HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 11:12

KYK FAALİYETLERİNE REKOR KATILIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bir rekora daha imza attı. 2016 yılı boyunca yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere 1 buçuk milyona yakın öğrenci katıldı. 
KYK FAALİYETLERİNE REKOR KATILIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bir rekora daha imza attı. 2016 yılı boyunca yurtlarda düzenlenen eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere 1 buçuk milyona yakın öğrenci katıldı. 

 

Milli birlik ve milli kültür şuuruyla değer üreten, yaşadığı toprakların sorunlarını dert edinen bir gençlik yetiştirmek ve ülkenin geleceğinin emanet edileceği gençlerin akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen faaliyetlere geçtiğimiz yıl 1 milyon 312 bin 86 öğrenci katıldı. 

 

 

Milletine ve topraklarına bağlı, insani değerlere önem veren, çevre dostu, tüketen değil üreten bir gençlik idealiyle düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlere 2016 yılında 873 bin 290 öğrenci katıldı.

 

 

Gençlerin üniversite sonrası hayata daha donanımlı bir şekilde başlayabilmesi, geçmişini yakından tanıyabilmesi, milli ve manevi değerlere sahip çıkarak geleceğin Türkiye’sini inşa edebilecek bir donanıma kavuşması amacıyla düzenlenen “KYK Akademi”ye 2016 yılında 369 bin 682 öğrenci katıldı. 

 

Akademi Buluşmaları kapsamında medeniyet tarihimiz, kültür ve sanat mirasımız, yerli zihin milli sanayi, akıllı, bilgili ve şuurlu insan, hayat hedefi ve kariyer planlaması, örnek bir insan olmak, sosyal sorumluluk vb. alanlarda gençlerimizin hayatına ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak konular, uzman isimler tarafından Türkiye’nin en büyük salonlarında ele alınıyor.

 

2016 yılında bu çerçevede düzenlenen “Akademi Buluşmaları”na da 42 bin 840 öğrenci katıldı.

 

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK’lı gençlere dini, manevi ve kültürel değerlerimizi aktarmak, tarih bilinci kazandırmak, edebiyat ve medeniyete dair farkındalık oluşturmak, Türkiye ve dünyadaki güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve vefat etmelerine rağmen ürettiği eser ve verdiği mesajlarla kalıcı izler bırakan büyüklerimizi hatırlatmak amacıyla Çınaraltı Gençlik Söyleşileri düzenliyor.

Medeniyet ve milli kimlik bilinci oluşturmak amacıyla 78 ilde düzenlenen “Çınaraltı Gençlik Söyleşileri”ne 2016 yılında 105 bin 118 öğrenci katıldı. 

 

 

Yerel motiflerle gelişen, edindiği eğitim ile dünyadaki akranları ile yarışan bir gençlik idealiyle tüm yurtlarda düzenlenen dil, Türk-İslam sanatları, tasarım, müzik ve görsel sanatlar kurslarına 2016 yılında 90 bin 142 öğrenci katıldı. 

 

 

Gençlerin spora olan ilgisinin arttırılması, spor sayesinde gençlerin ruh ve beden sağlığının geliştirilmesi, gençler arasındaki iletişimin arttırılarak kardeşlik, dostluk ve hoşgörü anlayışının yaygınlaşması amacıyla düzenlenen “KYK Turnuva”ya 2016 yılında 69 bin 114 öğrenci katıldı. 

 

 

Öğrencilerin manevi dünyalarında iç huzuru yakalayabilmeleri ve sahih dini bilgiyi öğrenebilmeleri için düzenlenen ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla yapılan protokol çerçevesinde yürütülen din ve değerler eğitimi kurslarına 2016 yılında 64 bin 965 öğrenci katıldı. 

 

 

Edebiyattan sinemaya, tarihten ilahiyata, psikolojiden sosyolojiye, adab-ı muaşeretten Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl’a uzanan geniş bir yelpazede gençlere entelektüel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunan ve tüm yurtlarda uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen atölye çalışmalarına 2016 yılında 45 bin 749 öğrenci katıldı.

 

 

Kökleri geçmişe dayanan bir medeniyetin tarihi mirasçısı olan gençlerin geçmişle gelecek arasında köprü kurmasına imkân vermek amacıyla yurtlarda düzenlenen Osmanlıca kurslarına 2016 yılında 10 bin 739 öğrenci katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : KYK, FAALİYETLERİNE, REKOR, KATILIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız