HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2024 Salı Saat: 11:13

NEREDEN NEREYE?

Türkiyede profesyonel ligler dramatik düşüşlere sahne oluyor. Sezon sonuna yaklaşılırken, Süper Lig tecrübelerine rağmen ekonomik sorunlar yaşayan Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor gibi köklü takımlar küme düştü.
NEREDEN NEREYE?

Türkiye'de profesyonel ligler dramatik düşüşlere sahne oluyor. Sezon sonuna yaklaşılırken, Süper Lig tecrübelerine rağmen ekonomik sorunlar yaşayan Bursaspor, Akhisarspor, Altay, Giresunspor ve Denizlispor gibi köklü takımlar küme düştü.

Türk futbolunda daha önce Süper Lig'de yer alan ve başarısız sonuçlarla yollarına alt liglerde devam eden ekiplerden bazıları bu sezon küme düştü. Özellikle ekonomik sorunlar nedeniyle transfer yapamayan kulüpler, genç oyuncularla devam etmek zorunda kaldıkları liglerde tutunamadı.

Süper Lig şampiyonu Bursaspor TFF 3. Lig'in yolunu tuttu

2009-2010 Süper Lig şampiyonu olan ve 50 yıl Süper Lig tecrübesi bulunan Bursaspor TFF 3. Lig'e, Süper Lig'de 42 sezon yer alan Altay ile 8 sezon Süper Lig'de mücadele eden Giresunspor'un TFF 2. Lig'e gerilemesinin kesinleştiği profesyonel liglerde hafta sonu oynanan müsabakalardan sonra da Akhisarspor ve Denizlispor da küme düştü.

Süper Lig'den amatöre

Süper Lig'de kesintisiz 7 sezon mücadele eden ve bu süreçte Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'yı birer kez müzesine götüren, UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Akhisarspor, hızlı düşüşün ardından Bölgesel Amatör Lig'e kadar geriledi.

Bir diğer Manisa ekibi Manisaspor gibi amatöre düşen Akhisarspor, Süper Lig'de oynayıp amatöre düşen 32. ekip oldu.

Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmiş Orduspor, Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu ve Eskişehirspor gibi Akhisarspor da profesyonel liglere veda etti.

 

 

Anahtar Kelimeler : NEREDEN, NEREYE?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız