HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2023 Perşembe Saat: 13:42

ORDU, DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası afet bölgesinden ayrılarak, başka illere giden depremzedelerden 3.725 depremzede Ordu’da ki kamu misafirhaneleri, oteller ve evlerde misafir ediliyor.
ORDU, DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası afet bölgesinden ayrılarak, başka illere giden depremzedelerden 3.725 depremzede Ordu’da ki kamu misafirhaneleri, oteller ve evlerde misafir ediliyor.

11 İlimizde ağır yıkımlara ve can kayıplarına yol açan, ülkemizi üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin 11’inci günü geride kaldı.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye ve Elazığ illerini etkileyen depremler sonrası bölgede genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Deprem bölgesinde yürütülen arama-kurtarma, enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra depremzedelerin barınma, gıda, sağlık, tuvalet gibi acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor.

YARALAR SARILIYOR

Ordu’dan da, depremlerin ilk dakikalarından itibaren deprem bölgesinde yürütülen tüm bu çalışmalara en üst düzeyde destek veriliyor, katkı sağlanıyor. Yardımsever Ordulular, yaraların bir an önce sarılması için gerekli yardımı ve desteği sağlıyor.

İŞ MAKİNALARI DEPREM BÖLGESİNDE

Depremlerin ilk 10 gününde, Ordu’dan deprem bölgesine 594 iş makinesi ve araç, 2.131 personel ile yiyecek, giyecek, yakacak ve benzeri yardımlardan oluşan 156 tır ve kamyon dolusu yardım malzemesi gönderildi.

30 ORDULU TPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan, bugüne kadar deprem bölgesinde hayatını kaybeden 30 Ordulu vatandaşımızın da cenazeleri ilimize getirildi ve memleketlerinde toprağa verildi.

Deprem bölgesindeki depremzedelerimizin gündelik hayatlarını devam ettirebilmeleri için ihtiyaç duydukları barınma, giyecek, yiyecek, yakacak ve benzeri ihtiyaçların yanında kuru gıdaya da sürekli ihtiyaç duyulmakta.

KURU GIDA İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu kuru gıda için Valiliğimizce bir çalışma başlatıldı. Ordu’daki tüm kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve yardımsever Orduluların destek vermeleri bekleniyor. 

Ordu Valiliğinin kuru gıda yardımına destek vermek isteyen yardımsever Orduluların, kuru gıdayı kendileri temin ederek Ordu Valiliğinin Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde temin ettiği depolara teslim edebilecekleri gibi arzu eden yardımseverler, Ordu Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren Ordu Kamu Hizmetlerini ve Sosyal Hayatı Destekleme Derneği’nin Vakıfbank Ordu Şubesindeki IBAN TR13 0001 5001 5800 7285 9921 36 nolu hesabına nakdi bağışta bulunarak, kuru gıda alınmasına katkıda bulunabilecek.

Anahtar Kelimeler : ORDU, DEPREMZEDELERE, KUCAK, AÇTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız