HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Şubat 2023 Cumartesi Saat: 13:22

KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ DÖRT KOLDAN SAHADA

Meydana gelen iki büyük depremin ardından sahada bulunan yaklaşık 14 bin Kızılay gönüllüsü farklı noktalarda afetzedelere yardım etmek için, profesyonel Kızılay ekiplerine destek oluyor.
KIZILAY GÖNÜLLÜLERİ DÖRT KOLDAN SAHADA

Meydana gelen iki büyük depremin ardından sahada bulunan yaklaşık 14 bin Kızılay gönüllüsü farklı noktalarda afetzedelere yardım etmek için, profesyonel Kızılay ekiplerine destek oluyor. Gönüllüler, depremden etkilenen kırsal kesimlere beslenme, barınma, giyim ve hijyen malzemelerini kara yolunun yanı sıra TSK’nın tahsis ettiği helikopterlerle de ulaştırıyor.

Kızılay depremden etkilenen bölgelerde 5 aşevi, 21 sahra mutfak, 74 ikram aracı, 30 mobil mutfak ve 3 mobil fırın ile beslenme desteği sağlıyor. Kızılay’ın sahada bulunan aşevleri, mobil mutfakları ve sahra mutfaklarından AFAD’ın kurduğu çadır kentlere, depremzedelerin hizmetine açılan öğrenci yurtlarına, spor salonlarına ve vatandaşların yoğunlukta bulunduğu alanlara gönüllüler tarafından sıcak yemek gönderiliyor.

Depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışan Kızılay, gönüllü desteğinden de en üst seviyede faydalanıyor. 14 bine yakın Kızılay gönüllüsü beslenme malzemesi dağıtımının yanı sıra kırsal kesime ulaşmada da Kızılay’ın gücünü artırıyor. Kızılay personeli ve gönüllüler Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterlerle su ve gıda kolilerini ulaşımın zor olduğu köylere ulaştırıyor. Ayrıca kara yoluyla da hem TSK araçları hem Kızılay araçlarıyla köylere acil yardım malzemesi taşınıyor.

Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla depremzedelere beslenme desteğini sürdürüyor.  Kızılay, deprem bölgelerinde 18 bine yakın personel ve gönüllüsüyle destek sağlıyor.

Kızılay, 4 bine yakın profesyonel çalışanı ve 14 bine yakın gönüllüsü ile deprem bölgesinde yaraları sarmaya çalışıyor. Çalışmalarını ağırlıklı olarak depremzedelerin beslenme hizmetlerinin karşılanmasına odaklayan Kızılay, aynı zamanda bölgede görev yapan arama kurtarma ekipleri ile diğer çalışan ve gönüllülere de beslenme desteği sağlıyor.

Bu arada Kızılay koordinesinde Afet Beslenme Grubunda yer alan kurum, kuruluş ve derneklerin kapasiteleri ile birlikte bölgede 10 Şubat 2023 saat 12.00 itibariyle; 5 Aşevi, 199 mobil mutfak, 86 ikram aracı, 5 mobil fırın, 21 Sahra Mutfak

ile görev yapıyor.

5,6 MİLYON BESLENME DESTEĞİ

Mobil mutfak ve ikram araçlarını depremden etkilenen tüm illere sevk eden Kızılay koordinesindeki Afet Beslenme Grubu şimdiye kadar yaklaşık 5,6 milyon sıcak yemek, 1,2 milyon çorba, 6 milyon litre su, 6,1 milyon ekmek, 3,5 milyonluk ikramlık malzeme ile beslenme hizmeti verdi.

Kızılay Beslenme Noktalarını Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından ve www.kizilay.org.tr sitesinden takip edebiliyor.

 

 

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, GÖNÜLLÜLERİ, DÖRT, KOLDAN, SAHADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız