HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 14:04

“YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Üç gün boyunca Altınordu’yu etkisi altına alan afet niteliğindeki aşırı yağışlar ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de altyapı ve yollarda ağır hasar oluşturdu. Afetin ilk anından bu yana çalışmaları sahadan yöneten
“YARALARI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Üç gün boyunca Altınordu’yu etkisi altına alan afet niteliğindeki aşırı yağışlar ilçe merkezinin yanı sıra kırsal mahallelerde de altyapı ve yollarda ağır hasar oluşturdu. Afetin ilk anından bu yana çalışmaları sahadan yöneten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören kırsalda 50'yi aşkın mahalleyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Altınordu Belediyesinin oluşan hasarı ortadan kaldırmaya yönelik hummalı çalışmaları ise aralıksız devam ediyor. Kırsal mahallelerde yüzlerce büyük ve küçük çapta heyelana neden olan sel suları, tarım arazilerinde de ağır tahribata yol açtı.

 60 MAHALLEDE 227 YOL ULAŞIMA AÇILDI

 Aşırı yağışların ilk anından itibaren tüm ekipleriyle seferber olan Altınordu Belediyesi ilçe genelinde 60 mahallede heyelanlar nedeniyle kapanan toplam 227 yolu kısa sürede ulaşıma açtı. Yollarda yaşanan tahribatı ortadan kaldırmak için yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında da 200 km yolda reglaj yapıldı. Altınordu ekiplerinin 23 mahallede kapalı yol açma, menfez, heyelan temizleme, reglaj ve malzemeli bakım onarım çalışmaları ise 7/24 esaslı bir mesai ile sürüyor.

Öte yandan Altınordu Belediyesi afetin ortaya çıkardığı tüm olumsuz sonuçlara karşı vatandaşların yanında olmaya da devam ediyor.

 Tüm imkanlar seferber edilerek kısa sürede mahalle ana yollarının ulaşımı açıldığını belirten Başkan Tören, "yaşanan heyelanlar sonucu kırsalda 60 mahallede kapanan 227 yolu kısa sürede ulaşıma açtık. Yine yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde vatandaşlarımızın bahçe yolları başta olmak üzere tüm kırsalda çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan devletimizin ilgili kurumlarıyla birlikte hasar tespit çalışmalarımız da sürüyor.

Afetin sonuçları itibariyle hem fiziki hasarlarının ortadan kaldırılması hem de sosyal yönlü hasarlarının onarılması için tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız. Devletimiz de tüm kurum kuruluş ve imkanlarını seferber etmiş durumda. Kısa sürede yaralarımızı saracağımıza olan inancım tamdır. Şehre hizmet insana hürmet şiarı ve insanı yaşat ki devlet yaşasın inancıyla afetin olumsuz sonuçlarını hem şehrimizden kısa sürede silmeye hem de insanımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar yaşanan afet karşısında bir an olsun kendilerini yalnız bırakmayan ve tüm imkanları ile yanlarında olan Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler. 

 

Anahtar Kelimeler : “YARALARI, SARMAYA, DEVAM, EDİYORUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız