HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2023 Perşembe Saat: 13:36

VATANDAŞLARA MESLEK VE SANAT EĞİTİMİ İMKÂNI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Başkan Aşkın
VATANDAŞLARA MESLEK VE SANAT EĞİTİMİ İMKÂNI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in hayata geçirdiği projeler ile vatandaşların bilgi ve beceri yönünü geliştirmelerine ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Başkan Aşkın Tören’in şehre kazandırdığı bölgesinde bir ilk ve tek olan Mükemmeliyet Merkezi kadınlara, gençlere ve her kesimden vatandaşa meslek ve sanat eğitimi imkânı sunuyor.

Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezinde gençlere ve kadınlara geleceğin mesleklerinin yanı sıra kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel meslekler de öğretiliyor. Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle farklı alanlarda düzenlenen 11 kursa 300 kursiyer devam ediyor.

 11 FARKLI KURSA 300 KURSİYER DEVAM EDİYOR

 Mükemmeliyet Merkezinde düzenlenen kurslar, vatandaşları yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yaparken, aile ekonomilerini de güçlendiriyor. Kursiyerlere birlikte yaşama ve planlı çalışma alışkanlığı da kazandıran kurslar aynı zamanda dostluk, dayanışma ve güven duygusunu da pekiştiriyor.  Öte yandan toplumda kültür, sanat ve estetik bilincinin yaygınlaşmasına, kültürel zenginliklerimizin korunup geliştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Toplumun her kesimine yönelik eğitimler verilen Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezinde halen Kur’an-ı Kerim Okuma Eğitimi, Yabancı dil kursları, Aşçılık Eğitimi, Pastacılık Eğitimi, Çikolata Atölyesi Eğitimi, İşaret Dili Eğitimi, Amigurimi Eğitimi, Gitar Eğitimi ve Kâğıt Rölyef Eğitimi kursları aktif bir şekilde devam ediyor.

 BAŞKAN TÖREN “ÖĞRENMEK, ÜRETMEK, BAŞARMAK VE KAZANMAK İSTEYEN HERKESİ KURSLARIMIZA BEKLİYORUZ”

 Hem şehir hem ülke olarak genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğumuzu belirten Başkan Tören, “nüfusumuzu iyi yetiştirmemiz, eğitmemiz ve geleceğe hazırlamamız lazım. İstihdam odaklı projelerimiz ile tüm imkanlarımızı gençlerimizin ve kadınlarımızın meslek edinme yoluyla istihdamı yönünde seferber ediyoruz. Düzenlediğimiz kurslar ile işsizlerin yetenek ve becerilerine göre kendilerini geliştirmeleri ve iş gücü piyasasında karşılığı olan birer meslek sahibi olmalarına imkân sağlarken İş piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacını da karşılamayı hedefliyoruz. Şehrimiz ve insanımız için her alanda canla başla çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

 Öğrendikleri meslekler ile hem ev ekonomilerine katkı sağladıklarını hem de iş sahibi olma fırsatı yakaladıklarını belirten kursiyerler kendilerine bu imkânı sağladığı için Başkan Aşkın Tören’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Anahtar Kelimeler : VATANDAŞLARA, MESLEK, VE, SANAT, EĞİTİMİ, İMKÂNI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız