HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Mart 2016 Salı Saat: 16:45

ORDU, ADLİ TIP KURUMU İSTİYOR

Ordu Büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra eksikliği devam eden hizmet kurumlarını da beraberinde talep etmeye devam ediyor.
ORDU, ADLİ TIP KURUMU İSTİYOR

Ordu’da meydana gelen adli tıp vakalık olayların sonuçlanması için Trabzon Adli Tıp Kurumundan yararlanan Ordu’nun bundan böyle Adli Tıp Kurumu kurularak Ordu’da yararlanılması, beklentiler arasında yerini aldı.

Adalet Bakanlığı yetkisinde olan Adli Tıp Kurumlarının Ordu’da da kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiğini ifade eden sağlık camiasının çeşitli temsilcileri Adli Tıp Kurumu açılan yerlerde özel yatırıma da ihtiyaç duyulduğuna dikkat çektiler.

Gerek tıbbi açıdan gerekse vatandaşların ihtiyaçları açısından kurumun teknik detaylarına da değinen uzmanlar, otopsinin çok teknik bir konu olduğunu ve otopsilerin yapılabilmesi için bunlarla ilgili altyapının hazırlanması gerektiğini ifade ettiler.

Adli Tıp Kurumlarının otopsiler dışında da birçok görevleri olduğunu kaydeden uzmanlar; ”Adli Tıp Kurumu ayrıca genetik analizler, babalık tespiti gibi ruhsal anlamda bizim işimize yarayan kurumlar. Bu vakaları tabi biz Ordu’dan genellikle Trabzon iline gönderiyoruz. Biz bölge olarak Trabzon’a bağlı olduğumuz için oraya gidiyor. Bu yüzden çok ender bir kurum. Bununla ilgili de inşallah düzenleme yapılır ve bu ihtiyaç giderilebilir” diye görüş belirttiler.

Bazı vakalarda mağduriyet yaşandığını da dile getiren uzmanlar; “Adli Tıp Kurumunun kurulmasını bizlerde istiyoruz. Vatandaşlarımız zaman zaman mağdur oluyor. Ex vakalarda olayın açıklanabilmesi için, Adli Tıp Uzmanına ihtiyaç duyuluyor.  Ordu’da bir Adli Tıp uzmanı ve kurumu olmadığı için vakaları Trabzon’a göndererek çözümlemeye çalışıyoruz. Her ne kadar Trabzon yakın gözüksede bir vakanın gidip gelmesi ve sonucunun açıklanması birkaç gün alabiliyor. Bu nedenle hem vatandaşlar olarak hem de sağlık çalışanları olarak zaman zaman mağdur oluyoruz. Bunun için ilgili yetkililerden bu konu hakkında adım atılmasını bekliyoruz. Ordu’ya önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : ORDU, ADLİ, TIP, KURUMU, İSTİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız