Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 16:12 TORUN: 250 LİRANIN ALTINDAKİ FİYAT ZULÜMDÜR!
- 15:16 BU YEMEĞİN ARDINDA SEVGİ VAR
- 15:09 KORGAN BARAJI’NDA SONA GELİNDİ
- 13:30 ZENGİN: 3600 TÜM MEMURLAR İÇİN UYGULANMALI
- 13:17 ŞEYHOĞLU: MASANIN İTİBARI KORUNSUN!
- 13:16 ÖZTÜRK: MÜLAKATIN KALDIRILMASI İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ?
- 12:53 GÖNÜLLERE DOKUNAN HİZMET
- 12:41 ÇAMURLU MAHALLESİ DE KONFORA KAVUŞTU
- 12:11 FINDIK TOPLAMA TARİHLERİ BELLİ OLDU
- 11:09 SOKAK BASKETBOLU HEYECANI BAŞLIYOR
- 09:57 52 ORDUSPOR’U HEDEFE TAŞIYACAKLAR
- 09:57 DEMİŞ İŞTE
- 09:57 SEZON HEYECANI YAKLAŞIYOR
- 09:58 MUSTAFA TAŞ AYBASTIDA BAŞARDI
- 09:50 GAZİ VURUŞU
ŞEYHOĞLU: MASANIN İTİBARI KORUNSUN!

Türk Eğitim Sen Ordu İl Başkanı Metin Şeyhoğlu, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.
Kamusal alandaki sorunların konuşulup çözüme kavuşturulacağı mecranın, toplu sözleşme masası olduğuna dikkat çeken Başkan Şeyhoğlu, “Bu masanın itibarının korunması gerekir ve bu sorumluluk yalnızca sendikalara değil, aynı zamanda hükümete de aittir. Dolayısıyla, o masa gerçekten bir çözüm masası olmalıdır” dedi.
Türkiye Kamu-Sen’in, 11 hizmet kolunda aylardır ciddi bir çalışma yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Şeyhoğlu, “Şubelerimiz ve il temsilcilerimiz aracılığıyla sahadan aldığımız veriler, Ar-Ge birimimizin titiz çalışmalarıyla değerlendirildi, rapor haline getirildi ve önümüzdeki hafta kamuoyuyla paylaşılacak. Türkiye Kamu-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşmesinde, 4688 sayılı yasadan aldığı yetki ve yaklaşık 600 bin üyesinden aldığı güçle masaya oturacak. Sadece kamu çalışanlarının sesi olacağız, onların haklarını, beklentilerini gündeme getireceğiz ve işveren nezdinde taleplerimizin karşılık bulmasını sağlayacağız” diye konuştu.
GEÇMİŞTEKİ GELİR KAYBININ TELAFİ EDİLMESİ İÇİN SEYYANEN ARTIŞ YAPILSIN
Toplu sözleşme masasında gündeme getirecekleri konuları sıralayan Şeyhoğlu, öncelikli olarak kamu çalışanlarının yaşadığı ekonomik sorunlara vurgu yaptı ve geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesini istedi.
Temmuz ayı itibarıyla, yüzde 10.7 oranında bir enflasyon farkı oluştuğunu ve kamu çalışanlarına yüzde 5 oranında bir zam artışı yapıldığını hatırlatan Şeyhoğlu, şunları kaydetti: “Bu durumda, temmuzda kamu çalışanlarının maaş artışı toplamda yüzde 15.7 oldu. Ancak, bu artış hangi sorunu çözüme kavuşturdu? Türkiye Kamu-Sen, 2026-2027 toplu sözleşmesindeki maaş artışları görüşülmeden önce, geçmişteki kayıplarımızın telafi edilmesini talep etmektedir. Bu noktada hükümete diyoruz ki, önümüzdeki iki yılın maaş artışları masaya yatırılmadan önce, gelin bu gelir kaybının telafi edilmesi için seyyanen artış yapalım.”
ENFLASYON FARKI AYLIK ÖDENSİN
Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesini talep eden Şeyhoğlu, “Hükümet enflasyon farkını 6 aylık dilimlerde ödemektedir. Ancak 6 aya kadar kamu çalışanları enflasyon karşısında ezilmeye devam etmektedir. ‘Memurun ve emeklinin enflasyona ezdirilmeyeceği’ sözünün altının gerçek anlamda doldurulması enflasyon farkının aylık ödenmesi ile gerçekleşebilir” dedi.
REFAH PAYI UYGULAMASI KALICI HALE GETİRİLSİN
Refah payı uygulamasının kalıcı hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Şeyhoğlu, “Bu hükümet, enflasyon farkının üzerine iki kez refah payı uygulaması getirdi. Bunun nedeni, enflasyon farkının memur ve emeklinin ekonomik sıkıntılarına çözüm olmamasıydı. Ancak bu ihtiyaç sürekli hale geldi. Dolayısıyla, refah payı uygulaması artık rutin bir prosedür haline gelmelidir. Her maaş artışı döneminde, enflasyon farkının üzerine refah payı verilmesi gerekmektedir. Refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması, memur ve emeklinin bir nebze de olsa rahatlamasını sağlayacaktır” diye konuştu.
BİRİNCİ DERECEYE İNMİŞ TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA 3600 EK GÖSTERGE VERİLSİN
Yalnızca maaş artışları değil, kamu çalışanlarının birçok sorununun da toplu sözleşme masasında ele alınacağını bildiren Şeyhoğlu, bunlardan birisinin de 3600 ek gösterge meselesi olduğuna dikkat çekti. Şeyhoğlu, şunları kaydetti: “Hatırlarsanız, seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 3600 ek gösterge sözü vermişti. AK Parti, bunu seçim beyannamesine de dahil etti. Hatta bir önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin, kanun teklifi bile hazırlamıştı. Aslında bu sorun çözüme kavuşmuştu, ancak bir önceki toplu sözleşmede, sözde yetkili sendikanın iş bilmezliği nedeniyle sürüncemede kaldı.
Ek gösterge düzenlemesinde eksik kalan husus, birinci dereceye inmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesiydi. Maalesef, yetkili sendikanın iş bilmezliği nedeniyle yine iki yıl kaybettik. 8. Dönem Toplu Sözleşmede, ‘Birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri 3600’dür’ denilerek, bu meselenin çözülmesini istiyoruz.”
KAMU ÇALIŞANLARININ TÜM İLAVE ÖDEMELERİ EMEKLİLİK KESENEĞİNE DAHİL EDİLSİN
Toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirecekleri bir diğer konunun kamu çalışanlarının tüm ilave ödemelerinin emeklilik keseneğine dahil edilmesi olduğunu söyleyen Şeyhoğlu, “Bu yapılmadığı için, çalışan maaşı ile emekli maaşı arasındaki makas çok açıldı. Şu an neredeyse emekli maaşı, çalışan maaşının yüzde 45’ine tekabül ediyor.
Bu nedenle, emekliliği hak etmiş binlerce meslektaşımız, haklı olarak emekli olmak istemiyor. Çünkü emekli olduğunda aldığı maaşın yarısını bile alamaz hale geliyor. Tüm ilave ödemelerin emeklilik kesintisine dahil edilmesi ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerini artıracak, dolayısıyla devlet kapısında ekmek bekleyen gençlerimize de istihdam imkanı sağlanacaktır” ifadelerini kullandı.
SADECE KADROLU ATAMA YAPILMALIDIR
Türkiye Kamu Sen olarak, sözleşmeli istihdam modelinin sona erdirilmesini istediklerini belirten Şeyhoğlu, “Çünkü kamuda aynı işi yapan kamu çalışanları farklı statülerde istihdam edilemez! Aynı işi yapan kamu çalışanları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Aslında bu, hükümet tarafından kabul edildi ve gereği yapıldı.
Son seçimlerde hükümet, 465 bin 4/B’li memuru kadroya aldı. Bunun izahı şudur: ‘Ey 4/B’li memurlarım, sizi diğer meslektaşlarınızdan farklı bir şekilde, sözleşmeli statüde istihdam etmekle yanlış yapmışım. Bu yanlışımdan dönüyorum’ demektir. Ancak maalesef bu yanlışta hala ısrar edilmektedir. Dolayısıyla, hükümet 2011, 2013 ve 2023 yıllarında yaptığı gibi tüm 4/B’li memurlarımızı kadroya almalı ve kamuda yalnızca kadrolu istihdam esas olmalıdır” diye konuştu.