HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Mart 2017 Çarşamba Saat: 11:42

KURTULMUŞ: "HIZLI VE DOĞRUDAN BİR HÜKÜMET KURULUYOR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MEMUR SEN Konfederasyonu tarafından hazırlanan Memur Sen’e Davet “EVET” konulu programa katılmak üzere dün akşam saatlerinde havayolu ile Ordu’ya geldi. Ordu-Giresun havalimanında Ordu Valisi İrfan
KURTULMUŞ: "HIZLI VE DOĞRUDAN BİR HÜKÜMET KURULUYOR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, MEMUR SEN Konfederasyonu tarafından hazırlanan Memur Sen’e Davet “EVET” konulu programa katılmak üzere dün akşam saatlerinde havayolu ile Ordu’ya geldi.

Ordu-Giresun havalimanında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı ile çok sayıda partili tarafından karşılanan Kurtulmuş, ilk ziyaretini ise AK Parti Ordu İl Başkanlığına gerçekleştirdi.

Parti binasında Kurtulmuş’u, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Ergün Taşçı, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk ve partililer karşıladı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada vesayetçi sistemi ortadan kaldırmak, çatışmacı sistemi sona erdirmek, çift başlılığı ortadan kaldırmak, siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkları önlemek için yeni bir anayasaya ve hükümet sistemine ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

"EVET OYLARI YUKARIYA DOĞRU HIZLA GİDİYOR"
16 Nisan'da yapılacak referanduma 3 hafta kaldığını anımsatan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bendeniz her hafta Anadolu'da çok çalışan bir kardeşiniz olarak başlangıcından bu yana gözle görülür, elle tutulur bir şekilde 'Evet' oylarının eğrisi yukarıya doğru hızla gidiyor" diyerek parti teşkilatlarının bu süreçte daha çok çalışması ve sistemi iyi anlatmaları gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN GETİRDİKLERİ
Parti ziyaretinin ardından Memur Sen tarafından Ordu Kültür ve Sanat Merkezinde ki toplantıya katılan Kurtulmuş, buradaki konuşmasında 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sisteminin neler getireceğiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Numan Kurtulmuş, Memur Sen’e bağlı sendika üyelerine yeni sisteminin bazı avantajlarını anlattı.

"HIZLI VE DOĞRUDAN BİR HÜKÜMET KURULUYOR"
Sistemin en önemli avantajlarından birinin hızlı hükümet kurmayı getirdiğini aktaran Kurtulmuş; "Halk kimi  
Cumhurbaşkanı seçerse ertesi gün hükümetini ilan edip görevine devam edecek. Diğer sandıkta da milletvekillerini seçecek. Milletvekilleriyle de yasamayı belirleyecek, onlar da kanun yapacaklar. (Mevcut sistemde) Kurulamayan hükümetler, 7 Haziran'da yaşadık.

Ben de CHP ile yapılan görüşmelerde istikşafi heyetinde vardım. Konuş Allah konuş, görüş Allah görüş; ortaya bir sonuç çıkmadı.  Türkiye 7 haziran 1 Kasım arasındaki süreyi kaybetti. Artık aylarca kurulamayan hükümetler, kirli hükümet pazarlıkları bundan sonra geride kalıyor. Bundan sonra hızlı ve doğrudan bir şekilde hükümet kuruluyor" dedi.

"YASAMA İLE YÜRÜTMEYİ BİRBİRİNDEN AYIRIYORUZ"
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sistemin getirdiği önemli avantajlardan birinin de yeni anayasayla birlikte yasama ve yürütmenin birbirinden ayrılacağını söyledi.

Kurtulmuş, "CHP ve 'Hayır' bloğunun en fazla yalan söylediği yerlerden birisi burası. Tam tersine bugün ki sistemde hükümetin istemediği hiçbir yasa teklifi meclise gelmiyor. Yani hükümet kimse yasama da o aynı zamanda. Bu sistem altında yıllardır bu böyle.

Şimdi yasama ile yürütmeyi birbirinden ayırıyoruz. Cumhurbaşkanının kanun yapma yetkisi yok. Hükümetin yasa tasarısı gönderme yetkisi yok. Yasamayı sadece TBMM yapacak. Ayrıca bir adam hem milletvekili hem bakan olamayacak. Böylece herkes kendi işini yapacak. Yasama ve yürütme başka şekilde çalışacak" ifadelerini kullandı. (ORDU YENİ HABER)

Anahtar Kelimeler : KURTULMUŞ:, "HIZLI, VE, DOĞRUDAN, BİR, HÜKÜMET, KURULUYOR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız