HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 13:19

KAMU SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFİ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, başta memurların kazanılmış hakkı olan Toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden düzenlenmesi ve geriye dönük olarak ödenmesine ilişkin kanun teklifinde bulunduklarını söyledi. Genel Başk
KAMU SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME TEKLİFİ

Türkiye Kamu Sen Ordu İl Başkanı Hasan Ali Yılmaz, başta memurların kazanılmış hakkı olan Toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden düzenlenmesi ve geriye dönük olarak ödenmesine ilişkin kanun teklifinde bulunduklarını söyledi.

Genel Başkan Önder Kahveci tarafından teklifin Bakan Vedat Işıkhan’a sunulduğunu belirten Başkan Yılmaz, ayrıca, birinci dereceye gelen kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi, Yardımcı Hizmetliler ve çalışma hayatında öne çıkan başlıkları da Bakan Işıkhan’a ilettiklerini kaydetti.

Başkan Yılmaz, yaptığı açıklamada; "Teklif ve talebimizde, Anayasa Mahkemesi kararıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçirilmesi ve Milyonlarca memurun beklediği toplu sözleşme ikramiyesinin geriye dönük olarak tekrar yürürlüğe girmesi için hazırladığımız kanun teklifini Sayın Bakan’a sunduk.

Birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi konusunda bir an önce adım atılması ve beklentilerin karşılanması talebimizi de Sayın Bakan’a ilettik” dedi.

Emeklilik sistemine de değinen Başkan Yılmaz; “Emeklilik sisteminin en büyük sorunların birisi haline gelen ve kamu çalışanlarına ödenirken emekli olunca kesilen 12 bin 54 TL tutarındaki ilave ek ödemenin emekliliğe de sayılmasının zorunlu olduğunu aksi halde memur emeklilik sistemindeki adaletsizliğin giderilmesinin mümkün olmadığını ifade ettik. 

2008 öncesi ve sonrasında ilk defa memuriyete başlayan kamu görevlileri arasında sosyal güvenlik hakları bakımından ortaya çıkan ikili yapının kaldırılması, tüm memurların işe giriş tarihine bakılmaksızın aynı sosyal güvenlik ve emeklilik haklarına tabi olmasının anayasanın eşitlik ilkesinin bir gereği olduğunu belirttik. 

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi konusundaki ısrarımızı bir kez daha vurguladık.

Bazı hizmet kollarındaki koruyucu giyim yardımının artırılması ve aksaklıkların ve tereddütlerin giderilmesi konusunda da Sayın Bakanla görüş alışverişinde bulunduk.

Çalışma hayatında çözüm bekleyen diğer başlıkları da Sayın Bakan ile istişare ederek çözüm noktasında önerilerimizi dile getirdik” diye konuştu. Haber: Mehmet TOPKARAOĞLU

 

 

Anahtar Kelimeler : KAMU, SEN’DEN, TOPLU, SÖZLEŞME, TEKLİFİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız