HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Almanca Özel Ders Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Haziran 2025 Cuma Saat: 10:58

ŞANLITÜRK, KAMU DENETÇİLİĞİ RAPORU VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 2023 ve 2024 yılı faaliyet raporları ele al
ŞANLITÜRK, KAMU DENETÇİLİĞİ RAPORU VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Dilekçe Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, Kamu Denetçiliği Kurumu’nun 2023 ve 2024 yılı faaliyet raporları ele alındı. Toplantıya Milliyetçi Hareket Partisi adına katılan Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Dikkat çeken çarpıcı tabloyu kamuoyuyla paylaştı.

Milletvekili Naci Şanlıtürk, Kamu Denetçiliği Kurumu’na 2014-2024 yılları arasında yerel yönetimlerle ilgili 13 bin 500’ü aşkın şikayet başvurusu yapıldığını bildirdi.

VATANDAŞIN TAPULU ARAZİSİNE EL ATILIYOR

Milletvekili Şanlıtürk, gelen başvuruların büyük çoğunluğunun tapulu arazilere park, yeşil alan ya da yol gibi gerekçelerle kamulaştırmasız el atmalardan kaynaklandığını ifade etti.

Bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan Şanlıtürk “Kamulaştırmasız el atmalarda yerel yönetimlere verilen yıllık süre, imar planlarında yapılan lejant değişiklikleriyle 5 yıl daha uzatılabiliyor. Bu istismarın önüne geçilmeli. Üst sınır 5 yıl olarak belirlenmeli ve vatandaşın mülkiyet hakkı korunmalıdır” dedi.

YEREL YÖNETİMLERDE HİZMETTE FİYAT FARKI ADALETİ ZEDELİYOR

Yerel yönetimlerin sunduğu benzer hizmetlerde farklı ücretlendirme uygulamasının da vatandaşların yoğun şikayetine konu olduğunu belirten Şanlıtürk, “Aynı hizmetin farklı şehirlerde farklı fiyatlandırılması doğru değil. Hizmette birlik ve standart olmalı.” şeklinde konuştu.

ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİLER YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Raporda ayrıca çevre sorunları ve orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili kısımlar da  şikayetler arasında öne çıktı.

Milletvekili Şanlıtürk Konuya ilişkin, "Orman vasfını yitirmiş arazilerin tekrar gözden geçirilmesi ve bir yasayla vatandaşa satılmasının önü açılmalıdır. Yine Orman Kanunu'nun ek 16. maddesi Karadeniz şartlarına göre düzenlenmeli ve Karadeniz bölgesinde köy yerleşim dışında kalan evlerin de ek 16. maddeden faydalandırılarak bu yıkımdan kurtarılması gerekmektedir." diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN EN FAZLA ŞİKAYET ALDIĞI DİĞER BAŞLIKLAR

Milletvekili Şanlıtürk, raporda öne çıkan diğer şikayet başlıklarını da şöyle sıraladı; Su sayaç değişikliklerinin zorunlu tutulması, Su sayaçlarının arızalı olmasına rağmen değiştirilmemesi, Sayaç değişimlerinde vatandaştan yüksek ücret talep edilmesi, Tüketilmemiş suya fatura çıkarılması, Su kaynaklarının korunmasında yerel yönetimlerin yetersiz kalması, Toplu taşıma güzergahlarında yapılan değişiklikler, Sefer sayılarının artırılmaması ve durak düzenlemeleri, 30 yaş üstü bireylerin toplu taşımada öğrenci kabul edilmemesi, Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerin yetersizliği.

“YASAYA UYMAK MECBURİ OLMALI”

Şikayetlerin tamamının Kamu Denetçiliği Kurumu’nun resmi raporuna dayandığını vurgulayan Milletvekili  Şanlıtürk, “Bu başvuruların azalması için gerekli yasal düzenlemeler ivedilikle yapılmalı. Yasama organı tarafından alınan kararlara tüm kurumların mecburen uyması sağlanmalı.” ifadelerini kullandı.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız