HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Şubat 2017 Çarşamba Saat: 08:23

KYK’LAR AĞAÇLANIYOR

  Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) arasında imzalanan protokol ile KYK’larda kalan her öğrenci için bir fidan
KYK’LAR AĞAÇLANIYOR

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) arasında imzalanan protokol ile KYK’larda kalan her öğrenci için bir fidan dikiliyor.

Ülkemizin her ilinde  “KYK Ormanları” Tesisine İlişkin Ağaçlandırma ve Eğitim İşbirliği Protokolü 10 Mayıs 2016 tarihinde imzalandı ve protokolün süresi 5 yıl olarak belirlendi. Bu çerçevede KYK’da kalan her öğrenci için fidan dikilecek ve 5 yıl süresince yurtlarda yeni kalmaya başlayan öğrenciler içinde bu fidanlar toprakla buluşturulmaya devam edecek.

KYK Protokolü ile Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda barınmakta olan öğrenciler adına uygun görülecek ağaçlandırma sahalarına fidan dikileceğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Sadece ağaçlandırma alanlarında ormanlar tesis etmiyoruz, yurt binalarının bahçelerini de ağaçlandırıyoruz” dedi.

KYK ormanlarının tesisinde toprak hazırlığı, projelendirme, fidan temini, dikimi, bakımı ve koruması ile alakalı her türlü gideri Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın karşıladığını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu protokoldeki temel gayemiz yapılacak fidan dikimi etkinliklerine gençlerin de iştirakının sağlanmasıyla ağaç ve orman sevgisi ile yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde bir şuurun oluşturulmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

KYK ormanlarını tesisine ilişkin çalışmaların ağaçlandırma mevsimi olan 2016 yılı sonbahar döneminde başlatıldığını ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan alınan 2016 yılı rakamlarına göre, ülkemiz genelinde KYK yurtlarında 442 bin 792 öğrenci barınıyor. OGM, imzalanan bu protokol çerçevesinde iklim ve toprak şartlarının müsait olduğu her ilimizde çalışma yaparak 4 bin 485 dekarlık alanda 337 bin 417 adet fidanı toprakla buluşturdu. 2017’de de eksikler tamamlanarak yurtlarda kalan her öğrencimiz için bir fidanı toprakla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

 

 

Her yıl yurtlarda kalmaya yeni başlayan öğrenciler adına da 5 yıl süresince fidan dikileceğini söyleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Yurtlarda kalan öğrencilerimizle birlikte ülkenin her tarafında KYK ormanlarının tesis edilmeye devam edileceğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler : KYK’LAR, AĞAÇLANIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız