HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
10 Nisan 2023 Pazartesi Saat: 12:28

KIZILAY, DEPREMZEDELERİN YANINDA

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere yardımlarıyla destek olan Kızılay, farklı noktalara oluşturduğu aşevleri, mobil mutfakları, ikram araçları, psikososyal destek alanları, sosyal market ve mobil sağlık araçlarıyla dep
KIZILAY, DEPREMZEDELERİN YANINDA

 
Kızılay, deprem bölgelerinde 3 bine yakın profesyonel ve gönüllüsü ile yaraları sarmaya devam ediyor. Kızılay, Türkiye Afet Müdahale Planına (TAMP) göre kendisine verilen ana görev alanı olan beslenme grubundaki çalışmalarını 10 il, 107 ilçe 1432 nokta ve 445 paydaşı ile geliştirerek sürdürüyor. Afet Beslenme Platformu üyeleri ise hizmetlerini 5 Aşevi, 82 ikram aracı, 353 mobil mutfak, 49 mobil fırın, 142 sahra mutfak ile gerçekleştiriyor.
 
240 Milyon Kişilik Sıcak Yemek Dağıtıldı
 
Kızılay ve Kızılay’ın koordinasyonundaki Afet Beslenme Platformu üyesi kurum ve kuruluşlar bugüne kadar günde 3 öğün olmak üzere yaklaşık 240 milyon kişiliğin üzerinde sıcak yemek çıkartarak afetzedelere beslenme desteği sağladı. Afet Beslenme Grubu, depremden etkilenen 10 il 49 ilçede bulunan 1.6 milyon afetzedeye Ramazan ayında da 3 öğün sıcak yemek dağıtımı kesintisiz devam ederken sahurluk paketlerde hazırlanıyor.
 
Afetzedeler İhtiyaçlarını Sosyal Marketlerden Temin Ediyor
 
Afet bölgesindeki 9 sosyal marketten bugüne kadar 425.602 afetzede yararlanıp ihtiyaçlarını ücretsiz karşıladı.  Mobil sağlık araçları 23.049 kişiye sağlık hizmeti verdi ve 36.837 kutu ilaç da ücretsiz olarak dağıtıldı. Afetzedelerin, depremin meydan getirdiği travmaları atlatmasına yardımcı olan Kızılaycılar bugüne kadar 105.790 kişiye psikososyal destek hizmeti verdi.
 
2.545 Köye Yardım Ulaştırıldı
 
Kızılay, depremin ilk anından bu yana 2.545 köye insani yardım malzemesi ulaştırdı ve devam ediyor. Afet bölgesinden tahliye edilen afetzedelerin de ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay, 71 ildeki afetzedelere 3,9 milyon yardım malzemesi dağıttı. 140 bin kişiye ise 70 milyonluk alışveriş kartı dağıtıldı.
 
Afetzedeler Türk Halkının Desteklerini Bekliyor
 
Kızılay, “Bu Ramazan Acımız Bir Aşımız Bir” sloganıyla hayırseverlere seslenerek yaraları sarmaya devam ediyor. Hayırseverler Kızılay’ın Zekat, Fitre, Fidye, Genel Nakdi, Aşevlerine Nakdi Bağış, Yurt içi - Yurt dışı Gıda Yardımı ile İftar Sofrası, Bayramlık, Oyuncak Yardımı ve Çocuk İkram Paketi yardım seçeneklerine destek olabiliyor.
 
Bağış Kanalları
Bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından,
www.kizilay.org.tr ’den,
168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından,
Mobil uygulamadan,
Tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabından
Kızılay şubelerinden bağışlarını ulaştırabilecekler.
Tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE yazarak 70 TL’lik, bağış yapabilecek.

Anahtar Kelimeler : KIZILAY, DEPREMZEDELERİN, YANINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız