HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mart 2023 Perşembe Saat: 14:21

KAHVERENGİ KOKARCA UYARISI!

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, başta fındık olmak üzere meyve ve sebzelere büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlılarına karşı üreticileri uyardı.
KAHVERENGİ KOKARCA UYARISI!

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, başta fındık olmak üzere meyve ve sebzelere büyük zarar veren kahverengi kokarca zararlılarına karşı üreticileri uyardı.

İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Ordu’da yoğun olarak görülmese de kahverengi kokarcanın ilkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce gereken tedbirlerin alınması istendi.

Türkiye’de varlığı ilk defa 2017 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

YAZ GELMEDEN ÖNLEMİNİZİ ALIN

“Ordu İlimizde çok yoğun bir şekilde görülmeyen bu zararlı, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla beraber yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır. İlkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce yapılacak olan mekanik mücadele (kışlaklarda erginlerin toplanması ve imhası) yıl içerisinde oluşabilecek popülasyon artışını engelleyecektir.”

Bu arada zararlı organizmanın yaşayışı, zararı ve kışlak çıkışı öncesi yapılacaklar ile ilgili olarak İl Müdürlüğünce, il ve ilçe teknik personellerine yönelik olarak çevrimiçi eğitim verildi.

Eğitime Bakanlığa bağlı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mansur Uluca da konuşmacı olarak katıldı.

 Öte yandan zararlı ile mücadele metodları ve  konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin Ordu İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ziyaret ederek gerekli bilgilerin alınabileceği de verilen bilgiler arasında yer aldı.

(Haber Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : KAHVERENGİ, KOKARCA, UYARISI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız