HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Temmuz 2023 Pazar Saat: 13:42

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Ordu Valiliğince hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. Yıl Dönümü Anma Programı kapsamında, Ordu Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua programı yapıldı.   Ordu Şehitliği’ndeki, Şehitleri Anma programına,
ŞEHİTLER UNUTULMADI

Ordu Valiliğince hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 7. Yıl Dönümü Anma Programı kapsamında, Ordu Şehitliği’nde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Dua programı yapıldı.
 
Ordu Şehitliği’ndeki, Şehitleri Anma programına, Vali Tuncay Sonel,  Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Hasan Uçak, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Karaman, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehitleri ve Malül Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Şenel Şahin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  
 
Programda bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Canlarını bu aziz vatana gözlerini kırpmadan veren kahraman vatan evlatlarına, aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize selam olsun. Bu ülke kolay kazanılmadı.  Rengini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrak kolay kazanılmadı. Geçmişten bugüne bu topraklarda binlerce şehitler verdik. Bu yüzden birlik ve beraberliğimizi bozmadan ülkemizin kıymetini bilmemiz, yılın belirli gün ve haftalarında değil, yılın her günü şehitlerimizin emanetlerini, kahraman gazilerimizi unutmamak gerektiğini belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

Vali Tuncay Sonel, ”15 Temmuz gecesi hain, alçak FETÖ terör örgütü ve uzantıları bu güzelim vatanımızı, kardeşliğimizi yerle bir etmek istediler. Bu memleketin güzel insanlarına helikopterle ateş edip, F16'larla gazi meclise bomba attılar. Hiç gözünün yaşına bakmadan İstanbul’da, Ankara’da ülkenin çeşitli yerlerinde canlarımız yanmasına neden oldular. Bu millet öyle bir aziz millet ki, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gözlerini kırpmadan hiç düşünmeden meydanlara çıktılar. Çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine kendilerini siper ettiler. Ülkemizde askerimizin, jandarmamızın, polisimizin, korucularımızın gerçek kahramanları vardır. Yurtdışında ve yurt içinde terör ile mücadelede başarılar kazanan bu asil güvenlik güçlerimizdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Allah'ın izniyle beraberlik içerisinde bize bu toprakları vatan yapan ecdadımıza birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi göstererek evlatlarımıza daha güzel bir ülke bırakmak gayesiyle el birliği ile çalışacağız” dedi.

Vali Tuncay Sonel konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Rabbim şehit yakınlarımızı, şehitlerimizle cennette buluştursun. Kahraman gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum. Huzur içerisinde devletimizin bütün kurumları size sonuna kadar açık.  Devletimizin şefkatini, merhametini güzelliğini, güler yüzünü, çalışma arkadaşlarımızla hep beraber sizlere gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan ecdadımızı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi, bugün buraya toplanmamıza vesile olan 15 Temmuz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi siz kıymetli çalışma arkadaşlarımın huzurunda bir kez daha rahmetle, minnetle şükranla anıyorum.”

Vali Tuncay Sonel,  konuşmasının ardından Şehitlik Şeref Defterini imzaladı.
Vali Sonel, duygularını şöyle dile getirdi:
“15 Temmuz, millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere karşı koyduğu, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz bize şu hakikati bir kez daha gösterdi. Bu millet, asil bir millettir. Bu millet, cesur bir millettir. Bu millet, kahraman millettir. Bu millet, hürriyetine canı pahasına sahip çıkan bir millettir. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda aynı safta buluşma erdemini gösteren necip bir millettir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kahraman milletimizin gerçekleştirdiği şanlı direnişimizin 7. yıl dönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz vesilesiyle, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum.
 Aziz Şehitlerimiz! Mekânlarınız cennet, ruhlarınız şad olsun…”

Program, Hz Ömer Camii İmam Hatibi Abdülkerim Şahin tarafından şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Altınordu Müftüsü Abdullah Söylemez tarafından yapılan dua ile devam etti.

Şehitlikteki program, Vali Tuncay Sonel ve protokol mensuplarının şehit mezarlarına gül bırakmasıyla son buldu.

Vali Sonel, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin hatırlarını sorarak, yakından ilgilendi.

Yalı Camiinde Mevlid-i Şerif Okutuldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında, Aziziye (Yalı) Camiinde şehitlerimizin için Mevlid-i Şerif okutuldu. Akabinde ise okunan Hatm-i Şeriflerin duası yapıldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞEHİTLER, UNUTULMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız