HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Nisan 2023 Pazar Saat: 14:46

SERTİFİKALI PATATES TOHUMLUĞU YAYGINLAŞIYOR

Ordu’da sertifikalı patates tohumluğu kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla İl Müdürlüğü tarafından projesi yapılan ve “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)" kapsamında Tarım Bakanlığı
SERTİFİKALI PATATES TOHUMLUĞU YAYGINLAŞIYOR

Ordu’da sertifikalı patates tohumluğu kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla İl Müdürlüğü tarafından projesi yapılan ve “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)" kapsamında Tarım Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan 8 ilçede uygulanacak olan %70 hibeli 70 bin kilogram patates tohumluğu dağıtımına Mesudiye ilçesinde gerçekleştirilen tören ile başlandı.

Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “"Bir yandan ana ürünümüz fındığın verim ve kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz, diğer taraftan ise üreticilerimizin gelirlerini çeşitlendirmek ve fındığın yanında diğer ürünlerin de yetiştiriciliğini teşvik etmek suretiyle tarımsal gelirlerini artırmak istiyoruz" dedi.

İlimizde atıl tarım arazilerini üretime kazandırmak amacıyla uygulanan projelere bir yenisinin daha eklendiğini belirten İl Müdür Yılmaz; “Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde yürütülmekte olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında İl Müdürlüğümüz tarafından ilimizde uygulanan Sertifikalı Patates Tohumluğu Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi ile 8 ilçemizde %70 hibeli olarak 70 Bin kilogram patates tohumluğu dağıtımına bugün Mesudiye ilçemizde başlıyoruz. Patates yetiştiriciliği özellikle iç kesimde yer alan ilçelerimizde oldukça önemli. Dağıtımı yapılan sertifikalı patates tohumluklarının üretim alanlarında kullanılmasıyla hem verim ve kalitede artış sağlamayı, hem de sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz.

Çünkü üreticilerimiz kendi ürettikleri patateslerden tohumluk kullandıklarında bu tohumlukların zamanla tohumluk vasfını kaybetmesinden dolayı yıldan yıla verim ve kalitede düşüklük yaşanabilmekte, bu durum ayrıca hastalıklarında yayılmasına neden olabilmektedir. Bu olumsuzlukların önüne ancak sertifikalı tohumluk kullanılarak geçilebilmektedir" ifadelerini kullandı.

Bakanlığımız bütçe kaynakları, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uygulanan projelerle birlikte ilimizde son 8 yılda 21 bin 250 dekar atıl tarım arazisinin üretime kazandırıldığını vurgulayan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bundan sonraki süreçte de bu tür projeler uygulamaya devam edeceklerini ve ilimiz sınırları içerisinde üretim yapmaya müsait bir karış bile boş yer bırakmayarak her geçen gün artış gösteren tarımsal üretimi çok daha iyi yerlere taşıyarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağını söyleyerek sözlerini tamamladı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız