HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Şubat 2023 Cuma Saat: 13:26

ORDU’DAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşların acısını yüreğinde hisseden, yardım elini uzatabilmek için büyük bir seferberlik başlatan yardımsever Ordu ha
ORDU’DAN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremden etkilenen şehirlerde yaşayan vatandaşların acısını yüreğinde hisseden, yardım elini uzatabilmek için büyük bir seferberlik başlatan yardımsever Ordu halkı, tek yürek oldu ve müthiş bir dayanışma örneği sergiledi.

Ordu Valiliği öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen yardım faaliyetlerine, Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları, İlçe Belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları yaptıkları yardımlarla, düzenledikleri kampanyalarla destek verdiler.

YARDIMLAR TOPLAMA MERKEZLERİNE ULAŞTIRILDI

Yardımlaşma ve dayanışma konusundaki yüksek hassasiyetini, yaşanan deprem felaketinde bir kez daha gösteren Büyük Ordu Ailesi, depremin ilk dakikalarından itibaren harekete geçerek, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan battaniye, ısıtıcı, giyecek, ayakkabı, gıda, su, bebek maması ve bezi, hijyen ve temizlik malzemelerini yardım toplama merkezlerine ulaştırdı.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren 4 gün boyunca yardım toplama merkezlerine teslim edilen acil ihtiyaç malzemeleri, 108 tır ve kamyon ile birlikte başta Adıyaman olmak üzere deprem bölgesindeki illere gönderildi.

370 İŞ MAKİNESİ VE  BİN 590 KİŞİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Depremlerin meydana geldiği andan itibaren AFAD Koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, başta Ordu Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörden temin edilen ve ekskavatör, beko loder, grayder, yükleyici, lobet, vinç, arazöz, vidanjör, su tankeri, mobil jeneratör, çekici, kamyon, mobil sağlık aracından oluşan toplam 370 iş makinesi ve muhtelif araç, deprem bölgesine sevk edildi.

Depremin ilk dakikalarından itibaren arama-kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, UMKE ekipleri, teknik ekipler, güvenlik görevlileri, yerel destek ekipleri, AFAD gönüllüleri, iş makinesi operatörleri, enerji uzmanları ve nitelikli meslek erbaplarından oluşan toplam 1.590 kişi zaman kaybedilmeksizin deprem bölgesine gruplar halinde sevk edildi. 

YARDIM İÇİN KOLLAR SIVANDI

Diğer taraftan, inşaat ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalışanları ile çok sayıda iş makinesi operatörleri, gönüllü olarak deprem bölgesinde görev almak üzere İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne başvuruda bulunarak yardım için kolları sıvadı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü deposunda bulunan çadır, yatak, battaniye, yastık, mutfak setinden oluşan toplam 3.264 afet malzemesi, deprem bölgesindeki illere sevk edildi.

2 MİLYON 474 BİN LİRA YARDIM BİRİKTİ

Depremin ilk anından itibaren depremzedelere nakdi yardımda bulunmak isteyen yardımsever vatandaşlarımızın bu isteğine imkan sağlamak amacıyla kamuoyuna duyurmuş olduğumuz Ordu Valiliği bünyesindeki Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal hayatı Destekleme Derneğinin Vakıfbank Ordu Şubesindeki IBAN TR13 0001 5001 5800 7285 9921 36 nolu hesabına, 9 Şubat 20223 tarihi itibariyle 2.474.716 TL nakdi bağışta bulunuldu. Ayni yardımlar gibi nakdi yardımlar da devam etmektedir. Yapılan nakdi bağışlar, deprem bölgesindeki depremzedelerin zaruri ihtiyaçları için kullanılacaktır.

DEPREMZEDELER İÇİN ORDU’DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Öte yandan, İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığınca afetzedelerin deprem bölgesinden tahliye edilme çalışmaları başlatıldı. Başlatılan tahliye çalışmaları kapsamında illere gönderilecek afetzedeler için Ordu’da da hazırlık çalışmaları, Valiliğimiz öncülüğünde ve AFAD’ın koordinasyonunda yürütülmekte.

Diğer taraftan, İçişleri Bakanlığımızca, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman’da görevlendirilen Ordu Valisi Tuncay Sonel de buradaki koordinasyon görevini büyük bir özveri içinde, başarıyla sürdürüyor.

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DAN, DAYANIŞMA, ÖRNEĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız