HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2023 Cuma Saat: 09:51

GAZİ VURUŞU

    CANSİPER DEĞİŞMEYEN VE DEĞİŞMEZ Yaşayan herkesin yaşlı adayı olduğu bu hayatta; yaşlılar gençlere, kendilerini “Anlayamadıkları” için, gençler de yaşlılara kendilerini “Anlayamayacakları” için kızar. Değişmeyen
GAZİ VURUŞU

 

 

CANSİPER

DEĞİŞMEYEN VE DEĞİŞMEZ

Yaşayan herkesin yaşlı adayı olduğu bu hayatta; yaşlılar gençlere, kendilerini “Anlayamadıkları” için, gençler de yaşlılara kendilerini “Anlayamayacakları” için kızar. Değişmeyen ve değişmez gerçek işte!

 

 

ANLAYAN ANLADI

“Türkler tarih boyunca kadınlarına büyük değer vermiştir.Aile yapısı eski kaynaklarda oguş olarak geçmektedir. Ailelerin bir araya gelmesiyle urug denilen aileler birliği yani oba meydana gelmiştir. Urugların bir araya gelmesiyle bod (boy, kabile), bodun (boylar birliği) ve il (devlet) oluşmuştur.

Türkler belirli bir düzen içinde akrabalarıyla bir arada yaşamışlardır. Bu durum Türklerin sosyal hayatında birlik ve dayanışma içinde olduklarını göstermektedir.

Boyların başında dayanışmayı güçlendiren, hak ve adaleti gözeten, boy’un menfaatlerini koruyan, silahlı güç kullanmaya yetkili beyler vardır.

Erkek otoritesine dayanan ataerkil aile yapısı eski Türk toplumunda görülmektedir. Buna rağmen ailede annenin de önemli bir söz hakkı vardır. Türkler tarih boyunca kadınlarına büyük değer vermişlerdir.

Bu kadar dış düşmana, bu kadar hain’e rağmen, yüce Devletimizin bu denli güçlü ve ayakta kalmasının tek bir nedeni vardır: Güçlü aile yapımız. Ailenize önem verin ve ellerini hiç bırakmayın!”(Ordu Tabip Odası Bşk Uzm.Dr.Ali Coşkun)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Sevgi, saygı, hoşgörü karakter fakirleri o kadar çok ki…

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

AYAK SAATCİ

Sefer –Naci AYAR

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün dilerler.

HİLAL  DİJİTAL FOTOĞRAFÇILIK

Sahipliğini   35 yıllık tecrübe Yalçın Aydın’ın yaptığı Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

                Vesikalık çekim adresi Hilal Dijital Fotoğrafçılık ’ta düğün, nişan, çocuk sünnet, kep çekimleri de uygun fiyatlarla gerçekleştiriliyor.

                Foto Hilal Dijital Fotoğrafçılık, Düz Mahalle, Karkaçar sokak NO: 8-A (Öğretmenevi karşısı) adresinde hizmet veriyor.

                223 38 73 ve 0532 409 55 96 nolu telefonlarla da ulaşabileceğiniz Foto Hilal Dijitale hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

CAN YAPI

İşletmeciliğini yılların tecrübesi Murat Şenocak’  yaptığı  Can Yapı, hizmet vermeye devam ediyor.

Müşterilerine her türlü imkanı sağlayan mobilya ve inşaat adresi  Can yapı, Yeni Mahalle Sağra caddesi NO: 54 (Hat yolu üzeri) adresinde hizmet veriyor.

                Çelik kapılar da  başlattığı kampanyayı sürdüren can yapıda ,her şey içinde 475 lira karşılığında  çelik  kapı satılıyor.

                Hoş sohbetinde  adresi olan can yapıya, 0530  79576 69 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

                Can Yapı sahip ve çalışanlarına bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

ÖDEMİŞ’TEN ORDU’YA GELİN GELECEK

Ödemişli Esra-Cevat Kayhan çiftlerinin kızları Esra Kayhan ile Hayriye-Münir Sarı’nın oğulları Emre Sarı’da evlenenler arasına katılacak.

                Genç çiftlerin kına ve düğünü 6 Ekim 2023 Cuma saat 19:00’da Aybahçe Kır Düğün Salonu Ödemiş-İzmir adresinde organize edilecek.

                Genç çiftlerin düğünleri ise 13 Ekim 2023 Cuma günü Aktuğ Elegance Otel’de organize edilecek ayni gün erkek evinde saat 13:30’da Akyazı Mahallesi 830.sokaktaki evde yemekli eğlence da (Akyazı semt poliklinik yanı)

                Kayhan ve Sarı aileleri ile  genç çiftleri şimdiden kutluyor,  mutlulukları bir ömür boyu sürsün dileğimizi iletiyoruz.

FABİ  ORDU

Sahipliğini çeyrek asırlık tecrübeler, Erkan Yılmaz ve Gülden Yılmaz’ın  yaptığı, kaliteli ayakkabı ve çanta satış adresi Fabi Ordu, hizmet vermeye devam ediyor.

                Müşterilerine de her türlü imkanı sağlamasıyla dikkat çeken, Fabi Ordu, Şarkiye Mahallesi Sırrıpaşa caddesi NO:  77 Altınordu-Ordu adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda hoş sohbetin de adresi olan Fabi Ordu’ya, 223 20 78 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Fabi Ordu’ya  hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

 Takım tutar gibi siyasi parti peşinde koşanlar işte! Her şeyi göz görüyor fakat, beyin inkar ediyor.

 

 

O GÜN BUGÜN

Yalandan, gıybetten uzak dur, borca sadık ol, sözünde dur ve sır saklamada da örnek ol ki; insanın dibi desinler.

 

 

HARBİDEN

Çocuklar sevilmek için yaşar. Çocuk gelin olmak, tecavüz ve öldürülmek için değil.

 

 

BUNLARI  BİLİYOR MUYDUNUZ?

x-Doğu ve Orta Karadeniz’de  en fazla boşanma olayının yaşandığı ilin Samsun ile Ordu olduklarını, Ordu’da 100 evlilikten 30’u boşanma ile sonuçlandığını,  Samsun’da ise 100 evlilikten 35’inin ayrılıkla bittiğini,

************************

x-Türkiye Profesyonel Futbol  Liglerinde puanla tanışamayan takımların 3.Lig’de mücadele eden 1922 Konyaspor, Sivas Dört Eylül ve Orduspor 67 A.Ş’nin olduklarını,

************************

x-52 Orduspor Basın Sözcüsü Deniz Doğan’ın 52 Orduspor Futbol Spor Kulübü olarak kendi saha ve seyircimizin önünde oynadığımız Ayvalık- gücü Belediyespor müsabakasını kazanarak hedeflerimize kayıpsız devam ediyoruz. Ligin 4.haftasını geride bıraktığımız periyotta eksiklerimizi tamamlayarak her gün daha iyi olma yolun da emin adımlarla devam etmekteyiz.” ifadelerini kullanmasının olduğunca dikkat çektiğini,

************************

x-İYİ Parti Altınordu İlçe Başkanlığına iş adamı Adnan Ateşoğlu’nun  getirildiğini,

************************

x-Ordu Milletvekili Mahmut Özer’in  kitap ve kütüphaneye yönelik yaptığı  açıklamada, ”Ordu'muzda, gelecek nesillerimizin daha Kaliteli Eğitim alabilmesi için Kütüphane sayımızı 216, Kütüphanelerdeki Kitap sayımızı 1.070.473 ARTIRDIK. İlimizde ''Kütüphanesiz Okul'' kalmadı.” dediğini,

************************

x-İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, 1 milyon 580 bin 313 kişinin taşıdığı "Yılmaz" Türkiye'de en çok kullanılan soyadı  olduğunu ,

************************

x-TÜİK verilerinden yola çıkılarak hazırlanan okuma endeksi sonucunda, Ordu'da yaşayanların en çok okudukları kitabın türünün  edebiyat olduğunu, Ordulular, son altı ayda en çok şiir, roman, hikaye ve deneme kitapları satın aldıklarını,

************************

x--İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) araştırmasına göre,  dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyetinin aylık 44.561 liraya dayandığını,

  ***********************

X-Ordu’da polis sorumluluk bölgesinde son bir haftada bin 42 araç sürücüsüne hız sınırını geçmekten cezai işlem uygulandığını,

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız