HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 12:03

10 İLDE EŞ ZAMANLI FETÖ OPERASYONU

Konya merkezli 10 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen "Kıskaç-4" operasyonlarında 32 şüpheli yakalandı.
10 İLDE EŞ ZAMANLI FETÖ OPERASYONU

Konya merkezli 10 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen "Kıskaç-4" operasyonlarında 32 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen "Kıskaç-4" operasyonlarında 32 şüpheli yakalandığını belirterek, operasyonlarda çok miktarda döviz, altın ve Türk Lirası, tabanca ve çok miktarda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildiğini açıkladı.

10 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince, FETÖ’ye yönelik aralarında Ordu’nun da bulunduğu 10 ilde gerçekleştirilen “KISKAÇ-4” operasyonlarında: Haklarında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarının gözaltına alınmamak ya da  tutuklanmamak için örgüte yardım eden şahısların adlarına ev kiraladıkları ve bu “Gaybubet evlerinde” deşifre olmamak amacıyla gruplar halinde ikamet ettikleri tespit edilen 2 ev sahibi ve 4 aranan FETÖ üyesi şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonla yakalandı” dedi.

TOPLAM 32 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya, şunları söyledi: “Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması” içerisinde faaliyette bulunan, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları tespit edilen Konya merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Ordu, Balıkesir, Tokat ve Afyonkarahisar olmak üzere 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli yakalandı.

Örgütün sözde “GATA Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edilen Ankara ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.

Örgüt içerisinde çeşitli meslek gruplarında faaliyet yürüten ve Bank Asya’da hesap artırım kayıtları bulunduğu tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik Balıkesir’de gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli yakalandı.

Örgüt içerisinde faaliyette bulunduğu tespit edilen Aydın’da gerçekleştirilen operasyonda 1 şüpheli yakalandı. Ayrıca “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (FETÖ)” suçundan hakkında yakalama emri bulunan şahısların yakalanmasına yönelik Bursa, Aksaray, Afyonkarahisar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta düzenlenen operasyonlarda toplam 5 şüpheli yakalandı.”

BAKAN YERLİKAYA: NEFESLERİNİ KESECEĞİZ

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum diyen Bakan Yerlikaya, “Allah ayağınıza taş değdirmesin.

milli irademize darbe yapmaya yeltenen FETÖ’cülerle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 10, İLDE, , ZAMANLI, FETÖ, OPERASYONU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız