HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2024 Pazartesi Saat: 15:24

ŞEHİTLER, TÖRENLERLE ANILDI

 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü, Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı. Ordu Şehitliği’ne Çelenk Sunuldu  18 Mart Şehitler Günü ve Çanakk
ŞEHİTLER, TÖRENLERLE ANILDI

 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü, Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

Ordu Şehitliği’ne Çelenk Sunuldu

 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü anma programı kapsamında ilk tören, Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde yapıldı.

Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Selami Türkmen, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk sunuldu.

Ordu Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Bayram Akşahin yaptı. Akşahin, konuşmasında şunları söyledi;
”Atatürk, Çanakkale’de Türk askerinin kahramanlığını şöyle anlatır…
Karşılıklı siperler arasında mesafemiz 8 metre... yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekiler, hiçbiri kurtulmayacak şekilde tamamen düşüyor, ikinci mevzidekiler onların yerine gidiyor, fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle, biliyor musunuz? öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir duraksama bile göstermiyor, sarsılmak yok! okuma bilenler ellerinde Kur’an-ı kerim cennete girmeye hazırlanıyorlar, bilmeyenler kelime-i şehadet getirerek yürüyorlar. İşte bu Türk askerinin ruh kuvvetini gösteren hayret ve tebriğe değer bir örnektir. Bu duygularla, aziz vatanımızın korunması için tarihin her döneminde vatan ve bayrak uğruna, makam ve rütbelerin en yücesi şehitlik mertebesine erişen kahraman şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, aziz hatıraları önünde ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz.”

Vali Muammer Erol ise, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümü anma programı kapsamında Ordu Şehitliği’nde düzenlenen programda Şehitlik özel defterinde şu görüşlere yer verdi;
“Bu toprakları bizlere ebedî Vatan kılan Aziz Şehitlerimiz; Kahramanlık destanının yazıldığı, Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; sizlere en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuza geldik. Sizler; vatan, millet, bayrak ve mukaddesatınız uğruna en değerli varlığınız olan canınızı hiç düşünmeden feda ederek, yüce dinimizce bir insanın yükselebileceği en yüksek mertebe olan şehadet makamına ulaştınız. Vatanseverliğiniz ve milletinize duyduğunuz derin sadakat ve bağlılığınızla hür ve müstakil yaşama arzumuza ilham kaynağı oldunuz.  Bizler de Cumhuriyetimizin 2. yüzyılını Türkiye Yüzyılı yapma yolunda sizlerin kanlarınızla suladığınız bu kutsal vatan topraklarını aynı ruh ve şuurla korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakmak için şanlı tarihimizden aldığımız şuurla güçlü ve müreffeh Türkiye yolundaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Bayrağımıza kanının rengini veren, ay yıldıza yüreklerinin aydınlığını katan aziz şehitlerimiz; bu dünya var oldukça devletimiz payidar, milletimiz bahtiyar olacak, sizlere daima minnettar kalacağız. Ruhunuz şad olsun.”

Konuşmaların ardından, şehitlerin ruhlarına ithafen Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Abdulkerim Şahin tarafımdan Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü İsmail Çiçek tarafından dua edildi.

 Daha sonra Muammer Erol, protokol mensupları ile birlikte şehitlikte bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

OKSM’de Anma Programı Yapıldı

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü Anma Törenlerine, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan programla devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Gülbahar Küçük günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

OKSM’deki anma programı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere, Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyelerinin ödüllerini vermesiyle devam etti.

Programda, Çanakkale Şehitliği'nden alınan 'Şehitlik Toprağı' ve Türk Bayrağı Vali Muammer Erol’a öğrenciler tarafından takdim edildi.

OKSM’deki anma programı, Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “18 Mart Çanakkale ve Kahramanları” ile “Korku Nedir Bilmeyiz” adlı gösteri ile sona erdi.

Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü anma programı kapsamında, Altınordu Atik İbrahim Paşa (Orta) Camiin de Mevlid-i Şerif okutuldu.  

Vali Muammer Erol, protokol mensupları, daire müdürleri, şehit aileleri ve gazilerin katıldığı Mevlid-i Şerif programında, şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Şehit Aileleri ve Gazileri Dernekleri Ziyaret Edildi

Vali Muammer Erol, beraberindeki protokol mensupları ile birlikte 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü Anma Programı kapsamında, Altınordu ilçesinde bulunan şehit aileleri ve gazi derneklerine ziyarette bulundu.

İlk ziyaretini Altınordu Şarkiye mahallesinde bulunan Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Derneği(POLŞAD)’ne yapan Vali Muammer Erol, burada Dernek Başkanı Şenel Şahin ve şehit aileleri tarafından karşılandı.

İkinci ziyaretini Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şubesine yapan Vali Erol, Dernek Başkanı Selami Türkmen ve dernek üyeleri ile bir süre sohbet etti.

Program kapsamında son ziyaretini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şubesine gerçekleştiren Vali Erol, burada Dernek Başkanı Nurettin Korkmaz ve dernek üyesi şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi.

Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma Dernek Başkanı Şenel Şahin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Selami Türkmen ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Nurettin Korkmaz, yapılan ziyaret dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirterek Vali Muammer Erol’a teşekkürlerini sundular.

Vali Muammer Erol, dernek ziyaretleri sonrası Valilik Genç Ofisinde gitar, keman ve resim kurslarına katılım sağlayan gençlerin hazırladığı Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma temalı resim sergisinin açılışını yaptı ve müzik etkinliğine katıldı.

 

Anahtar Kelimeler : ŞEHİTLER, TÖRENLERLE, ANILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız