HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 12:35

VALİ SONEL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Sonel mesajında şunları dile getirdi:
VALİ SONEL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Sonel mesajında şunları dile getirdi:

“Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren aziz milletimiz, nice şanlı zaferler nice kahramanlık destanları yazmıştır.

Bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı uğruna korumuştur.

15 Temmuz gecesi milletimizin iradesi hiçe sayılarak, demokrasimize ve milletimize karşı darbe girişiminde bulunulmuştur. Terör örgütü FETÖ tarafından milli birlik ve beraberliğimize, ülkemizin geleceğine yöneltilen hain kalkışma karşısında aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akmıştır.

Aziz milletimiz, milli irade önünde hiçbir vesayeti tanımadıklarını, kanlarını ve canlarını feda ederek gösterdi. O gece 251 şehit verdik, 2.196 gazimiz oldu ama şükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik.

15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Ordulu hemşehrilerimiz de meydanları doldurarak kararlı bir şekilde vatanına, milletine, bayrağına, demokrasimize ve geleceğimize sahip çıkmıştır.

Tarih boyunca birçok destana tanıklık etmiş bu topraklar, bu gecede bunun bir yenisini daha yaşamıştır. Ne mutlu milletimize ki geçmişte olduğu gibi günümüzde de şer odaklarının kötü emelleri bir kez daha sonuçsuz kalmıştır.

Hainlerin karşısında 7’den 77’ye çocuğu, genci, kadını ve erkeğiyle bu şerefli mücadelede vatanını savunan büyük milletimiz iman dolu yüreği, sarsılmaz cesareti, birlik ve beraberliğiyle bir demokrasi destanı yazmıştır. Onun için diyoruz ki 15 Temmuz gecesindeki demokrasi ve vatana sahip çıkma duygusunun her yıl yenilenmesi, hatırlanması ve unutulmaması önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün yıl dönümünde vatanımızın bağımsızlığı ve demokrasimiz uğruna canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL’DEN, 15, TEMMUZ, MESAJI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız