “ adı altında birleştirilmiş olan ve 81 İlde eş zamanlı başlatılan  “ilçemizde Sıfır Atık Toplama ve Ayırma Sisteminin Kurulması” Konulu proje ye istinaden Fatsa İlçemizde Sıfır Atık Sistem Kurulumu için; 5.334.906,00 TL lik Proje Hibe Dosyası Bakanlık tarafından Mart 2022 de uygun görülerek onaylandı. Hibe projenin içinde; 1 adet ATIK Getirme Merkezi: 1.200.000 TL 427 Adet Geri Kazanım Kumbarası, 3.026.576,00 TL, 7 Adet 8’ li Mobil Atık Getirme Merkezi 427.350,00 TL, 300 Adet 770’lik konteynır bulunmaktadır. 970. 000,00 TL, Hibe Projenin 750.000,00 TL si kullanılmış ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığı tarafından karşılanmıştır. Bununla ilgili olarak, 1.142.530,00 TL lik Sıfır Atık mal ve malzeme alım ihalesi yapılmıştır. 4 Adet Mobil Atık getirme Merkezi 75 Adet Geri Dönüşüm Kumbarası, 30 Adet Konteynır Toplam 830.000,00 TL ye ihale edilmiştir. Şehrin muhtelif yerlerine yerleştirilmiştir.

 “UZUNKUM PLAJI FATSA’YA ÇOK YAKIŞTI”

 Kültür ve sanat insanların mutluluk hormonlarını üst seviyeye taşıyor. Bu anlamda biz kültür ve sanatı ön planda tutuyoruz. Bu anlamda Uzunkum Plajımıza yeni bir yaşam alanı kazandırmak için birinci yarma diye tabir ettiğimiz dağı kaldırdık. Kademe araçlarımızın bulunduğu alanı Uzunkum plajı yanından kaldırdık. Burası yeni haliyle çok güzel bir yaşam alanı oldu. Festivallerimizi burada yaptık, birçok etkinliklerimizi burada yapıyoruz. Ailelerimiz burayı piknik anlamında yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Uzunkum plajımızda çok güzel bir yaz sezonu yaşadık. Uzunkum Plajı Fatsa'mızın en güvenilir bir yaşam alanı oldu. Önümüzdeki yaz ayına kadar burada yeni güncellemeler yapacağız.

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : “FATSA’YI, MARKA, ŞEHİR, YAPACAĞIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız