HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Mart 2017 Pazartesi Saat: 10:20

KURTULMUŞ; “’EVET’İN SESİ, AVRUPA’DAN, PENSİLVANYA’DAN DUYULACAK”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum çalışmaları çerçevesinde geldiği memleketi Ordu’da bir günde üç ilçe ziyareti gerçekleştirerek ilçe meydanlarında vatandaşlardan ‘Evet’ oyu istedi.
KURTULMUŞ; “’EVET’İN SESİ, AVRUPA’DAN, PENSİLVANYA’DAN DUYULACAK”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referandum çalışmaları çerçevesinde geldiği memleketi Ordu’da bir günde üç ilçe ziyareti gerçekleştirerek ilçe meydanlarında vatandaşlardan ‘Evet’ oyu istedi.

Kurtulmuş, Gürgentepe, Gölköy ve Aybastı ilçelerinde “'Evet' de 'Hayır' da diyecek olan bizim aziz milletimizdir” diyerek dış güçlerin seçimlere müdahil olmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dışarıdan birileri Türkiye'nin seçimine müdahil olmaya, 'hayır' cephesini tahkim etmeye çalışıyorlar. Bırakın 'Evet' de 'Hayır' da diyecek olan bizim aziz milletimizdir. Milletimiz en iyisine, en doğrusuna karar verir." dedi.
Ordu'nun Gürgentepe ilçesinde kendisini karşılayan vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, Vatandaşlardan, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında "Evet" oyu kullanmalarını istedi. Kurtulmuş, Anadolu'nun çeşitli illerini bu kampanya sürecinde gezdiğini ve "Evet" oylarının her geçen gün yükseldiğini gördüğünü sözlerine ekleyerek; "Milletimiz inşallah Türkiye'de yeni bir yönetim sistemine kavuşmak için 16 Nisan'da kuvvetli bir şekilde 'Evet' diyerek, yeni Türkiye'nin yolunu belirleyecektir" diye konuştu.

Ordu ve ilçelerinde de büyük destek beklediklerini ifade eden Kurtulmuş, Gürgentepe'den en yüksek oranda "Evet" oyunun çıkmasını istediklerini bildirdi.
Kurtulmuş, daha hızlı karar alabilen bir 
Türkiye, etkin yol yürüyebilen bir Türkiye için terör örgütlerine haddini bildiren bir Türkiye haline gelebilmek güçlü bir şekilde "Evet" denilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekti.
"Evet" oyu kullanacaklarını açıklayan ve "Evet" kampanyası yürütenlere 
Avrupa'daki ülkelerin uygulamalarını anlatan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Evet kampanyası propagandalarını engelleyenler, maalesef terör örgütlerinin polis gözetiminde Avrupa'da gösteri yapmasına, 'Hayır'a destek vermesine göz yumuyorlar. Bu, kabul edilebilir bir durum değildir. Dışarıdan birileri Türkiye'nin seçimine müdahil olmaya, 'Hayır' cephesini tahkim etmeye çalışıyorlar. Bırakın 'Evet' de 'Hayır' da diyecek olan bizim aziz milletimizdir. Milletimiz en iyisine, en doğrusuna karar verir. İnşallah 16 Nisan'da 'Evet' diyerek, kendi geleceğimizi, yolumuzu açacağız."
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, buradaki konuşmasını tamamlamasının ardından, 
Gölköy'ün Güzelyurt mahallesinde de vatandaşlarla bir araya geldi.
Mahalle merkezinde kendisini karşılayan vatandaşlarla seslenen Kurtulmuş, 
Türkiye'nin yeni bir hükümet sistemine kavuşması için 16 Nisan'da sandıklardan en yüksek oradan "Evet" oylarının çıkmasını beklediklerini ifade etti.
Kurtulmuş, 
Güzelyurt Mahallesinin sandıklardan çıkaracağı "Evet" oylarının sesinin Almanya'dan, Hollanda'dan, Avusturya'dan, İsviçre'den ve Pensilvanya'dan duyulacağını kaydetti.

FETÖ ve terörle mücadeleyi sürdüreceklerini de anlatan Numan Kurtulmuş, Avrupa ülkelerini eleştirdi. Türkiye'nin politikacılarının Avrupa ülkelerinde Türk vatandaşlarla buluşmasının engellendiğini belirten Kurtulmuş, "Almanya'nın istihbarat başkanı, biz diyor; '15 Temmuz'u FETÖ'nün yaptığına ikna olmadık'. Arkadaş, FETÖ'nün yaptığına ikna olman için 250 yurttaşımızın şehit olması yetmedi, 250 bin yurttaşımız mı şehit olsaydı'Yine yetmedi, FETÖ'nün 4-5 adamı 'biz FETÖ'cüyüz' diyerek gidiyorlar Norveç'ten sığınma talep ediyorlar. 2-3 saatte adamlara siyasi sığınma veriyorlar. Şu tabloya bakar mısınız' Burada da bitmedi. Türkiye'nin politikacılarını orada Türk vatandaşlarıyla buluşturmayanlar, maalesef gazetelerde de gördünüz PKK'nın teröristlerini, posterleriyle, pankartlarıyla hem de polis kordonunda, korumasında 'Hayır' kampanyası yapmasını müsaade ediyorlar" dedi.

“DARBELER TARİHİ TARİHE KARIŞIYOR”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle gelecek değişiklik ve yeniliklere de dikkat çeken Kurtulmuş, "Şehirlerimizin hepsini dolaşıyoruz. Gördüğümüz şu; milletimiz yükselen bir şekilde 'evet' demeye devam ediyor. İnşallah 16 Nisan'da sandıklar patlayacaktır. Bu 18 maddeyle birlikte Türkiye'de darbeler tarihi tarihe karışıyor, tarihe gömülüyor. Yönetimde çift başlılığı önlemek için bu değişikliği yapıyoruz. Türkiye gibi 80 milyonluk nüfusa sahip bu kadar güçlü bir ülke 17 aylık hükümetlerle yürütülemez. Bunu ortadan kaldırmak için tam da şimdi Anayasa değişikliğine ihtiyacımız var. Ekonomik krizlere düşmemek, ekonomik bakımdan daha güçlü hale gelmek için bu değişikliğe ihtiyaç var. Şimdi seçim aksiyonu iki sandık var. Birisi Cumhurbaşkanı sandığı, diğeri milletvekili sandığı. Cumhurbaşkanı sandığında bu aziz millet kimi cumhurbaşkanı seçerse, yüzde 50 artı 1'le kimi cumhurbaşkanı seçerse sandıktan o çıkacak. Ertesi gün hükümetini kuracak. Hükümet kurmak için aylarca uğraşmak yok. 'Hükümet kuramadık krizler oldu' yok. Hükümetleri seçemedik yok. Millet Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanı da hükümetleri seçecek. Böylece seçimin ertesi günü hızlı bir şekilde yürüyen, hükümet sistemine kavuşacağız. Ayrıca, milletvekilleri de sadece yasa yapacak, kanun yapacak. Milletvekili, hem milletvekili hem bakan olmayacak. Bakan olanın milletvekilliği düşecek" dedi.

KADINLAR FINDIK FİYATINA ZAM İSTEDİ

Numan Kurtulmuş mitingin ardından meydandaki vatandaşlarla selamlaştı. Fındık üreticisi kadınlar, "Fındıklarımıza zam istiyoruz, biz boşuna çalışıyoruz" deyince, Numan Kurtulmuş da "eyvallah" dedi. Numan Kurtulmuş daha sonra miting için Aybastı ilçesine hareket etti. 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "Avrupa ülkeleri, unuttukları bir şey var. Oradan iki tane laf söyleriz, Türk milletini de vazgeçiririz zannediyorlar. Bu milletin derin bir irfanı var, bu milletin derin bir feraseti var. Kenarda bazen oturuyor, hiç konuşmuyor. Ama kalpten kalbe, gönülden gönüle meselenin ne olduğunu biliyor." dedi.

Kurtulmuş, halk oylaması kampanyası kapsamında geldiği 
Ordu'nun Aybastı ilçesinde vatandaşlar tarafından karşılandı. 
Belediye önünde vatandaşlara hitaben konuşan Kurtulmuş, ilçe halkına kendilerine verdikleri güçlü destek dolayısıyla teşekkür etti. Referandum sürecinde olunduğunu belirten Kurtulmuş, "Bu seçimde maalesef yine dışarıdan dahil olanlar, davetsiz misafirler oldu. Bunları tekrar tekrar gözden geçirelim. ve o tabloları unutmayalım. Önce 
Avusturya'dan, ardından Almanya'dan, ardından Hollanda'dan ses geldi. Dediler ki oradaki bazı siyasetçiler, 'Sakın buraya Türk siyasetçiler gelmesin, sakın 'evet' kampanyasında bulunmasınlar, 'evet' demesinler. Türk vatandaşlarıyla buluşmasınlar.' Emriniz olur. Yolları kapadılar, salonları kapadılar. Toplantı yapılmasına mani oldular." diye konuştu.

"BU MİLLETİN DERİN BİR FERASETİ VAR"

"Avrupa'daki bazı ülkelerin 'hayır' için neden destek verdiği" sorusu yöneltilen Kurtulmuş, şunları kaydetti: "Unuttukları bir şey var. Oradan iki tane laf söyleriz, Türk milletini de vazgeçi


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız