HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Mayıs 2023 Perşembe Saat: 16:32

BAKAN ÖZER: ORDU EN İYİSİNE LAYIK

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, Ordu’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
BAKAN ÖZER: ORDU EN İYİSİNE LAYIK

Milli Eğitim Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Mahmut Özer, Ordu’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer’in gündeminde, eğitimden sağlığa, ulaşımdan altyapıya birçok konular vardı.

“FINDIĞIN AVANTAJI VAR AMA…”

İlk olarak havaalanındaki sorunlara değinilmediğine ve bu sorunların çözümüne yönelik neler yapılabileceği tartışıldı. Ardından Samsun-Sarp Demir Yolu’nun Ordu’dan geçmesi gerektiğine yönelik açıklamalar yapıldı.

Ordu’nun çok fazla potansiyeli olduğunu ancak bu potansiyelin kullanılmadığını açıklayan Mahmut Özer, fındığın bir avantaj olduğunu ama bu avantajı kaybetmekle karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.

“ORDU EN İYİSİNE LAYIK”

Şu ana kadar  60’dan fazla söz verdiğini ve yerine getirilmeyen sadece Fındık İhtisas OSB kaldığını söyleyen Mahmut Özer onun da nedenini alan olmaması şeklinde açıkladı. Aynı zamanda Mahmut Özer, “Ordu en iyisine layık” diyerek enerji, doğalgaz, yol ve su gibi sorunların bu yıl içerisinde çözüleceğini belirterek, hizmetin her yere dağılması gerektiğinin, ilçedekilerin merkezle bağlantısı olduğunun altını çizdi.

“EĞİTİM SİSTEMİ REFORMDAN BIKTI”

“Eğitim ne zaman deneme yanılma yolundan çıkıp, doğru düzgün tek sistemde, Avrupa sistemi gibi olacak?” şeklinde sorulan soruya Mahmut Özer göreve başladığı ilk gün “ben reform yapmayacağım dedim. Eğitim sistemi reformdan bıktı. Kaliteyi arttırmak için süreci iyileştirmek gerekir. Mevcuttaki sistemi iyileştirmek adına atılımlar yapılmalı. Ayrıca Türkiye’nin eğitim serüveninden Türkiye haberdar değil” açıklamasında bulundu.

İlk göreve geldiği dönemde ilkokulda bir problem olmadığını, ortaokul ve lisede 2000’li yıllarda 100 öğrenciden 56’sının okula gitmediğini, bu rakamın günümüzde çok daha aza düştüğünü açıklayan Mahmut Özer, bölge, il, ilçe ayrımı yapmadan 20 yıl gibi bir sürede eğitimin demokratikleşmesi için her türlü imkânın sağlanıp yapıldığını söyleyerek, gelinen noktada Türkiye’nin eğitime erişim sorununu çözdüğünün altını çizdi.

“BİR ALGI VAR AMA OLUMSUZ ALGI”

Son zamanlarda gündemde olan gençlerin yurt dışına gitmesi konusuna da değinen Mahmut Özer: “Bir algı var, olumsuz algı. ‘Yurtdışında var ne varsa’ algısı. Bu nedenle beyin göçü yapılıyor. Çocuklara bunlar empoze edildiğinden olumsuz düşünülüyor. Bunların başında da en büyük etken sosyal medya geliyor.  

Sürekli olarak çocuklara, gençlere sorunlar yansıtılıyor ve gençler olumsuz düşünmeye başlıyor. Ayrıca gençlerin yurt dışına gitmesi kötü bir şey değil, dünyaya yayılıyoruz,  kendimizi tanıtıyoruz” açıklamasında bulundu.

Mahmut Özer’in katılım sağlayanlara teşekkür etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile program son buldu.

 

Anahtar Kelimeler : BAKAN, ÖZER:, ORDU, EN, İYİSİNE, LAYIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız