HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ocak 2017 Çarşamba Saat: 08:29

ENVER TOP: EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN

Ordu Gölköylüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Top, göreve geldiği günden beri kabuğuna sığmıyor.
ENVER TOP: EN BÜYÜK SERMAYEMİZ İNSAN

Ordu Gölköylüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Enver Top, göreve geldiği günden beri kabuğuna sığmıyor. Yaptığı başarılı girişimler ve hayata geçirdiği projeler sayesinde Gölköy ilçesini gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Başkan Enver Top, gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda başta Gölköylüler olmak üzere Ordu ve Ordu dışında yaşayan Gölköylülere de önemli mesajlar yolladı. Başkan Enver Top ile editörümüz Şafak Deliçakar arasında gerçekleşen röportaj ise şu şekilde kaydedildi:

Şafak DELİÇAKAR: Ordu Gölköylüler Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Başkanı Enver Top’u, gazetemizin haftanın röportajına konuk etmek istediğimiz için bugün sizi ziyaret ettik. Yaptığınız başarılı çalışmalar dikkatlerimizi çektiği için ve bunları başta okurlarımız olmak üzere kamuoyu ile paylaşmak adına bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sayın Top, Dernek Başkanı olduğunuzdan beri kabuğunuza sığmıyorsunuz. Bu enerjinin ve bu sermayenin sırrı nedir? Görünen o ki Gölköy kabuğunu kırmak üzere, bu sihirli değneğin sırrı nedir?

Enver TOP: Sayın Deliçakar, teveccüh edip bu sayfanızda bize yer ayırdığınız için bende şahsım, derneğim ve hemşehrilerim adına gazeteniz Ordu Yeni Haber ve okuyucularına teşekkür ediyorum. Evet sırrımız insan, sermayemiz insan, hatta en büyük sermayemiz insan parolasıyla bayrağı teslim aldık. Biz o gün bugündür sermayeden ziyade insan sermayesine önem verdik. Bir idik, on olduk, on idik, yüz olduk, yüz idik bugün binler olduk. İşte bu yüzden en büyük sermayemiz insan diyerek bu bayrağı devraldık. Bugün geldiğimiz noktada ise bunu başardığımıza inanıyoruz. Çünkü bugünkü mevcudiyetimiz ve nüfusumuz bunun ispatıdır diye düşünüyorum.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Top, arkanıza aldığınız bu güçle elbette önceliğiniz Gölköy olacaktır. Gölköy’le alakalı hedef ve projeleriniz nelerdir?

Enver TOP: Benim ve yönetimimin Gölköy hedefi tamamen hizmet ve projelere dayalı bir şekilde ortaya çıktı. Biz Gölköy’ü Gölköy yapmak için önce prestij projeler ortaya koyduk. Bunların başında yardımlaşma ve dayanışma çalışmalarımız oldu. Dokunmadığımız nokta, sıkmadığımız el kalmadı. Aydoğan’dan Güzelyurt’a, Damarlı’dan Direkli’ye kadar uzanmadığımız ev ve el kalmayacak diye çıktık bu yola. Derneğimizin hedefinde öncelikle gençlerimizin ilçedeki göçünü önlemek ve bunlara yönelik iş istihdamı konusunda yeni sahaların açılmasına öncülük etmektir.

Çünkü bunu başarabilirsek, önceki yıllarda 47-50 bin olan nüfusumuzu bugün aynı oranlara taşıma gayretinde olma çabasındayız. Bakın ilçenin önde gelen zengin iş adamlarının sermayeleri bugün hep il dışında. İnsanlar artık ilimizde yatırım yapamaz hale geldiler. Çünkü nüfus yok. Bugün ilçemizde Bin kişilik kapasiteli tekstil atölyesi var ama çalışan sayısı toplam da 400 kişi. Yani Bin kişinin yapacağı işi 400 kişi yapmak zorunda kalıyor. Birde eleman yokluğundan mevcut atölye de fazla üretime geçemiyor. Bu benzer durum hemen hemen bütün ilçelerimizde de aynı aynı durumda.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Enver Top, bu kadar sosyal proje ve hedefler düşüncesi içerisinde Gölköylülere yakışan bir hizmet binası, yeni bir konsept düşünüyor musunuz?

Enver TOP: Çok güzel bir noktaya değindiniz sayın Deliçakar, bakınız konuşamızın başında da söylemiştim, bir idik bugün binler olduk. Birlikte kuvvet doğurarak kendimize yakışan bir konsept mutlaka oluşturmayı hedefliyoruz. Yönetim kurulumuz bu konuda geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız yer araştırma ve proje çalışmalarına şimdiden başladı. Umarım bu çalışma ekibimiz kısa bir sürede ortaya müspet bir taslak koyar. Biz Gölköy ilçe halkına günün şartlarına göre en güzel, en iyi yakışan neyse onu sunmayı hedefliyoruz. Çünkü biz bir aileyiz, bir aile, bir ortamda nasıl birlik ve beraberlik içerisinde yaşamayı arzu etmek istiyorsa bunun temelini ve inşasını da biz tesis etmek istiyoruz.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Başkan, gerek Ordu Valiliği gerek bazı kamu kurumları ve bazı Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte hem AB hibe kaynaklı hem de devlet destekli birkaç ortak projelerde yer alıyorsunuz. Bunlardan biraz bahsedermisiniz?

Enver TOP: En büyük ortak paydaş olduğumuz projelerden birisi ‘Arım Balım Peteğim’ projesi. Burada çok büyük bir paydaşlığımız söz konusu, bunun yanı sıra 2-3 projemiz daha var. Bunları da yakında kamuoyu ile paylaşacağız. Eğitimden kültüre, sağlıktan spora, sanattan spora, ekonomiden istihdama ne gerekiyorsa planlı bir şekilde hazırlıklarımızı tamamlamaya gayret ediyoruz. Öyle sanıyorum ki 2017 yılı içerisinde bütün bu taslaklarımız, projelerimiz ve uygulamalarımız bir bir hayata geçecektir. Kesin bir kararlılıkla 2017 ve 2018 yıllarında hiç görülmeyen ve şimdiye kadar görülmek istenen Gölköyü inşallah gün yüzüne çıkaracağız.

Şafak DELİÇAKAR: Dernek Başkanlığının yanında aynı zamanda bir kamu kimliğiniz var. Bizde biliyoruz ki orda da AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ İÇİNDE EN YÜKSEK BÜTÇELİ BİR PROJEDE YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİZİN OLDUĞUNU bundan bahsedermisiniz?

 Enver TOP: Evet aynı zamanda Türkiye'nin konusunda tek araştırma kurulusu olan Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz emrinde çalışmaktayım. ORDU ilimiz ve Türkiyemizin yüz akı olan ARIM BALIM PETEGİM PROJEMİZIN 2009 yılından itibaren proje yönetim kurulu üyesi olarak bu projeyi yönetiyoruz. 10 milyon avro bütçesi olan bu projemizle a arı ürünleri çeşitliliğini artıracağız akredite bir laboratuvara sahip oluyoruz.

Arıcının pazarlama sorunlarına çözüm üretiyoruz. İstihdam sağlıyoruz AR GE Çalışmalarının yapıldığı bir AR GE merkezi kuruyoruz üründe Markalaşmayı sağlayacağız sertifikalı üretim dönemi başlayacak koliler oluşturulacak bütün bu söylediklerimiz Ekim ayı gibi aktifleşecektir.

Tabi Derneğimiz adına yaptığımız projelere de bu proje sayesinde sahip olduk Kurum Müdürüm Feyzullah Konak’a çok özel bir teşekkürüm var şahsımı proje konusunda yetiştirmek için çok büyük emekler sarf etti. ARİM BALIM PETEGİM PROJEMİZIN baş mimarı da kendileridir. Kendisinin daha onca ajanslarda çalışmış olması bizlerin ufkunu açtı bizlerde o sayede Başkanlığın yürüttüğüm Derneğimize yaptığımız proje ile farkındalık yarattık ve yaratmaya devam edeceğiz.

Şafak DELİÇAKAR: Başkan yarın Gölköy sınırlarını aştığınız zaman Ordu hakkında proje ve düşünceleriniz ilk etapta nelerdir? Ordu merkezde de düşündüğünüz projeler varmıdır?

Enver TOP: Elbette hamurumuz ve mayamız Ordu. Önceliğimizde ilimizin kalkınması ve müreffeh adımlarla ilerlemesidir. Herkes bu noktada evinin önünü temizlemekle mükelleftir. Biz Gölköy’de ki evimizin önünü süpürerek, evimizin içini aydınlatarak merkezimize inmeyi prensip edindik. Bu noktada ilimizde de geldiğimiz vakit örnek olarak gelmeyi planlıyoruz. Temsil noktasında da, örnek noktasında da kendimize yakışan yerde olma gayretindeyiz. Bakınız bu noktada Ordu Valiliği ve Belediyelerimizle girmiş olduğumuz işbirliği çalışmalarımız bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesidir. Bu çalışmalarımız Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’larla daha da artacaktır.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Enver Top, çalışmalarınızda ki bu hedefleri yakalama adına üye sayılarınızda ki artış ve katkı performansınızda ki son durum nedir?

Enver TOP: Yine söylüyorum ufak rakamlarla başladığımız ve bugün binlerce üyeye kavuştuğumuz derneğimizde öncelikle kendimize yakışan bir tesis ve binayı oluşturmak olacak. Çünkü biz bunu çoktandır hak ediyoruz. Bunun içinde kurduğumuz özel ekiple başaracağımıza inanıyoruz. Biz dün Gölköy’de, Gölköy için, bugün Ordu’da, Gölköy ve Ordu için çalışıyoruz. Yarın Samsun’da olsak bu kez de, topyekün Ordu için çalışmaya devam ederiz. Bizim zihniyetimizde başka Ordu yok. Önceliğimiz vatanımız ve bu vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayan ve öncülük, örnek bir dayanışma gösteren Ordu ilimizdir. Konuşmamın başında da söylediğim gibi bizim en büyük sermayemiz önce insandır. Para, pul bir yana, önce insan ve insana dayalı hizmetlerle adımızdan söz ettirmek ve kalıcı eserler bırakarak bayrağımızı gelecek nesillere devretmek.

Şafak DELİÇAKAR: Sayın Enver Top, bu haftaki röportaj sayfamıza bizleri konuk ettiğiniz tekrar teşekkür ediyoruz. Dileriz hedefleriniz ve projelerinizde muaffak olursunuz. Hemşerileriniz ve Ordululara verdiğiniz mesajlarda emellerinize ulaşmayı temenni ederek başarılar diliyoruz.

Enver TOP: Sayın Deliçakar, sizi ve ekibinizi ağırlamaktan inanın büyük bir gurur duymuş bulunmaktayım. Başta ilçem Gölköy ve Ordulular olmak üzere bende gazeteniz ailesine ve bütün çalışanlarınıza başarılarınızın devamını diliyorum….

Anahtar Kelimeler : ENVER, TOP:, EN, BÜYÜK, SERMAYEMİZ, İNSAN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız