HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Nisan 2024 Pazar Saat: 14:11

ÇOCUKLAR KIZILAY’IN FESTİVALİNDE BULUŞTU

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Kızılay Çocuk Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası boyunca 45 ilde yaklaşık 50 bin çocuğa eğlenceli ve öğretici aktivitelerle dolu şenlik havası yaşattı.   Kızılay Gönüll
ÇOCUKLAR KIZILAY’IN FESTİVALİNDE BULUŞTU

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türk Kızılay Çocuk Festivali, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası boyunca 45 ilde yaklaşık 50 bin çocuğa eğlenceli ve öğretici aktivitelerle dolu şenlik havası yaşattı.

 
Kızılay Gönüllü Yönetimi Direktörlüğü tarafından Kızılay şubeleri iş birliğiyle 20-28 Nisan tarihlerinde ülke genelinde düzenlenen festivalin Ankara ayağı, Mamak’taki Mavi Göl Parkı’nda gerçekleşti.
 
Mamak bölgesindeki 5 ilkokuldan yaklaşık 1000 öğrenci ile aileleri ve 39 öğretmenin katıldığı festivalde, sahne gösterileri, kukla şovlar, şişme oyun alanı, halat çekme, çuval yarışı gibi interaktif oyunlar, boyama atölyeleri ve ikramlıklarla çocuklar birbirinden renklli sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerle buluştu. Gün boyu süren festivalde 50 Kızılay gönüllüsü de alandaki etkinliklerde çocuklara eşlik etti.
 
Çocuklar arasına karışarak onlarla birlikte boyama ve oyun etkinliklerinde bulunan Türk Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Can, festivalde emeği geçen tüm Kızılaycılara teşekkür ederek şöyle konuştu:
 
“Türk Kızılay olarak 23 Nisan etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz Çocuk Festivali’yle Ankara’da 1000 çocuğumuzla bir araya geldik, çocukların sevincine ortak olduk. Maksadımız hem yarının Kızılaycılarını yetiştirmek hem Kızılay gönüllüleri kazanmak hem de çocukları iyiliğin güzelliğin tarafı yapmak. Biz çocuklarımıza iyiliği, güzelliği öğretirsek yarınlarımız inşallah daha güzel olacak. Çocuk yaşta Kızılayla sağlanan irtibat ömür boyu sürüyor, bu da bizi çok mutlu ediyor. Okullarımızda Kızılay kollarını kurarak çocuklarımızın daha fazla gönüllü olmalarını sağlıyoruz, yardımseverliğin ve paylaşmanın neferlerini yetiştirmiş oluyoruz. İyi ki Kızılay var. İnşallah yarınlarda daha çok insanın gönlünü kazanmaya, yarasına merhem olmaya ve insanımızın yanında olmaya devam edecek.”

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız