HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Şubat 2024 Cuma Saat: 11:29

KIZILAY KÜTÜPHANELERİ ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Deprem bölgesindeki öğrencilere uygun bir ders çalışma ortamı sağlamak için seferberlik başlatan Türk Kızılay, bağışçılarının desteğiyle Kızılay 100. Yıl Kütüphanelerini öğrencilerin hizmetine sunuyor. Türk Kızılay’ın, il
KIZILAY KÜTÜPHANELERİ ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

Deprem bölgesindeki öğrencilere uygun bir ders çalışma ortamı sağlamak için seferberlik başlatan Türk Kızılay, bağışçılarının desteğiyle Kızılay 100. Yıl Kütüphanelerini öğrencilerin hizmetine sunuyor.

Türk Kızılay’ın, ilkini Hatay’da açtığı ve kurum ve kuruluşlara yönelik destek çağrısında bulunduğu “Kızılay 100. Yıl Kütüphaneleri”nin sayısı Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye, Malatya ve Gaziantep’te yapılan açılışlarla 8’e ulaştı. Kütüphanelerin hazırlanmasında Türksat, Hak-İş ve Müsiad destek verdi. Hazırlanan kütüphanelerde öğrencilerin ders çalışabileceği sessiz ortamlar, ders çalışma kaynakları, bilgisayarlar, yazıcılar, internet altyapısı, kaynak araştırması yapabilecekleri imkanlar bulunuyor.
 
“KÜTÜPHANELERİ 50’YE KADAR YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ”
 
Çocukların ders çalışmak için sessiz bir ortama ihtiyaç duyduklarını hatırlatan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Toplamda 8 tane kütüphanemizin açılışını gerçekleştirdik. Bu kütüphaneler değerli bağışçılarımızın siz çocuklara birer hediyesidir. Bu kütüphanenin içerisinde internet alt yapısı, ders çalışacağınız programlar olacak ve kendinize özel sınıflara ait dersler görebileceksiniz. Sesiz bir ortamda kitap okuyabileceksiniz ve derslerinizi çalışabileceksiniz. Burada tabii ki çok güzel bir iş birliği var. Bu iş birliği ise sizler için sizler zaman kaybetmeyin diye yapıldı. Kütüphanelerimizi yılsonuna kadar da 50’ye yükseltmeyi hedefliyoruz. Çocuklar bizim sizlerden istediğimiz tek bir şey var, bizlere teşekkür etmeyin, sadece derslerinize çalışın. Çünkü biz bu ülkeyi sizlere teslim edeceğiz. Sizler için bir sene değil, bir dakikanın bile kaybına gönlümüz razı gelmez.” dedi.
 
“ÇOCUKLARIMIZI KİTAP OKUMAYA TEŞVİK EDELİM”
 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise kitap ve kütüphane programlarının kendilerini hem gururlandırdığını hem de mutlu ettiğini söyledi. Arslan, "Bu kütüphanelerle aslında geleceğimiz olan gençlerin dünyayla rekabet edebilmesi için katkı sunmak istiyoruz. Kardeşlerimizden rica ediyoruz, lütfen bu çocuklarımızı burada daha fazla kitap okumaya teşvik edelim. Biz Hak-İş olarak daha fazla öğrencimiz kitap okusun ve kitaba erişsin diye ilgililerle görüşeceğiz ve burada çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirmek istiyoruz." ifadesinde bulundu.
 
“TÜRKSAT OLARAK VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
 
Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertop da “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız 6 Şubat depreminin 1 yıl sonrasında hayatınızı daha da kolaylaştırmak adına açılacak olan kütüphanenin açılışında hep beraberiz. Öncelikle depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gerçekten zor geçen bir yıldı. Biz Türksat olarak tüm kamu kurumları gibi devletimiz ve milletimiz gibi bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
 
“GENÇLERİMİZ ÇOK GÜZEL ÜNİVERSİTELERİ KAZANACAKLAR”
 
Müsiad Başkanı Mahmut Asmalı “Müsiad, depremin ilk anından itibaren bir koordinasyon merkezi kurup bütün şubelerimizi depremden etkilenen bölgelerle eşleştirerek onların sorumluluğuna vererek çok önemli bir kriz yönetimine imza atmıştı. O günden beri Elbistanımız Müsiad’ın himaye ettiği bir güzel ilçemiz oldu. Elbistan’a olan ilgimiz buranın yaraları sarılıncaya kadar, uzun zaman daha devam edecek. Buradaki canlarımız bizim emanetimizdir. Buradan çok değerli gençlerimiz çok güzel üniversiteleri de kazanacaklar. Kütüphanemiz ilçemize hayırlı olsun.  Başta değerli Kızılay Başkanımız olmak üzere emek veren tüm Kızılay çalışanlarına ve gönüllülerine huzurlarınızda teşekkür ederim “dedi.
 
Osmaniye’deki açılışa Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, Adıyaman Merkez ve Gölbaşı ilçesinde Türk Kızılay Genel Sekreteri Murat Ellialtı, Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş, Kızılay Uluslararası İşler ve Göç Hizmetleri Genel Müdürü Alper Küçük ile Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer, Kahramanmaraş merkez ile Elbistan ilçesinde Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Sarılar ile Türksat Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Çöllüoğlu, çocuklar, Kızılay şube başkanları, gönüllüler, kamu yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız