HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 14:15

REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yatırımlarla dolu bir dönem geçirdiklerini ve 4.5 yılda önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi. Başkan Güler, asfalt ve içme suyunda rekorlara imza attıklarını belirtere
REKORLARI ALT ÜST ETTİK!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yatırımlarla dolu bir dönem geçirdiklerini ve 4.5 yılda önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi. Başkan Güler, asfalt ve içme suyunda rekorlara imza attıklarını belirterek, Altınordu’ya kruvaziyer turizmi başlatacaklarının müjdesini de verdi.

Başkan Güler, Belediye Meclis toplantısında yaptığı açıklamada, 5 yıllık görevi boyunca Ordu’da hayata geçirilen bazı yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Başkan Güler, “Yatırım ağırlıklı bir dönem geçirdik. 5 yılda sadece günü geçirmek, rutin işleri yapıp kendimizi yeterli hissetmek değil, 19 ilçemizin 19’una da yatırım yaparak, ilçelerimizin kaderini değiştirecek projelere imza atarak geçirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin eksiklerini belirledik. Kurduğumuz özel ekiplerimiz ile bu eksikliklerimizi tamamladık. Bu bağlamda hem Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hem bir Ordulu olarak hem de dışarıdan bakan kişilerin tercümanı olarak meclisimizi kutluyorum.”

“YATIRIMLARDA REKORLARA İMZA ATTIK”

Ordu’da 5 yıl içerisinde 2050 km asfalt ve beton yolun yanı sıra 1855 km yağmur ve içme suyu hattını yaptıklarını belirten Başkan Güler, “30 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra dev yatırımlara imza attık. Bir belediyenin en önemli işi yoldur. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana toplamda 2050 km’lik asfalt ve beton yol çalışmasını tamamladık. Bu bir rekordur. Bu milletimiz için yaptığımız en önemli eserlerden biridir. Bunun haricinde su yatırımlarına da ağırlık verdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız su ve alt yapı yatırımları ile şehrimizde geçmişte yaşanan sorunlar ortadan kalktı. Şu ana kadar 1855 km içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmasını tamamladık. Bu da yine bütün dönemlerin rekorudur” şeklinde konuştu.

ALTINORDU’YA KRUVAZİYER MÜJDESİ

Ünye’de olduğu gibi Altınordu’da da kruvaziyer turizmi başlatacaklarını kaydeden Başkan Güler, projenin hazırlandığını ve ihalesinin yapıldığını söyledi.

Başkan Hilmi Güler, “Altınordu’muza Ünye gibi kruvaziyerler gelecek. Çalışmalarını yaptık. İhalesi yapıldı, projesi hazırlandı. İzinler alındı. Ordu’nun güzelliğini görecekler. Bu gemilerle şu ana kadar Ünye’ye 16 bin kadar yabancı turist geldi. Rıhtımı 150 metre uzatacağız. İnşallah güzel bir çalışma olacak. Yine Altınordu rıhtıma yolcu terminali yapacağız. Ünye’de yaptığımız terminal rekordu. 28 günde yaptık. Aynısını buraya yapacağız.” açıklamasında bulundu.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BÜTÇESİ

Bu arada Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerinin 2024 yılı bütçeleri belirlendi. Buna göre Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2024 mali yılı bütçesi 4 milyar 665 milyon TL olarak kabul edildi.

İlçe Belediyelerinin bütçesi ise şöyle belirlendi: Akkuş Belediyesi 150 milyon TL, Altınordu Belediyesi 1 milyar 340 milyon TL, Aybastı Belediyesi 150 milyon TL, Çamaş Belediyesi 45 milyon TL, Çatalpınar Belediyesi 45 milyon 436 bin TL, Çaybaşı Belediyesi 50 milyon TL,  Fatsa Belediyesi 1 milyar 240 milyon 886 bin TL, Gölköy Belediyesi 180 milyon TL, Gülyalı Belediyesi 50 milyon TL, Gürgentepe Belediyesi 50 milyon TL, İkizce Belediyesi 100 milyon TL, Kabadüz Belediyesi 45 milyon TL, Kabataş Belediyesi 52 milyon TL, Korgan Belediyesi 120 milyon TL, Kumru Belediyesi 167 milyon 355 bin TL, Mesudiye Belediyesi 98 milyon 415 bin TL, Perşembe Belediyesi 159 milyon 440 bin TL, Ulubey Belediyesi 88 milyon TL ve Ünye Belediyesi 1 milyar 545 milyon 918 bin TL.

Anahtar Kelimeler : REKORLARI, ALT, ÜST, ETTİK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız