HABER ARAMA
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Temmuz 2024 Salı Saat: 12:51

ZENGİN: ÇÖZÜM İSTEDİK!

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, 112 Ambulanslarına kesilen hız cezalarına çözüm istediklerini belirtti. Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na b
ZENGİN: ÇÖZÜM İSTEDİK!

Türk Sağlık Sen Ordu Şubesi Başkanı Fatih Galender Zengin, 112 Ambulanslarına kesilen hız cezalarına çözüm istediklerini belirtti.

Başkan Zengin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sendikamız tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir başvuru yapılarak acil sağlık hizmetlerinin sunumu esnasında hız limitlerinin zorunlu olarak aşılması durumunda özellikle EDS uygulaması nedeniyle kesilen trafik cezalarının çözüme kavuşturulması istendi” dedi.

Zengin, açıklamasının devamında ise; “Başvuruda sağlık durumu kritik olan hastaların özellikle il dışına başta olmak üzere nakli, vakaya gidiş veya vakadan dönüş gibi acil durumlarda ambulansların hız limitlerini aşmaları, hizmetin niteliği ve önemi itibariyle gereklilik arz ettiği belirtildi.

Bu gibi durumlarda özellikle EDS uygulaması nedeniyle kesilen trafik cezaları personellere rücu edildiği belirtildi. Hizmetin gereği nedeniyle oluşan bu durumlarda çalışanların adeta cezalandırıldığına dikkat çekilen başvuruda 112 ambulanslarının EDS uygulamasından muaf tutulmaları hususunda gerekli mevzuat çalışmalarının yapılarak, hız limitlerini aşmak durumunda kaldıkları acil durumlarda kesilen trafik cezalarının personellerden rücu edilmemesi talep edildi. Bu konuda 81 İl Valiliğine talimat verilmesi istendi” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ZENGİN:, ÇÖZÜM, İSTEDİK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız