HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 16:02

GÜLYALI BELEDİYESİ’NDEN HIZLI ÇÖZÜM

  Son yaşanan sel felaketinde ilçe merkezinde su baskınlarına neden olan Yeniköy ve Ürümbey mahallelerinin ortasından geçen dere hattındaki problemin çözümü için geçtiğimiz günlerde çalışmalara başlanmıştı. Koordineli bir şekil
GÜLYALI BELEDİYESİ’NDEN HIZLI ÇÖZÜM

 

Son yaşanan sel felaketinde ilçe merkezinde su baskınlarına neden olan Yeniköy ve Ürümbey mahallelerinin ortasından geçen dere hattındaki problemin çözümü için geçtiğimiz günlerde çalışmalara başlanmıştı. Koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar hızlı bir şekilde tamamlanarak dere hattı geniş bir menfeze alındı ve kapalı bulunan yol ulaşıma açıldı. 

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Yılların problemini hızlı ve titiz bir çalışmayla 48 saatte çözüme kavuşturduk. Dere yatağının menfeze giriş kısmının 1.5x1.5 ebatlarında 20 adet dev bakslarla geniş bir tahliye hattına alınması çalışmalarımız geçtiğimiz günlerde başlamıştı. İlçe merkezi olması dolayısıyla telekom, elektrik, doğal gaz, su ve kanalizasyon alt yapılarına zarar vermeden çalışmalarımızı itinalı bir şekilde sürdürdük. Olası bir kazada müdahale için ilgili kurumlarımızın ekipleri de hazır bir şekilde beklediler. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan ilçe merkezinin yaşadığı taşkın ve sel problemini çözüme kavuşturduk. Çalışma dolayısıyla kapalı bulunan yolumuzu da ulaşıma açtık” dedi. 

 

KÜÇÜCÜK DERE HATTINDAN ŞU ANA KADAR 100 KAMYON MALZEME ÇIKARILDI

 

Çalışmaların tam manasıyla bitmediğini ifade eden Başkan Tepe, “Dere yatağının menfeze bağlandığı noktada oluşan heyelan kaynaklı toprak malzemeyi kaldırma çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar 100 kamyon toprak malzemeyi kaldırdık. Ancak bir o kadar daha malzeme olduğunu düşünüyoruz. Bu malzemeler menfezleri tıkayarak su baskınına neden oldu. Küçücük bir dere yatağının taşıdığı malzemenin fazlalığı yaşanan afetin büyüklüğünü göstermesi bakımından önemlidir. Bu noktalarda önlemlerin artırılması gerekmektedir” dedi. 

 

DERE YATAKLARINDA DÜZENLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Sel felaketinde taşkına neden olan derelerde düzenlemelerin devam ettiğini belirten Başkan Tepe, “Dere yataklarının hızlı bir şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Belediyemiz ekiplerinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gönderilen iş makinası destekleriyle düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Ayrıca DSİ yetkilileriyle de yerinde incelemeler yapmıştık. Onlar da dere yataklarını elden geçiriyorlar. İlgili kurumlarımızla ve CHP’li belediyelerimizden bizlere gönderilen araç ve ekipman destekleriyle sorunların çözümü için gayretle çalışıyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : GÜLYALI, BELEDİYESİ’NDEN, HIZLI, ÇÖZÜM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız