HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 12:21

“FINDIĞI SİYASETE MALZEME YAPMAYIN”

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Meclis Genel Kurulunda söz alarak fındık ve fındık üreticileri adına önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Parti tarafından fındık üzerine Meclise verilen önerge sonrasında AK Parti Grubu adı
“FINDIĞI SİYASETE MALZEME YAPMAYIN”

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Meclis Genel Kurulunda söz alarak fındık ve fındık üreticileri adına önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti tarafından fındık üzerine Meclise verilen önerge sonrasında AK Parti Grubu adına söz alan Bayraktar muhalefete yüklendi. Bayraktar konuşmasında, muhalefetin yaklaşan yeni fındık hasat sezonu öncesinde 2 ay fındığı ve fındık üreticisini konuştuğunu, geri kalan 10 ay da ise fındığı ve fındık üreticilerini unuttuklarını dile getirdi.

AK PARTİ’NIN YAPTIKLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, geçen yıl fındığın 3 dolar seviyesinde olduğunu belirterek, AK Parti döneminde fındık ihracat rakamlarının 300-500 milyon dolar seviyelerinden 2-3 milyar dolar seviyelerine geldiğinin altını çizdi.

Bayraktar konuşmasında;” Fındık ile alakalı öyle bir şey var ki yıllardan bu yana aynı şeyler konuşuluyor, sanki fındık üreticisi için hiçbir şey yapılmadı, her şey çok kötü, yerle yeksan oldu ve fındık üreticisi biçare. Şunu çok net söylemek lazım: Bu yol ve bu yöntem doğru bir yöntem değil, bu işi siyasete malzeme yapmak doğru bir yöntem değil. Ben FİSKOBİRLİK Başkanlığı yaptım on altı yıl boyunca, her basın toplantımda bütün muhalefet partisi vekillerine seslendim, "Gelin konuşalım, eksik, aksak ne varsa değerlendirelim." dedim. Bu önergeyi veren kardeşimiz de iyi görüştüğüm bir kardeşimiz, daha bana bir kez gelmedi. Niye söylüyorum bunu? Samimi olan insan, önce fındık sektörünün tüm paydaşlarına gider, bakar, araştırır, gereğini yapar. Fındık üreticisi her şeyin en iyisine layıktır, ciddi manada çaba gösteriyor, emek sarf ediyor. Biz fındık üreticisinin eline geçen paranın daha fazla olmasını isteriz. Ama "Her şey kötüdür." demek doğru değil. Elli yıllık dönemde, 2002 yılına kadar fındığın ortalama değeri 1,5 doları geçmemiş, bugün 3 dolar, geçen yıl fındık 3 dolardı. 2000 yılına kadar fındığın ihracat geliri toplam 300 ila 500 milyon dolardı; şimdi 2 milyar, 3 milyar dolar arasında. Fındık için hiçbir şey yapmadık madem, bu 3 doları nereden bulduk; bu 2 milyar, 3 milyar doları nereden bulduk? ” dedi.

AK Parti’nin yeni sezon öncesi fındık çalışma grubunun perşembe günü toplanacağını dile getiren Milletvekili Lütfi Bayraktar, toplantıda fındığın ve fındık üreticilerinin sorunlarının masaya yatırılacağını dile getirdi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar konuşmasında; “AK Parti grubu olarak, fındık ile ilgili bölge vekillerinden oluşan çalışma grubu ile sezon öncesi özel olarak degerlendirme toplantıları gerçekleştiyoruz. Üreticilerimizin taleplerini ve piyasa koşullarını değerlendiriyor, bir sonuç bildirgesi elde ediyor ve bunu ilgili Bakanlığımıza ve birimlerimize iletiyoruz. Bu yıl da Sayın Grup Başkan Vekilimiz Leyla Şahin Usta başkanlığında, perşembe günü saat 10.00'da grup salonunda yeni sezon öncesi planlamalarımız ve yapacaklarımız ile ilgili bir araya geleceğiz. Ama rica ediyorum, fındığı siyasete malzeme yapmayın. Sezon öncesi burada konuşup konuşup on ay fındığı unutmayın.” açıklamasında bulundu.

 

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIĞI, SİYASETE, MALZEME, YAPMAYIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız