HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ocak 2017 Pazartesi Saat: 09:28

OMMO’DA KDV UYGULAMALARI SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda KDV Uygulamaları (İndirimli Oran, Tevkifat ve İade) semineri yapıldı. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertugrul Yüksel,  Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, D
OMMO’DA KDV UYGULAMALARI SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonunda KDV Uygulamaları (İndirimli Oran, Tevkifat ve İade) semineri yapıldı. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertugrul Yüksel,  Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uzunçakmak, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Sayit Gültepe, Etik Kurulu Başkanı Sedat Özel, E. KDV ve ÖTV Şube Müdürü Kemal Oktar ve meslek mensupları ile stajerler katıldı. Yoğun kar yağışına rağmen meslek mensuplarının seminere ilgisi ve katılımı oldukça fazlaydı.

Açılış Konuşmasını Yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “2017 Yılı ilk seminerlerine “KDV Uygulamaları“ ile başlıyoruz. Şubat ayında Luca Muhasebe programı eğitimi yapacağız. 7 Şubatta İnşaat Muhasebesi ve Uygulamaları Semineri gerçekleştireceğiz. İstanbul SMMM Odası’nın eğitmenlerinden Halim BURSALI, bizlere konuyu aktaracak. Meslektaşlarımız için seminerlerimiz sürecek. Konularında uzman Türkiye’de söz sahibi hocaları ilimize getiriyoruz. Ayrıca meslektaşlarımızın işine yarayacak güncel konuları tercih ediyoruz” dedi

Konuşmasının devamında Oda Başkanı Bahadır Baş şu açıklamalarda bulundu. “Mükelleflere bazı hatırlatmalarımız olacak, 6770 Sayılı Kanun ile SGK prim borçlarının ertelenmesi konusunda ve yapılandırmalarını ihlal edenleri ilgilendiren konular dün resmi gazetede yayınlandı. 6736 sayılı kanunla peşin ya da taksit ödemelerini seçip bunu yerine getiremeyenler yani ihlal edenlerin yapılandırılmaları bozulmuştu.  İhlal edilen ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi şartıyla 6736 sayılı kanun hakları aynen devam edecektir. Mükelleflerin Ocak ayından itibaren ödemesi gereken taksit sürelerine dörder ay erteleme yapılmıştır. Yani Ocak taksiti ödeme süresi Mayıs sonuna ertelenmiştir. 

Özellikle mükelleflerimize hatırlatmak istiyoruz. Aralık, Ocak ve Şubat Ayı SGK primlerinin büyük bir bölümünün bir yıl ertelenmesi söz konusu. Mahiyet kodu 2 ve 4 olan özel sektör işletmeleri ve asgari ücret teşvikinden yaralananlar işletmeler SGK’nın Prim ertelemesinden faydalanabilecektir.  Burada mükelleflerin dikkat etmesi gereken konu ise tahakkuk fişinde yazan tutar bankaya ödemeye gidildiğinde daha düşük bir tutar olacaktır.

Bu çalışmalar ile ekonominin canlandırılması, KOSGEB teşvikinden yararlanamayan mükelleflere, işverenlere bir kolaylık sağlanmış olacaktır. Durgunluk içerisindeki piyasaya olumlu bir etkisi olacaktır.

Son günlerin güncel konularından Anayasa ile ilgili bir iki hususu sizlerle paylaşmak istiyorum. Anayasa bir toplumsal mutabakattır. Herkesin, her bireyin bu konuda bir görüşü olabilir. Olmalıdır da.  Ancak Anayasa oylamasında evet demek veya hayır demek her yurttaşın kendi tercihidir. u tercihlere saygı duyulmalıdır. Ülkemiz 93 yıllık bir Cumhuriyettir. Bireylerin tercihine görüşlerine saygı duymalıyız. Cumhuriyetimiz ve Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yol her zaman rehberimiz olacaktır. 

Bu gün KDV konusunda Türkiye’de önde gelen bir isim hocamızı burada ağırlıyoruz. Tekrar hoş geldiniz diyor, seminerimizin faydalı olmasını diliyorum. “

Kemal Oktar ise; Gelir İdaresi Başkanlığı’nda KDV ve ÖTV Şube Müdürü olarak görev yaparak 2012 yılında emekli oldum. Ama mesleğimiz öyle bir meslek ki emekli olsak da ölene kadar peşinizi bırakmıyor. Şuan PWC Danışmanı olarak mesleki hayatıma devam ediyorum. Bir gün bile mevzuattan uzak kalsanız, her şey bozulacakmış gibi geliyor. Mecburen bilgilerimi sizlerle paylaşmayı çok değerli buluyorum. Sayın Oda Başkanı Bahadır Baş’ın davetiyle sizlerle bir araya geldik. İnşallah giderken küçükte olsa ceplerinize KDV kırıntıları koymayı umuyorum.’’ dedi.

E. KDV Şube Müdürü PWC Danışmanı Kemal Oktar KDV’de İstisnalar ve İndirimler, Özellikli İndirimli Orana Tabi İşlemler, Özel İnşaatlarda KDV İadesi, İnşaat ve Taahhüt İşlerinde KDV Tevkifatı ilgili oda üyelerine bilgi verdi. Özellikle uygulamada tartışılan konuları meslek mensupları için yorumladı.

Seminer sonrasında E.KDV Şube Müdürü PWC Danışmanı Kemal Oktar’a Oda Başkanı Bahadır BAŞ tarafından plaket takdim edildi. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : OMMO’DA, KDV, UYGULAMALARI, SEMİNERİ, DÜZENLEDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız