HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mayıs 2023 Çarşamba Saat: 13:35

ENGELLİLER HAFTASI BAŞLADI

10-16 10 Mayıs ile 16 Mayıs Engelliler Haftası bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ordu İl Müdürü Yunus Özdaş ve TSD Ordu Şubesi Başkanı Selma Gülseren’in Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.
ENGELLİLER HAFTASI BAŞLADI

10-16 10 Mayıs ile 16 Mayıs  Engelliler Haftası bugün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ordu İl Müdürü Yunus Özdaş ve TSD Ordu Şubesi Başkanı Selma Gülseren’in Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk töreninin ardından konuşma yapan TSD Ordu Şubesi başkanı Selma Gülseren, “ Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler’e bağlı 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel bir haftadır. Tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engelli kişilerin güçlendirilmesi amacı için bugün kutlanmaktadır.

         Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir sebeple bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetme, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. DSÖ Dünya Engellilik Raporuna göre, dünya nüfusunun yüzde 15'i veya 1 milyardan fazla insan engelli yaşıyor. Bu sayının 450 milyonunun zihinsel veya nörolojik bir hastalığı olduğu tahmin edilmektedir. Her insan bir engelli adayıdır. Hayatın her alanında engellilere saygı göstermek her ferdin görevidir.

Engelli çocuklar istismara en açık olan gruptur. Toplumda engelli çocuklara yaklaşımda “Ne yapamadığını değil neler yapabileceğini görün” yaklaşımı temel alınmalıdır. Günümüzde yaşanan izolasyonun, sosyal hayatla bağlantının kesilmesinin ve azalan hizmetlerin tüm dünyada engelli insanların yaşamlarını ve zihinsel sağlıklarını etkilediği düşünülmektedir. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi umuduyla ile Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Ordu Şubesi olarak  10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutlarız.” HABER MERKEZİ

Anahtar Kelimeler : ENGELLİLER, HAFTASI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız