HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 14:04

SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCLERİNE DESTEKLEME UYARISI

2023 yılı su ürünleri yetiştiriciliği destekleme tebliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan tebliğe göre desteklemesi kapsamındaki türler; Alabalık, Sazan, Midye Ve Yeni Türler (Mersin, Kalkan, Fangri, Mercan, Sina
SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCLERİNE DESTEKLEME UYARISI

2023 yılı su ürünleri yetiştiriciliği destekleme tebliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayımlanan tebliğe göre desteklemesi kapsamındaki türler; Alabalık, Sazan, Midye Ve Yeni Türler (Mersin, Kalkan, Fangri, Mercan, Sinagrit, Lahoz, Sivri Burun Karagöz, Minekop, Eşkine, Sargoz, Mırmır, Sarıağız, Sarıkuyruk, Trança, Yayın, Şabut, Karabalık, Yılan Balığı, Tilapya, Karides, Kerevit, Sülük, Karadeniz Alası Ve Kırmızı Benekli Alabalıklar yer aldı.

Su ürünleri yetiştiricilik belgesi bulunan ve entansif şekilde yetiştiricilik yapan üreticiler bu desteklemeden yararlanabilecek.

İşletmenin ürün desteğinden yararlanabileceği miktarın hesaplamasında; Desteklenecek ürün miktarı, 7613 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında belirtilen 350.000 kg/yıl ile sınırlı olacak. Su ürünleri yetiştiricilerine 2023 yılında proje kapasitesi 50 ton/yıl üstünde alabalık 1,00 TL/kg,  proje kapasitesi 50 ton/yıl ve altında alabalık 1,5 TL/kg,  Kilogram üstü alabalık üretimi 1,5 TL/kg, yeni türler için 3 TL/kg, Midye 1,00  TL/kg, Kapalı sistem üretim 2,00 TL/kg olarak destekleme miktarı belirlendi.

Desteklemeden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin, en geç 22/12/2023 tarihi mesai bitimine kadar yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe Tarım Müdürlüğüne müracaat ederek 2023/43 No' lu Tebliğ kapsamında istenen belgeleri teslim etmeleri istendi.

Aralık ayına ait ürün satış belgeleri veya hasat tespit tutanaklarının en geç 05/01/2024 tarihi mesai bitimine kadar teslim edilme zorunluluğunun bulunduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız