HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2023 Pazar Saat: 15:13

“ORDU’YU ÖNDE OLAN İLLERDEN BİRİ YAPACAĞIZ”

  Çeşitli ziyaret, inceleme ve törenlere katılmak üzere Ordu’ya gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi.  
“ORDU’YU ÖNDE OLAN İLLERDEN BİRİ YAPACAĞIZ”

 

Çeşitli ziyaret, inceleme ve törenlere katılmak üzere Ordu’ya gelen TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu’daki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve iş insanları ile bir araya geldi.

 

Radisson Blu Otel’de gerçekleştirilen “STK Temsilcileri ve İş İnsanları Buluşması” programında, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Danışmanı İhsan Şener, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları hazır bulundu.

 

Programda, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarına hitaben bir konuşma yapan TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Meclis Başkanı sıfatıyla Ordu iline yaptığı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 

 

Ordu’nun, Türkiye’nin önemli illerinden birisi olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, özellikle İstanbul’da bulunan Orduluların, diğer illere örnek teşkil edecek bir hemşerilik dayanışması içerisinde olduklarını söyledi.  

 

Birlikte istişare ederek, ortak aklı kullanarak büyük işler başaran bir millet olduğumuzun altını çizen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bunun en güzel örneğinin, Ordu’da Milli Mücadele yıllarında elimizdeki cephaneliğin düşman eline geçmemesi için Rüsumat-4 gemisinin batırılarak yeniden yüzdürülmesi olduğunu ifade etti.

 

Bu örneğin bir araya gelindiğinde en zor şartlarda bile, ortak akılla sorunları çözebilme yeteneğimizin ne kadar yüksek olduğunu gösterdiğini söyleyen Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bu milletin en temel özelliklerinden birisi budur. Hep beraber, birlikte ortak hedeflerimizi koyarak, tabiki fikirlerimiz farklı olacak, dünyayı algılamamız farklı olacak, siyasi kanaatlerimiz farklı olacak ama sonuç itibariyle ülkenin, milletin ortak menfaatleri çerçevesinde bütünleşerek, herkes kendi zihnindekini ortaya koyarak, herkes daha iyisi olsun diye gayret ederek, bir araya geleceğiz. Allah’ın izniyle, çözemeyeceğimiz, halledemediğimiz, hiç bir sorunun olmadığı aşikârdır. Allah bu ülkeye milli hedefleri istikametinde, yeniden güçlü bir Türkiye etrafında ve önümüzdeki yüzyılda Türkiye’yi daha ileriye götürme hedefinde güç kuvvet versin, imkan ve fırsat versin. Bunun için toplumsal birliğimizin, beraberliğimizin sonuna kadar en güçlü şekilde sahip çıkarak yürümemizi Allah nasip etsin. Her birimize ne iş yapıyor olursak olalım, yaptığımız işlerde başarı versin. Her birimize işimizi en iyi şekilde yapabilme feraseti, gücü ve kuvveti versin. Hep beraber inşallah başta memleketimiz, baba evimiz, ata ocağımız olan Ordu’muzu güçlendirerek, kuvvetlendirerek, Allah’ın izniyle Türkiye yüzyılı hedefleri çerçevesinde Ordu’yu da yarışan ve yarışta da önde olan illerden biri haline getireceğiz.”

 

Programda Vali Tuncay Sonel de bir konuşma yaparak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’u Ordu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri Ordu’da görmek, bizler için gurur vesilesi. Bugün bu salonda Ordu ailemizin birbirinden kıymetli mensupları var. Aramızda STK temsilcilerimiz, iş insanlarımız, 19 ilçemizle kocaman bir aileyiz ve bu ailenin en önemli değerlerinden biri de zat-ı alinizdir” dedi. 

 

Vali Sonel, Türkiye’nin ikinci yüzyılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, ülkenin her köşesinde müthiş yatırımlar yapıldığını dile getirerek, Ordu’nun değeri TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un da destekleriyle, devletin güleryüzünü ve şefkatini başta şehit ve gazi aileleri, yetim öküz evlatlarımız ve engeli olan vatandaşlarımız olmak üzere en ücra köşedeki vatandaşa göstermeye çalıştıklarını ifade etti. 

 

8-10 Temmuz’da meydana gelen sel afetinde devletin tüm kurumlarının birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak gerekli işlemlerin yapıldığını hatırlatan Vali Tuncay Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanımızdan İçişleri Bakanımıza kadar, Ulaştırma Bakanımızdan AFAD Başkanımıza kadar, Büyükşehir Belediyemizle 19 ilçemizle, STK’larımızla Allah’a şükür can kaybı olmadan bu işi atlattık ama tedbirlerimize devam edeceğiz. Dikkat edeceğiz. Bugün şehrimizin güçlü olması, Türkiye’mizin güçlü olması demek. Burada şehrimizi daha güçlü hale getirmek için Sayın Başkanımızın nezdinde çalışmalara devam edeceğiz” diyerek, sözlerini tamamladı.

 

“Kadın Kooperatifleri Buluşması Programına Katıldı”

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları ile gerçekleştirdiği programının ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’inde düzenlenen “Ordu Kadın Kooperatifleri Buluşması” programına katıldı.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel ve eşi Handan Sonel ve diğer protokol üyeleri ile birlikte 19 ilçe Kadın Kooperatifinin yer aldığı stantları gezdi.

 

Kadınlarımızın yaptığı el emeği ve yöresel ürünlerin değerlendirilmesi, ekonomiye kazandırılması, kadınlarımızın aile ekonomisine, ilimiz ekonomisine, ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla girişim başlatan ve 19 ilçede Kadın Kooperatifleri kurulmasını sağlayan Vali Tuncay Sonel, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a bilgi verdi.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel eşi Handan Sonel, kadınlarımızın el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerin yer aldığı Kadın Kooperatiflerinin stantları tek tek gezerek, üretilen ürünler hakkında bilgi aldı ve birbirinden değerli ürünlerden satın aldı.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, OKSM’deki “Kadın Kooperatifleri Buluşması” programının ardından, 915. Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'ne katılmak üzere Aybastı İlçesine hareket etti.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız