HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Eylül 2023 Çarşamba Saat: 10:58

GAZİ VURUŞU

CANSİPER HANGİ  ADALET BE! Çaresizlerin ölümüne bedel ödediği ülke Türkiye işte! Kimileri ekmek parasını çöpten kazanıyor, kimileri asgari ücretle yaşam savaşı veriyor. kimilerinin iş peşinde koşmaktan anası ağlıyor, kimileri
GAZİ VURUŞU

CANSİPER

HANGİ  ADALET BE!

Çaresizlerin ölümüne bedel ödediği ülke Türkiye işte! Kimileri ekmek parasını çöpten kazanıyor, kimileri asgari ücretle yaşam savaşı veriyor. kimilerinin iş peşinde koşmaktan anası ağlıyor, kimileri zam yağmuru altında inim inim inliyor, kimileri parasızlıktan askerlik yapıyor kimileri de parayı bastırıp ‘Bedelli Askerlik’ le işi geçiştiriyor. Kimileri de gemicik, yat, bar ve pavyonlar da keyif çatıyor. İş konuşmaya geldiğinde de  “Adalet” var. Hangi  'Adalet' be!

 

 

ANLAYAN ANLADI

Vatandaşlık temelli, insan hak ve haysiyetine uygun nesnel bir duruşu sergilemek anayasal yükümlülüğümüzdür” dedi. Başka bir sorun, MEB’in Uzaktan Eğitim hakkında bilgilendirme videolarında işitme engelli bireyler için tercüman ve altyazı bulunmamasıdır.

İşitme engelliler, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün sorunlarının çözümünde daha aktif olmasını talep ediyor. Bu kamu kurumunun daha aktif olması talebine katılıyoruz. Ayrıca bu kurum çok daha katılımcı olmalıdır.

İşitme engellilerin en fazla süreklilik gösteren sorunlarından birisi, çok sayıda çocuğun ve yetişkin kullanıcının cihazlara erişmekte ve yenilemekte zorlanmasıdır. Ara kablo, pil gibi zorunlu ihtiyaçlar karşılanamıyor. İki kulağında sorun olanlara tek cihaz yazılması gibi uygulamalar devam ediyor. SGK geri ödemelerinin yetersizliği ve yükselen kurlar sebebiyle ara farklar giderek açılıyor, ciddi bir mali yük oluşturuyor. Diğer bir sorun işitme cihazı kullanımında gecikilmesidir. Bu durumun yarattığı pek çok sorun arasında Alzheimer hastalığını tetiklemesi de ayrıca vurgulanmalıdır. Benzer biçimde engelli heyet raporu randevuları alınamıyor. Çok sayıda şikâyete rağmen bu konu sürüncemede bırakılıyor. Engellilere sunulan hizmetlerin tek elden ve hızla gerçekleştirilmesi en önemli önceliklerimizdendir”( Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Geçmiş  düne iç çeke çeke  yaşayanları o kadar çok ki.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

YAĞMUR KİTABEVİ

Bilal Değirmenci

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

SANAT  PERDE

Stor perde , zebra perde, tül  ve güneşlik adresi Bülent Perde müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Ayni zamanda hoş sohbetinde  adresi olan Sanat  Perde, Subaşı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi NO: 86 adresinde hizmet veriyor.

                Sahipliğini  Ayşe-Bülent  Öksüz’ün yaptığı ve müşterilerine her türlü imkanı da sağlamasıyla dikkat çeken   Sanat  Perdeye, 666 60 56 ve 0530 767 96 85 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

                Sanat  perdeye hayırlı ve bol  kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

GÜVEN POŞET VE KAĞITÇILIK

Plastik bardak, çöp torbaları, kağıt, poşet, peçete, tuvalet kağıdı, rabant, ip, streç film, baskılı kağıt toptan ve perakende satış adresi Güven Poşet ve kağıtçılık hizmet vermeye devam ediyor.

                İşletmeciliğini Ali Gürel Güven’in yaptığı Güven Poşet, Yeni Mahalle İsmetpaşa caddesi NO: 17 adresinde hizmet veriyor.

                214 24 47 nolu telefonla da ulaşabileceğiniz Güven Poşet ve Kağıtçılığa , hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

TEMEL FINDIK VE ESKPRES GIDA

Sahipliğini  Temel Bakıcı’nın yaptığı fındık alım ve satım adresi Temel Fındık ile ev dışı tüketim malzemeleri satış adresi Ekspres gıda müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Temel fındık Bucak Mahallesi Bekir Sıtkı Pamuk caddesi NO:21, Ekspres gıda da Akyazı Mahallesi 781.sokak no: 3 adresinde hizmet veriyor.

                0541 550 16 50 ve 777 78 00 nolu telefonlarla ulaşabileceğiniz Temel Fındık ve Ekspres gıdaya hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

TÜRKELİ KUNDURA

Her çeşit ayakkabı, mont, çanta tamirat adresi Türkeli kundura 30 yıllık  tecrübeyle  müşterilerine  hizmet vermeye devam ediyor.

                Yılların tecrübesi Salim Türkeli ve Ayhan Demir ikilisinin önderliğinde Şarkiye Mahallesi Barbaros caddesi NO: 47 adresinde hizmet veren Türkeli kunduraya, 225 40 10  nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                 “Usta söyletmez yapar” gerçeğinin adresi  Türkeli kundura sahip ve çalışanlarına, hayırlı ve  bol kazançlar diliyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

İnsanoğlu işte! Dedikoduyla yatıp dedikoduyla kalkanlar,  sürekli eleştirecek bir şey bulur.

 

 

O GÜN BUGÜN

Öylesine sindirilmiş toplum yaratıldı ki, bazı insanlar, bakıp da görmüyor ve  söyleyeceği çok şey varken susuyor.

 

 

HARBİDEN

Yetkili, etkili ve ilgililerin, çaresizlere tekme ve tokat güç denediği  ülke bu! Bakar da görmezsen mesele yok. Okuma yazma bilmezsen hiç mesele yok.

 

 

BUNLARI  BİLİYOR MUYDUNUZ?

x-Okullar da birinci dönem ara tatilinin,  13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona ereceğini,  yarıyıl tatilinin, 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacağını, ikinci dönemin, 5 Şubat 2024 Pazartesi başlayacağını, bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatilin tarihi ise 8 ile 12 Nisan arası olarak belirlendiğini,  planlamaya göre, eğitim ve öğretimin 14 Haziran 2024 Cuma sona ereceğini,

***********************

x-Ay-yıldızlıların, 100 yıllık tarihinde 338'si resmi, 280’i  özel toplam 618 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 239 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 yenilgi yaşadığını,  A Millî Takımın, 263'ü deplasmanda, 270'i evinde, 83'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 842 gol attığını ve  kalesinde 885 gol gördüğünü,

***********************

x-Fatsa Adası’nda kayalık üzerine oluşturulan ahşap zemine yaklaşık 150 kişilik açık alan, oturma alanı, kafe, seyir dürbünleri, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktası inşa edildiğini,  adada ayrıca doğaya uygun olarak yapılan teras üzerinde tescilli Ordu ürünleri olan Ordu tostu, simit, poğaça, sıcak ve soğuk içeceklerin satışa sunulduğunu,

***********************

x-Türkiye’de trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısının  Ağustos ayı sonu itibarıyla 27 milyon 987 bin 472’ye ulaştığını,

***********************

x-Ordu Üniversitesi’nde zamlanan tarife ile öğrencilerin bir öğün yemek ücreti 6,5 TL’den 14 TL’ye çıkarıldığını,

***********************                                                                                                                                             

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın güncellendiğini bildirdi. Haritada en fazla verim ve üretim yapan il Ordu olarak belirlendi.

************************

x-Türkiye genelinde toplam 8 milyon 984 bin 676 adet kovan bulunduğunu,  en fazla kovana sahip 5 ilin sırasıyla  Muğla, Ordu, Adana, Mersin ve İzmir olarak sıralandığını, kovan başına en fazla verim Ordu’da gerçekleştirilirken, bu ili sırasıyla Adana, Sivas, Erzurum ve Balıkesir izlediğini,

************************

AFAD'ın İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanına göre, 40 farklı şehirde alım yapılacak. Lise mezunu 149 teknisyen alınacağını, başvurunun 9-17 Ekim 2023 tarihleri arasında kariyer kapısı üzerinden yapılabileceğini, ayrıca adayların KPSS’den en az 60 puan almış olması ve 30 yaşından büyük olmamasının gerektiğini,

************************

x-Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın , grip aşısına yönelik yaptığı açıklamada, " Grip aşısı uygulaması başladı. Yılın bu dönemlerinde sık rastlanan grip salgınlarının etkilerini azaltmak, hastalığın hafif geçirilmesini sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2023 yılı grip aşısı uygulamasını 15 Eylül itibarıyla başlattık. 65 yaş üzeri büyüklerle sağlık koşulları açısından risk grubuna girenler, kronik hastalığı olanlar grip aşılarını ücretsiz olabilir. Lütfen ihmal etmeyelim" dediğini,

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız