HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Eylül 2023 Salı Saat: 09:44

GAZİ VURUŞU

    CANSİPER NE “ADALET’BE!“ Kimileri ekmek parasını çöpten kazanıyor, kimileri asgari ücretle yaşam savaşı veriyor. kimilerinin iş peşinde koşmaktan anası ağlıyor, kimileri de gemicik, yat, bar ve pavyonda keyif çatıyor. Kim
GAZİ VURUŞU

 

 

CANSİPER

NE “ADALET’BE!“

Kimileri ekmek parasını çöpten kazanıyor, kimileri asgari ücretle yaşam savaşı veriyor. kimilerinin iş peşinde koşmaktan anası ağlıyor, kimileri de gemicik, yat, bar ve pavyonda keyif çatıyor. Kimileri parasızlıktan askerlik yapıyor kimileri de parayı bastırıp ‘Bedelli Askerlik’ le işi geçiştiriyor. İş konuşmaya geldiği an, “Adalet” var. Ne 'Adalet' be!

 

 

ANLAYAN ANLADI

“Aile, toplumun sağlam temeller üzerine oturmasında en önemli rolü oynar. Aile aynı zamanda Türk milletinin güç merkezini de oluşturur.

Aile, Türk Devletinin de en küçük örneği olup, aynı zamanda Devlet olmanın da başlangıcıdır. Bundan dolayı Türkler güçlü orduları ve sağlam aile yapıları sayesinde tarih boyunca varlıklarını nesillerce sürdürmüşlerdir.

Türk ailesi İslamiyet’ten önceki dönemde tarihte, karı, koca ve çocuklardan oluşan çekirdek aile şeklinde ve etrafında güçlü bir akraba topluluğu olarak yer almıştır. Eski Türklerden itibaren çocuklar aile için değerlidir. Oğlanı yetiştirmek babanın görevi iken, kızı yetiştirmek annenin görevidir.

Aile yapısı eski kaynaklarda oguş olarak geçmektedir. Ailelerin bir araya gelmesiyle urug denilen aileler birliği yani oba meydana gelmiştir. Urugların bir araya gelmesiyle bod (boy, kabile), bodun (boylar birliği) ve il (devlet) oluşmuştur.

Türkler belirli bir düzen içinde akrabalarıyla bir arada yaşamışlardır. Bu durum Türklerin sosyal hayatında birlik ve dayanışma içinde olduklarını göstermektedir.             

Bu kadar dış düşmana, bu kadar hain’e rağmen, yüce Devletimizin bu denli güçlü ve ayakta kalmasının tek bir nedeni vardır: Güçlü aile yapımız. Ailenize önem verin ve ellerini hiç bırakmayın!”(Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Yeşillikler arasında yeşile hasret yaşıyoruz işte.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

SANAT PERDE

Ayşe-Bülent ÖKSÜZ

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

GÜRSU ELEKTRONİK

Gürsu Elektronik,  müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. 

                Televizyon, uydu sistemleri ve merkezi sistemlerin adresi Gürsu  Elektronik ,müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                 Sahipliğini 30 yıllık  tecrübe Dursun Gürsu’nun yaptığı Gürsu elektronik. Şarkiye Mahallesi Barbaros caddesi NO: 18 adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda Sony yetkili servisi de olan Gürsu Elektronik’e 223 39 46 ve 0532 736 44 36 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

Gürsu Elektronik sahip ve çalışanlarına hayırlı kazançlar diliyoruz.

ÖZDEMİR İNŞAAT

İşletmeciliğini Recep  Özdemir’in yaptığı Özdemir inşaat-ticaret , müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Her türlü inşaat malzemeleri satış adresi olan Özdemir inşaatta ayni zamanda anahtar teslimi daireler ve her türlü inşaat işleri de itina ile yapılıyor.

                Bucak Mahallesi 359 sokak NO: 41-B adresinde hizmet veren Özdemir inşaat ve ticarete 666 41 00 ve 0536 318 28 34 ve 0 535 771 22 95 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Müşterilerine de her türlü imkanı sağlamasıyla dikkat çeken ve işyerini daha da büyütmenin hesaplarını yapan  Özdemir inşaat –ticaret sahip ve çalışanlarına bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

GENÇLER KUNDURA

Gençler kundura (Ayakkabı hastanesi) yılların tecrübesiyle müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Her çeşit ayakkabı tamiratı ve dikim adresi Gençler kundura, Subayı Mahallesi İbni Sina Caddesi NO: 5 adresinde hizmet veriyor. müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                İşletmeciliğini 40 yıllık tecrübe Fahri Yalçın’ın yaptığı Gençler kundura, Subaşı Mahallesi İbni Sina caddesi NO: 5 adresinde hizmet veriyor.

                Gençler kunduraya, 214 72 668 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Gençler kundura sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

GÜRSOYLAR OTOMOTİV

Sahipliğini Gökhan Gürsoy ile Ahmet Gölpınar’ın yaptığı Gürsoylar Otomotiv Lastik müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Müşterilerine gösterdiği yakın ilgiyle dikkat çeken ve ayni zamanda Petlas Yetkili Bayide olan Gürsoylar Otomotiv Lastik, Şube 1 Yeni Mahalle 327 sokak NO: 1 ve Şube 2 2.sanayi sitesi 1141 sokak NO: 16/A adresinde hizmet veriyor.

                Jant düzeltme ve rot balans ayarı ile 2. El lastik satış adresi Gürsoylar Otomotive hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

Yürekte iz bırakan acının unutulmadığı bu hayatta; göz görmeyince gönül katlanıyor işte.

 

 

O GÜN BUGÜN

Hiç unutulmasın ki;  sınırlı bu hayatta; ağlamak ağzın söyleyemediklerini gözyaşlarına söyletmektir.

 

 

HARBİDEN

Nasılsa, bitecek hayat bu! Hayal et ve hayallerinle yaşa, ama hayallerinle ölme.

 

 

BUNLARI  BİLİYOR MUYDUNUZ?

x-Türkiye Futbol Federasyonu’nun  2023-2024 Sezonu Bölgesel Amatör Lig müsabakalarının başlama tarihini 14-15 Ekim 2023 olarak duyurduğunu,

**************************

x-Tarım ve Orman Bakanlığı’nın , fındık üreticilerine 86 lirası mazot 21 lirası gübre olmak üzere toplamda 107 TL destek verileceğini duyurduğunu,

***************************

x-İŞKUR’un, Ocak-Ağustos dönemine ilişkin istihdam ve Ocak-Temmuz dönemine ilişkin de işsizlik maaşı verilerini açıkladığını, buna göre, yılın 8 aylık döneminde Ordu’da 5 bin 259 kişi işe yerleştirilirken 7 ayda 7 bin 568 kişi işsizlik ödeneğine başvurduğunu, 3 bin 559 işçiye de işsizlik maaşı verildiğini,

***************************

x-Ordu’da ilçeler bazında en fazla fındık Ünye ilçesinde üretilirken en az fındık üretiminin  ise Mesudiye’de olduğunu,

***************************

x-Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, Ordu'da 2015-2022 yılları arasında 10 bin 212 konut satıldığını,

***************************

x-Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" çerçevesinde, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinden alınan 95 bin adet yavru sazan balığı Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçesi Gaga Gölü ve Mesudiye İlçesi Çiğ Gölüne bırakıldığını,

***************************

x-Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun 60. sezonuna Oktay Arayıcı’nın yazdığı, OBBKT Genel Sanat Yönetmeni A. Emrah Özdilek’in yönettiği ‘’Rumuz Goncagül’’ adlı Müzikli oyun ile 6 Ekim tarihinde perde açacağını,

***************************

x-Olimpiyat Oyunlarında adını tarihe altın harflerle yazdıran Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Boksörü Busenaz Sürmeneli’nin  ay sonuna kadar Ordu’da kamp yapacağını,

***************************

x-Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi'nin (BİSAM) ağustos ayı verilerine göre; açlık sınırı 12 bin 34 lira olurken, yoksulluk sınırı 41 bin 626 lira olarak gerçekleştiğini, ayrıca, Türkiye'de sağlıklı ve dengeli beslenmenin maliyetinin  ise, günlük 401 lira olarak hesaplandığını,

***************************

x-Ordulu Milli Atıcı Cevat Karagöl’ün 19-29 Eylül  2023 tarihleri arasında  Peru’da gerçekleştirilecek WSPS Dünya Şampiyonasında  derece için yarışacağını,

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız