HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Mayıs 2023 Pazar Saat: 14:39

KADIN KOOPERATİFİNDE BULUŞTULAR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özerin eşi Nebahat Özer Orduda Kadın Kooperatifleriyle Buluşma programına katıldı. Nebahat Özer, Ordu’da gerçekleştirilen programda, Orduya bağlı 19 ilçenin kadın kooperatifi başkanları ve üyeleri ile bir
KADIN KOOPERATİFİNDE BULUŞTULAR

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer Ordu'da "Kadın Kooperatifleriyle Buluşma" programına katıldı.

Nebahat Özer, Ordu’da gerçekleştirilen programda, Ordu'ya bağlı 19 ilçenin kadın kooperatifi başkanları ve üyeleri ile bir araya gelerek hazırlanan stantları gezdi. Kadın kooperatifi başkanları ve üyeleriyle sohbet eden Nebahat Özer Hanımefendi, başkan ve üyelerinin taleplerini dinleyerek kadın kooperatifleri bünyesinde üretim yapan üyelere bol ve bereketli kazançlar diledi. 

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesindeki halk eğitimi merkezlerinde, kadın kooperatifi üyelerine açılan usta öğretici kurslarıyla kadınların istihdam edilebilirliğine katkı sağlıyor. Kadın kooperatif üyeleri; Ordu yöresine özgü yemek, tatlı, marmelat, pekmez, yufka ve erişte gibi unlu mamullerin yanı sıra turşu yapımı ve üretimi, paketlenmesi ve pazarlanması konularında eğitim alarak üretimini gerçekleştiriyor. Kadın kooperatiflerinin üretmiş olduğu tüm yiyecek, içecek ve diğer alanlarla ilgili üretilen ürünler, Millî Eğitim Bakanlığı pansiyonlarında, uygulama otellerinde, öğretmenevlerinde kullanılabilecek. Her kadın kooperatifine en az bir usta öğretici alınması hedefleniyor. 

Programda Nebahat Özer’e; Ordu Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu'nun eşi Nefise Vargeloğlu, 19 ilçenin kadın kooperatifi başkanları ve üyeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Gülhatun Şanlı Özkan da eşlik etti.

 

Anahtar Kelimeler : KADIN, KOOPERATİFİNDE, BULUŞTULAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız