HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Şubat 2017 Perşembe Saat: 10:28

OSMMMO, İNŞAAT MUHASEBESİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda inşaat muhasebesi semineri yapıldı. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel,  Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uz
OSMMMO, İNŞAAT MUHASEBESİ SEMİNERİ DÜZENLEDİ

Ordu Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda inşaat muhasebesi semineri yapıldı. Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel,  Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, Denetleme Kurulu Başkanı Tuncay Uzunçakmak, Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanı Sayit Gültepe, Etik Kurulu Başkanı Sedat Özel, İSMMMO TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Kadem Bacaksız ve Dernek Yöneticileri, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Açılış Konuşmasını Yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “ İnşaat Sektörü Türkiye’de son yıllarda lokomotif sektörü olarak faaliyet göstermektedir. 2016 yılı inşaat sektörü rakamlarını incelediğimizde gayri safi milli hasılanın yaklaşık %8’si oranında bir büyüklüğü var. Çok yüksek bir oran, önemli bir sektör haline gelmiş. 2016 yılının on bir ayında yaklaşık bir milyon yüz doksan bin konut satılmış bu aylık yüz altın bin civarında, günlük ise üç bin altı yüz adet konut satılmış demektir.  Türkiye ekonomisinin önemli bir sektörü inşaat sektörünün hem muhasebesini, hem vergisini, hem planlamasını yapmayı da çok önemsediğimizden Ordu Mali Müşavirler Odası olarak bu eğitimi düzenledik. Bu bağlamda bu sektörü İstanbul Mali Müşavirler Odası ve TÜRMOB’un eğitmeni Halim Bursalı hocamızla beraber değerlendireceğiz. Kendisi aynı zamanda uzun zamandır tek düzen hesap planı eğitimleri vermekte hemde İnşaat Muhasebesi seminerlerinde Türkiye’de söz sahibi, önde bir arkadaşımızdır. ’’ dedi.

Konuşmasının devamında Oda Başkanı Bahadır Baş şu açıklamalarda bulundu. ‘‘6770 sayılı yasa ve kanun hükmünde kararname ile bir kısım uygulamalarda değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklerin en önemlisi sektörde nakit sıkıntısı, ekonomik sıkışıklıklar vardı. Bunun aşılması için özellikle 6770 sayılı yasayla SGK Prim ertelemesi getirildi. Sosyal güvenlik primlerinin Aralık, Ocak ve Şubat aylarının primini devlet 9 ay ertelendi. 6770 sayılı yasayla birlikte bir başka uygulama da yapılandırma taksitlerini ihlal edenlerin taksit süreleri 4 ay daha ertelendi. Bunlar ekonominin canlandırılması, ülkemizin daha olumlu anlamda adım atılabilmesi anlamında hükümet adına alınmış tedbirlerdir.’ dedi.

İSMMMO TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Halim BURSALI ise; ‘‘Ordu’da olmaktan sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. Biz insan olarak hepimizin ortak büyük bir tutkusu önemsenmektir. Önemsenmeye giden en pratik yolumuz bizim için yaptığımız işimizdir.  Yaptığımız işi ne kadar özenerek, titiz ve severek yaparsak o kadar aranan istenen ve tercih edilen bir meslek mensubu oluruz.  Müşterilerimiz, ailemiz, dostlarımız bizi önemser. Bunun için yaptığımız işi mutlaka severek tutkuyla yapmamız gerekiyor. Ordu Odasının başarılı çalışmalarını İstanbul’dan da takip ediyorum. Başkanın tutkusunu mesleğe katkısı çok büyük. Sizler adına teşekkür ediyorum. Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum ’’ dedi.

İSMMMO TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Halim BURSALI sunumunda  İnşaat İşlerinde KDV Oranları ve İadesi, İnşaat İşlerinde Net Alan Hesaplamaları, Özel (Kişisel Kullanım İçin) İnşaatlar, Yap Sat İnşaatlar, Hasılat Paylaşımlı İnşaatlar, Kat Karşılığı İnşaatlar, İnşaat Taahhüt İşleri, Yıllara Dair İnşaat Onarım İşleri, İş Ortaklıkları, İnşaat İşlerinde SGK Uygulamaları ile ilgili oda üyelerine bilgi verdi.

SMMM Sezai KANTAR;  ‘‘Bugünkü eğitimden dolayı odamıza teşekkür ediyoruz. Gerçekten çok faydalı özellikli bir eğitim olduğuna inanıyorum. Çok verimli bir sunum yapan hocamıza, odamızın çalışanlarına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.’’ dedi.

SMMM Gülgin EYÜPOĞLU; ‘‘İnşaat muhasebesini seviyorum ve ilgi alanım. Hocamız çok en ince ayrıntısına kadar çok güzel bir sunum gerçekleştirdi. Odamıza bu eğitimle bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ediyoruz. ’’dedi.

SMMM Rüstem GÜRLER; İnşaat sektörü Türkiye’de ekonominin dinamosudur. Dolayısıyla bilinmesi gereken bir konu idi. Bu eğitimin farklı bir şekilde örnekleri çoğaltılarak yeniden yapılması gerekir. Bu sebeple oda yöneticilerine teşekkür ediyoruz. ‘’dedi.

SMMM Gamze AYALP;  ‘‘Biz meslek mensubu olarak sürekli kendimizi yenilememiz, eğitmemiz gerekiyor. Bizlere  pratik oldu, hocamız çok güzel anlattı. Günlük hayatta da kullandığımız konulardı. Ben çok faydalandım. Odamıza yapmış oldukları eğitim için teşekkür ediyorum. ’’dedi.

SMMM Mustafa ÇÖRTÜK; 2017 yılının Ocak ayında bir seminerimiz, Şubat ayında bir seminerimiz olmak üzere seminerlerimize başladık. Seminerlerimize son sürat devam ediyoruz. Odamızın düzenlemiş olduğu bu seminerlerimizden memnunuz. Son yıllarda inşaat alanında ülkemizin bir hayli atılımları var. Ülke ekonomimizin belli bir kısmını tutuyor. Bunun içinde bu konuda inşaat muhasebesi alanında böyle bir seminerimizin olması, hocamızın bizlere bilgilerini aktarmasından çok memnun kaldık’’ dedi.

SMMM Gökhan ŞAHİN;  ‘‘Seminer öncelikle sektörel bazda güzel bir tercih, çünkü inşaat sektörü oldukça fazla ülkemizin lokomotifi. Son derece uzun bir sürede son derece güzel bir performans oldu. Bu konuda oda yönetimimize, seminere katılan meslek mensuplarımıza ilgi gösterdikleri için teşekkür ediyorum. ’’dedi.

SMMM Doğan Çelebi; ‘‘Odamızın başarılı çalışmalarından birisini daha bugün gerçekleştirdiğini gördük. Gerçekten hocamız konularına çok vakıftı. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlayamadan inşaat muhasebesinin bilmediğimiz hususlarını öğretme kabiliyeti yüksek bir şekilde bizi bilgilendirdi. Bu tür çalışmaların devam etmesini diliyor, odamıza teşekkür ediyoruz. ’’dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız