HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Temmuz 2023 Salı Saat: 12:34

BAŞKAN KİBAR: GURURLUYUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni hizmete giren fabrikaların toplu açılış törenini gerçekleştirdi.    AYDIN KONTRAPLAK 3, İBİŞLER TEKSTİL ve PET-SAN fabrika
BAŞKAN KİBAR: GURURLUYUZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni hizmete giren fabrikaların toplu açılış törenini gerçekleştirdi. 

  AYDIN KONTRAPLAK 3, İBİŞLER TEKSTİL ve PET-SAN fabrikalarının açılışlarını gerçekleştiren  TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni yatırımlarla birlikte istihdam sayısının 15 bine çıkacağına inandıklarını söyledi. 

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZ 71 ÜLKEYE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR”

Toplu açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Organize Sanayi Bölgesi’nin 2001 yılında kurulmuş olup 2002 yılında ilk yer tahsisinin Aydın Kontrplak firması tarafından yapıldığını belirterek, “İşletmenin bugün 3.tesisini açmanın gururunu yaşıyoruz. 1973’ten bu yana üretim hayatında kuruluşunun 50. yılını kutlamaktayız. Toplamda 3 fabrikasında şuan itibariyle 400 kişi çalışmakta. 1.5 milyar liralık yatırım maliyeti bulunmaktadır. 4. Fabrikanın inşaatı ise devam etmektedir. 2025 yılı itibariyle 4 tesisin istihdam hedefi 1000 kişidir. Açılışını gerçekleştireceğimiz bir diğer tesisimiz olan PET-SAN firmamız, 150 milyon yatırım maliyeti bulunmaktadır. Yıllık 80 bin ton bentonit kedi kumu üretim kapasitesine sahiptir. Firmanın 1 yıl sonunda istihdam hedefi 350 kişidir. Yine bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz İBİŞLER TEKSTİL firmamız 1000 kişilik istihdam hedefi bulunmaktadır. Bölgemizin en büyük tekstil firmaları arasında yer almaktadır. Firmanın toplam yatırım maliyeti 120 Milyon TL’dir. Organize Sanayi Bölgemizde, tekstil, madencilik, ağaç sanayi ve gıda alanlarında faaliyet gösteren 42 fabrika bulunmaktadır. 8 bini aşan istihdam sayısı ile 71 ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Bu başarıda, bölge halkının ve yatırımcılarımızın büyük emeği bulunmaktadır. Fatsa’daki sanayi yatırımları, sadece Fatsa'ya değil, çevre ilçelerimize de olumlu yansımalar sağlamıştır. Günlük servislerle çevre ilçelerimizden insanlar bölgemize gelerek çalışma fırsatı bulmaktadır.” dedi.

“ TBMM BAŞKANIMIZ PROF.DR. SAYIN NUMAN KURTULMUŞ BİZLERDEN ASLA DESTEĞİNİ ESİRGEMEDİ ”

Fatsa, bölgenin en fazla göç alan şehri haline geldi diyen Başkan Kibar, “ Kırsal ilçelerimizde bile Sayın Valimizin destekleriyle önemli istihdamlar oluşmaya başlamıştır. İşsizlik oranının en düşük olduğu şehir olarak Fatsa'mız üzerine düşeni bu güne kadar yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir. Bu başarıda ayrıca, siz değerli misafirlerimizin ve devlet büyüklerimizin desteği ve ilgisi büyük önem taşımaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bizlerden asla desteğini esirgememiştir. Organize Sanayi Bölgemizin gelişmesinde ve kamulaştırma süreçlerinde katkılarınız bu seviyeye gelinmesinde en büyük etken olmuştur.

Ayrıca, OSB’mizin doğalgaza kavuşmasında büyük emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, özellikle eğitim yatırımları başta olmak üzere Ordu’muzun altyapısının tesisi konusunda hibe destekleri ile bizlerin yanında olan önceki dönem Milli eğitim Bakanımız, Ordu Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Mahut Özer’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, KİBAR:, GURURLUYUZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız