HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Nisan 2014 Cuma Saat: 10:24

BEŞ BÜYÜK MAHALLE ‘HAT’ BEKLİYOR

Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir olan Ordu’da mekez ilçe sınırları içerisinde köy statüsünden çıkarak Büyükşehir Belediyesinin Beş büyük mahallesi olan Öceli, Çavuşlar, Teyneli, Burhanettin ve Nizamettin mahalleleri B
BEŞ BÜYÜK MAHALLE ‘HAT’ BEKLİYOR

Büyükşehir Yasası ile birlikte Büyükşehir olan Ordu’da mekez ilçe sınırları içerisinde köy statüsünden çıkarak Büyükşehir Belediyesinin Beş büyük mahallesi olan Öceli, Çavuşlar, Teyneli, Burhanettin ve Nizamettin mahalleleri Büyükşehir Belediyesinden toplu taşıma ulaşım hattı istiyorlar.


20 BİN KİŞİ YARARLANACAK


Yaklaşık 20 bin nüfusa tekabül eden 5 mahallenin ulaşım sorununun çözülmesi için Büyükşehir Belediyesinin bu istek ve talebe öncelik verilmesini isteyen mahalle sakinleri adına açıklama yapan Emekli Öğretmen Ali Rıza Öztürk; “Büyükşehir Belediyemiz henüz çok yeni, bizler bunun farkındayız. Biliyoruz ki bir oluşum, bir yapılanma evresi geçilecek. Büyükşehir imkanlarından oldukça umutluyuz. Zira bu birbirine bağlı 5 pare artık mahalle olduk ulaşım sorunumuzun bir an önce aşılmasını bekliyoruz.


ULAŞIM KONUSUNDA MÜZDARİBİZ


Öceli mahallemize örneğin Pazar günleri minibüsler çalışmıyor. Çavuşlar ve Teyneli minibüsleri de Pazar günleri bir iki nöbetçi araç koysalar da onlarda Öceli’den aldığı baskılar yüzünden yolcu alamıyorlar. Hafta sonları işe giden insanlarımız var, hafta sonları dershanelere giden öğrencilerimiz var. İnsanlar bu günlerde yıllardır otostop yapmaktan utanıyor ve sıkılıyor. İklim koşullarını da göz önüne alırsak bu konuda çok müzdarip olduğumuz daha da iyi anlaşılacaktır.


HAFTANIN HER GÜNÜ ULAŞIM OLMALI


Mahalle dolmuşları Ordu merkezden dolmadan kalkmıyorlar, bazı mahalleler de ise dolmuşçular öğleye kadar hafta içi saat başı sefer yapıyorlar. Öğleden sonra akşama kadar da dolmadan gelmiyorlar. Bizler dolmuşçularımızın da mağdur edilmemesini istiyoruz. Kurulacak olan hat veya hatlarda dolmuşçularımıza da öncelik tanınmasından yanayız. Ancak Büyükşehir Belediye toplu taşıma sistemi ile artık bu mahallelerimizde haftanın her gününde ulaşım olanağımızın sağlanmasını bekliyoruz.


HAKLI OLDUĞUMUZU YETKİLİLERDE ANLAYACAKTIR


Kışın akşam 7’den, yazında akşam 8’den sonra ulaşım bitiyor. Hergün gidip gelen insanların akşamları da taksiye 15 TL verme imkanı olmadığını da düşünürsek bu konu da ne kadar haklı olduğumuzu da yetkililer anlayacaktır. Biz Bükşehir Belediyesi Başkanımızın bu sorunumuza öncelik tanıyarak aşacağına inanmak istiyoruz” dedi. 

Öceli-Çavuşlar-Teyneli ve Burhanettin Mahalleleri sakinlerinin ortak bir diğer talepleri ise toplu taşıma sistemine geçildiğinde buralara ulaşımın gece 11 ve 12’ye kadar devam edilmesi oldu.


Bu arada Büyükşehir Belediyesine dahil olan merkez mahallelerine bu uygulamaya ne zaman geçeceği de ayrıca merak konusu oldu.

Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesinin bu mahallelere hat kurması halinde ise kurulacak hatlara köy dolmuşçularına da öncelik verilmesi halinde dolmuşçularında makul bir yaklaşımda bulunacakları gözlendi.


Öte yandan Büyükşehirin icraatları içerisinde önceliğin bu sorunun ortadan kaldırıldığında yaklaşık 35 Bin nüfusun da toplu taşıma sayesinde rahat bir nefes alacağı da belirlendi. 

Anahtar Kelimeler : BEŞ, BÜYÜK, MAHALLE, ‘HAT’, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız