HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Haziran 2023 Cuma Saat: 12:41

“HEDEF 2O ÜLKEDE 500 BİN İNSANA ULAŞMAK”

Yetim Vakfı bu yıl “Gülüşüne Kurban” sloganıyla Türkiye başta olmak üzere 20 ülkede çalışma yürütecek. Yaklaşık 500 bin insana ulaşmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında kurban hisse bedeli yurt dışı 2 bin 500 lira, yurt içi
“HEDEF 2O ÜLKEDE 500 BİN İNSANA ULAŞMAK”

Yetim Vakfı bu yıl “Gülüşüne Kurban” sloganıyla Türkiye başta olmak üzere 20 ülkede çalışma yürütecek. Yaklaşık 500 bin insana ulaşmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında kurban hisse bedeli yurt dışı 2 bin 500 lira, yurt içi 5 bin 500 lira olarak belirlendi. 

 

 Yetim Vakfı, dünyanın dört bir yanında savaş, kıtlık ve insanî krizler sebebiyle boynu bükük kalan milyonlarca çocuğun yüzüne bir tebessüm kondurmak için yola çıkmaya hazırlanıyor.

Kurban organizasyonu kapsamında bağışçılarının vekâletlerini alan Yetim Vakfı, Türkiye dâhil 20 ülkede emanetleri yerine ulaştırmak için çalışma gerçekleştiriyor. Yetim Vakfı bugüne kadar Anadolu’nun iyilik ve şefkat elini sınırların ötesine taşıdığı organizasyonlara, bu yıl bir yenisini daha ekleyerek faaliyetlerini “Gülüşüne Kurban” sloganıyla gerçekleştirecek. Bu kapsamda kurban hisse bedelini yurt dışı bağışlar için 2 bin 500 lira, yurt içi bağışlar için ise 5 bin 500 olarak belirledi.

 

 VEKÂLETLE KURBAN KESİMİ

 Yetim Vakfı, ülkeden ülkeye farklılık gösteren kurbanlık fiyatlarına rağmen hem bağış yapanlara kolaylık olması hem de bağışlardan daha fazla kişinin yararlanması amacıyla Türkiye hariç bütün ülkeler için belirlediği tek fiyat uygulamasına devam ediyor. Yurt dışında kesimi yapılacak kurbanlıklar için vekâletini Yetim Vakfı’na vermeyi tercih eden hayır sahipleri, çalışma yapılacak ülkelerin kotalarını kurumun web sitesi üzerindeki online bağış sayfasından görebiliyor. Böylece herkes istediği ülkeyi seçerek kurban bağışı yapabiliyor.

 

 7 BİN 500 YETİME BAYRAMLIK

 

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Yetim Vakfı ekipleri, Türkiye’den binlerce kilometre uzakta kendilerini umut dolu gözlerle bekleyen kardeşlerinin kapısını çalacak. Ekipler, gittikleri ülkelere sadece kurban eti götürmeyecek. Özellikle yetim çocuklarımızın bayram sevincini doyasıya yaşamaları için yine 20 ülkede toplam 7 bin 500 çocuğa ulaşması hedeflenen çalışmalar kapsamında ailelere bayramlık kıyafetler takdim edilecek. Bayramlık kıyafet bedeli 600 lira olarak belirlenirken hayırseverlerden gelecek bağışlar sayesinde yetim çocukların bayram sabahı neşe ve sevinçle dolacak.

 

  TÜRKİYE DÂHİL 20 ÜLKEDE DAĞITIM

 

 Yetim Vakfı’nın bu yıl Türkiye ile birlikte kurban kesimi yapmayı planladığı ülkeler, bulundukları kıta ve bölgelere göre şöyle:

 

Orta Doğu: Türkiye, Yemen, İran, Suriye

Afrika: Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Çad, Mali, Togo, Burkina Faso, Malavi, Sudan, Somali, Kenya, Mozambik

Asya: Afganistan, Bangladeş, Arakan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka

 

Anahtar Kelimeler : “HEDEF, 2O, ÜLKEDE, 500, BİN, İNSANA, ULAŞMAK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız