HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ağustos 2023 Pazar Saat: 14:05

MAHKUM ETMEYİN!

Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı Bahri Odabaş, fındıkçıların yabancı firmalara mahkum edilmemesi gerektiğini belirterek, “Birlikte fındıkçıların yüzünü güldürebiliriz” dedi.
MAHKUM ETMEYİN!

Marmara Sanayici Ve İşadamları Derneği Başkanı Bahri Odabaş, fındıkçıların yabancı firmalara mahkum edilmemesi gerektiğini belirterek, “Birlikte fındıkçıların yüzünü güldürebiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Yılmaz, Sayın Cumhurbaşkanım, Fındık bahçesinde doğan, büyüyen ve fındık parasıyla okuyup iş kuran bir vatandaş, Fındığın kama değerli ürünlere dönüştürülüp değer kazanması için 20 yıl mücadele veren bir işadamı ve sivil Toplum kuruluşu olarak fındığın her tarafını ve püf noktalarını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin tüm fındığını yaklaşık 2 Milyar dolara kapatıp, yıllık yaklaşık 50 Milyar dolar ciro yapan yabancı firmanın yıllarca istediği fiyattan fındık alıp, milyonlarca fındık üreticisinin nasıl köle gibi çalıştırdığını da iyi biliyoruz diyen Yılmaz,

“Tek sorun fındıktaki yıllık yaklaşık 50 Milyar dolar rantın, yabancı firma ile siyasetçiler arasında bölüşülmesinden endişeliyiz” şeklinde konuştu.

MARSİAD olarak çözüm önerilerini de aktaran Yılmaz, şunları söyledi: “Yaklaşık 20 yıldan beri çok büyük oranda size oy verip sizi iktidarda tutan fındık üreticilerine ve yüce rabbimize bir gün hesap vereceğinizi düşünerek çok kolay çözüm önerimizi paylaşmak istiyorum.

TMO ya sağladığınız kredinin sadece % 50 sini fındığı katma değerli ürüne dönüştüren özel sektöre, fındığı belirlediğiniz fiyattan almak kaydı ile faizsiz kredi verin bu problemi kökünden çözelim!

Biz MARSİAD olarak Tüm fındığı alacak özel sektörü 10 gün içinde hazır ederiz!

Fındık üreticileri en az 84 tl den fındığını satarak kazanır,

devlet, TMO’ya ödediği depo kiraları, güvenlik maliyetleri, memur maaşları ve kredi faizlerinden kurtulur.

özel sktör, ödeyeceği stopaj, KDV, SGK vs. vergi ve istihdamla sübvanse ettiğiniz fazizin kat katını bir kaç ayda geri öder,

yıllık fındık stokunu karşılayacağı için fındıktan üretilen tüm ürünlerde fiyat istikrarı sağlanır!”

Anahtar Kelimeler : MAHKUM, ETMEYİN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız