HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2023 Pazar Saat: 15:23

KURTULMUŞ, PERŞEMBE YAYLASI FESTİVALİNE KATILDI

  TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Aybastı ilçesi Perşembe
KURTULMUŞ, PERŞEMBE YAYLASI FESTİVALİNE KATILDI

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Aybastı ilçesi Perşembe Yaylasında bu yıl 915'incisi düzenlenen “Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali”ne katıldı.

 

Perşembe Yaylası güreş sahasında gerçekleştirilen festivale, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Meclis İdare Amiri Hasan Turan, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanı Danışmanı İhsan Şener, Aybastı Kaymakamı Şeyma Aktaş, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, bazı ilçe belediye başkanları, AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve diğer protokol üyeleri, katılımcıları selamladı. Daha sonra güreş müsabakaları izlendi.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivali”nde katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün, Ordulu Mustafa Büyük pehlivanın ismini taşıyan bu er meydanında sizlerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. TBMM Başkanı sıfatıyla bir hemşehriniz olarak, sizlerle beraber bu meydanda bu güzel güreş müsabakalarını izliyoruz. 915.cisi gerçekleştirilen bu büyük müsabakalar aslında bizim millet olarak ne kadar köklü bir geçmişe, büyük bir tarih ve medeniyet birikimine sahip olduğumuzu da en güzel şekilde gösteriyor. 915 yıldır devam eden bir er meydanı. Bu meydan cesaretin yiğitliğin, kardeşliğin, kazanmak için savaşmanın ama kaybettiğinde de bundan üzülmeyip rakibini tebrik etmenin er meydanıdır. Bu er meydanında güç, kuvvet, çalışma, azim ve yiğitliğin yanı sıra dostluk ve kardeşlik de vardır” diye konuştu.

 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Er meydanını dolduran ahlak ve fazilet sahibi sevgili kardeşlerimizi, güreşçi arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu er meydanlarından Nice ahlaklı faziletli, yiğit insanların çıkmasını temenni ediyorum. İnşallah burada ortaya konulan bu kararlılık, bu yiğitlik, bu mücadele azmi, bu müsabakada Yarışın ortağı olma kararlılığı hayatımızda da rehberimiz olsun. Türkiye olarak hep daha ileriye gitmenin, hep daha güçlü olmanın, hep dünya milletleri arasında Büyük yarışların öncüsü olmanın ülkesi olmak zorundayız. 85 milyon olarak birlik, beraberlik içerisinde köklerimizden, tarihimizden, medeniyetimizden, kültürümüzden aldığımız güçle Daha ileriye, daha güçlü hedeflere yoğunlaşacağız. Ülkemizi yeniden güçlü bir Türkiye olma istikametinde çok daha ileriye götürmek için mücadele edeceğiz.”

 

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Kökü mazide olmak demek, işte Anadolu'nun bir yaylasında Aybastı Yaylası'nda bir güreş şenliğinin 915. yapabiliyor olmak demektir. Çünkü, mazide olmak demek, gelenekleri 915 yıldır sürdürebilecek bir kültürel zenginliğe sahip olmak, bütün milli birikimlerimize sahip olarak ileriye gitme azim ve kararlılığı içerisinde olmak demektir. Allah bu milleti köklerinden ayırmasın. Hiçbir ağaç başka bir kök üzerinde yükselmez. Hiçbir millet de başka bir milletin kültürü, sanatı, tarihi ve medeniyeti üzerinde yükselmez. Biliyoruz ki, biz aziz milletimiz olarak 85 milyon Orta Asya'dan Balkanlar'a, Kafkaslar'dan, Afrika'nın güneyine kadar ortak bir coğrafyada yer alan yüz milyonlarca insanın gözünün içine baktığı bir milletiz. Daha güçlü olacağız, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız. Bu er meydanlarından yükselen birlik ruhu, dirlik ruhu, bize rehber olacak. Türkiye'yi sonraki nesillere güçlü ve büyük bir Türkiye olarak devredeceğiz” diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

915'inci Aybastı Perşembe Yaylası Ordulu Mustafa Pehlivan Yağlı Güreş ve Kültür Festivalinde söz alan Vali Tuncay Sonel, “Ordu’muz, ülkemizin en nadide şehirlerinden bir tanesidir. 19 ilçemizden bir tanesi olan Aybastı ilçemizin doğa harikası menderesleri ile ayrı bir güzelliğe sahip Perşembe yaylasında bir organizasyonda hep birlikteyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Vali Sonel, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu'muzda da birçok yatırım yaptık. Ordu olarak hem yurt içinde, hem yurt dışında çok değerlerimiz bulunuyor. Meclis Başkanı sıfatıyla şehrimize teşrif eden Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş başkanımıza ve kıymetli eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş Hanımefendiye tekrar hepinizin huzurunda şehrimize hoş geldiniz diyorum ve yapılan bu hizmetlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

Ordu’nun turizm, kültür aynı zamanda bir spor şehri olduğuna vurgu yapan Vali Sonel, “İlimizden Ordulu Mustafa Pehlivan'dan Recep Kara'ya birçok pehlivanlar, Olimpiyat şampiyonları, Dünya şampiyonları çıkmıştır. Bu ve buna benzer etkinliklerle çocuklarımızın, gençlerimizin arasından nice şampiyonalar çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Geniş katılım bizi fazlasıyla mutlu etti. Bu er meydanında ata sporumuzu dirayetiyle yerine getireceğiz. Burayı biz sadece Türkiye'ye değil, aynı zamanda dünyaya açıyoruz. Bu tabiat güzelliklerine aynı zamanda yiğitlerimizin müthiş mücadelesi bütün dünya tarafından seyrediliyor” diye konuştu.

 

Türkiye'nin en eski yağlı güreşlerinin Aybastı İlçesinde yapıldığını söyleyen Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, ”Bu sene farklı bir konseptte bir ilk oldu. Türkiye'ye güreşte yeni bir soluk getirdiler. Hep beraber biz de dördüncüsünü yapıyoruz” derken, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş, “Burası, Aybastılı yürekleri yüzyıllardır izleyenler açısından çok önemli bir merkez. Ancak bu merkez sadece Ordu'da ve Aybastı'da bilinen bir merkezdi. Yeni konsept oluşturduk. Aybastı güreşinin yedi etaptan birisi olmasına karar verildi” dedi.

 

Konuşmaların ardından Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş tarafından TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a bir plaket takdim edildi

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız